Vaccinläget för covid-19 i Stockholms län vecka 18

5 maj: Nu kan du som är född 1966 eller tidigare boka tid för vaccination på någon av vaccinationsmottagningarna runt om i länet. Läs mer om hur du bokar här.

Att vänta och föda barn i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms länBARN & GRAVID

Att bli förälder är en stor händelse i livet. I Region Stockholm får du stöd hela vägen, från de första besöken hos barnmorskan, till allt som händer på förlossningen. Därefter börjar det nya livet med det lilla barnet och då får du fint stöd av barnvårdscentralen, BVC. Och du, glöm inte bort dig själv! Du är välkommen på återbesök hos barnmorskan upp till 16 veckor efter förlossningen.

Innehåll - Att vänta och föda barn i Stockholms län

Visa innehåll som:

Det här händer hos barnmorskan

Du som väntar barn har möjlighet att komma på regelbundna besök hos en barnmorska. Det är för att du och ditt väntade barn ska må så bra som möjligt under hela graviditeten.

Bra att tänka på inför din förlossning

Förbered dig gärna inför din förlossning. Vi tipsar om sånt som är bra att tänka på, som att välja en klinik som har plats och att alltid ringa innan du åker in.

Se filmer från länets 6 förlossningskliniker

I Stockholms län finns sex förlossningskliniker som tar emot dig som ska föda barn. På denna sida har vi samlat filmer från dem alla. Välkommen att kika in!

Kontakta BVC när ni kommer hem från BB

När barnet är fött ska du kontakta den barnavårdscentral som du har valt. Glöm inte bort att ta hand om dig själv också - gå på återbesök hos barnmorskan.

Till toppen av sidan