Barn & gravid

Att vänta och föda barn i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

Att bli förälder är en stor händelse i livet. I Region Stockholm får du stöd hela vägen, från de första besöken hos barnmorskan, till allt som händer på förlossningen. När det nya livet med det lilla barnet börjar får du stöd av barnavårdscentralen, BVC. Och du, glöm inte bort dig själv! Du är välkommen på återbesök hos barnmorskan upp till 16 veckor efter förlossningen.

Innehåll - Att vänta och föda barn i Stockholms län

Visa innehåll som:
Det här händer hos barnmorskan

När du väntar barn har du möjlighet att besöka en barnmorska regelbundet. Det är för att du och ditt väntade barn ska må så bra som möjligt.

Välj förlossningsklinik i appen Alltid öppet

Från och med den 1 december 2022 ska du som är gravid i Stockholms län välja vilken förlossningsklinik du önskar föda på i appen Alltid öppet.

Bra att tänka på inför din förlossning

Förbered dig gärna inför din förlossning. Vi tipsar om sånt som är bra att tänka på, som att välja en klinik som har plats och att alltid ringa innan du åker in.

Se filmer från länets 6 förlossningskliniker

I Stockholms län finns sex förlossningskliniker som tar emot dig som ska föda barn. På denna sida har vi samlat filmer från dem alla. Välkommen att kika in!

Efter förlossningen - bra att veta

Här har vi samlat sånt som är bra att veta om kroppen, barnet, amning och matning och föräldraskap den första tiden efter förlossningen.

Kontakta BVC när ni kommer hem från BB

När barnet är fött ska du kontakta den barnavårdscentral som du har valt. Glöm inte bort att ta hand om dig själv också - gå på återbesök hos barnmorskan.

Information om covid-19 för dig som väntar barn i Stockholms län

Vården i Stockholms län

Läs om hur vården för små och stora fungerar Stockholms län. Var kan man få snabb hjälp, vilka mottagningar finns och när behöver man remiss?

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningar (BUMM)

Barn under sex månader kan få akuttid hos barnläkare samma dag.

Vaccination mot covid-19

Covid-19 är en smittsam infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Till toppen av sidan