Att vänta och föda barn i Stockholms län

Det här händer hos barnmorskan

Innehållet gäller Stockholms län

När du väntar barn har du möjlighet att besöka en barnmorska regelbundet. Det är för att du och ditt väntade barn ska må så bra som möjligt.

För att minska spridning av coronasmitta, kan mottagningen bestämma att din närstående inte får närvara vid undersökningen. Det gäller även om din närstående är symtomfri. Däremot kan ni ordna så din närstående är med via mobilen.

Här kan du läsa mer om graviditet, förlossning och covid-19 i Stockholms län.

Inom region Stockholm erbjuds du som frisk förstföderska cirka tio besök hos din barnmorskemottagning. Exakt hur många det blir och hur de fördelas bestäms av dig och din barnmorska tillsammans utifrån hur du mår samt eventuellt andra omständigheter som kan påverka din graviditet. Om du är en frisk omföderska så är det lite glesare mellan besöken än om du är en förstföderska.

Förbered dig gärna inför dina besök genom att ta del av informationen för respektive graviditetsvecka. Din partner är välkommen att följa med på besöken, men vid ett tillfälle vill barnmorskan gärna träffa dig enskilt. Prata gärna med din barnmorska om det är någon undersökning som du inte vill eller känner dig tveksam till att göra. Dina besök kommer att journalföras samt registreras i kvalitetsregister.

Till toppen av sidan