Värnamo sjukhus

Doktorsgatan 5, Värnamo

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-241 00 00
Öppet idag
 • Dygnet runt
Telefontid idag
 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
 • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Doktorsgatan 5, Värnamo
Län, kommun:
Jönköpings län, Värnamo
Postadress:
331 85 Värnamo

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Värnamo sjukhus ligger i den södra delen av Värnamo i nära anslutning till väg 27. Med bil från väg 27: ta avfarten mot sjukhuset (trafikplats Mossle) och följ sedan skyltarna mot sjukhuset. Med bil från centrala Värnamo: kör till Götavägen och följ den sedan söderut. Sväng höger där skyltar pekar in mot sjukhuset. Gratis parkering finns på sjukhusområdet. Vid huvudentrén och vid den södra entrén finns handikapparkeringar. Med buss: linjerna 50 (Gröndal - Vråen) och 202 (Gislaved - Värnamo) stannar vid huvudentrén på Värnamo sjukhus.

Hitta på plats:

Om du tar bilen så finns det två parkeringar för patienter och besökare att välja mellan - vid huvudentrén och vid södra entrén. Ibland kan det dock vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Så var ute i god tid inför ditt vårdbesök! Eller välj ett annat färdsätt om det är möjligt!

Ring i första hand 1177 om du blir sjuk och behöver rådgivning. 1177 är öppet dygnet runt. Du kan även ringa din vårdcentral.

Ring nödnumret 112 om någon är svårt sjuk eller allvarligt skadad och behöver omedelbar hjälp.

Värnamo sjukhus är ett av Sveriges största länsdelssjukhus. Här bedrivs specialiserad vård, planerad såväl som akut, för sjukdomar och skador som inte kan utredas eller behandlas på vårdcentralerna.

De medicinska verksamheter som finns på Värnamo sjukhus är akutklinik, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, geriatrisk rehabiliteringsklinik, kirurgklinik inklusive öron-näsa-hals, kvinnoklinik inklusive förlossning, laboratoriemedicin, medicinklinik inklusive hudmottagning, operations- och intensivvårdsklinik, ortopedklinik, psykiatrisk klinik, röntgen, samrehab med sjukgymnastik och arbetsterapi samt ögonmottagning. I sjukhusets lokaler finns också närakut och Väster vårdcentral.Ordinarie öppettider för centralinformationen:

Måndag-torsdag 7.00-16.30.

Fredag 7.00-16.00.

Lördag-söndag stängt.

Eventuella avvikande tider kan du se under Aktuellt.

Driftsform

Driftsform: Region

Här kan du söka fram mottagningar, avdelningar och andra enheter på Värnamo sjukhus:

 • Här kan du läsa om service som erbjuds på Värnamo sjukhus för dig som patient, anhörig eller besökare. Här finns också karta och vägvisning till platser och mottagningar på sjukhusområdet och i sjukhusets huvudbyggnad:

 • Karta över Värnamo sjukhus:
  (uppdaterad 14 april 2020)

 • I centralreceptionen i huvudentrén kan du till exempel få hjälp att hitta rätt.

  Öppettider för centralinformationen:

  • Måndag-torsdag 07.00-16.30.
  • Fredag 07.00-16.00.
  • Lördag-söndag stängt.

  Eventuellt avvikande tider finns under Aktuellt.

  Telefonnummer 010-244 71 75.

 • Du kan få hjälp att hitta av Röda korsets sjukhusvärdar.

  Sjukhusvärdarna är i nuläget inte behjälpliga på sjukhuset.

  Telefonnummer 010-244 84 99.

Du får information om din behandling eller undersökning på din mottagning eller vårdavdelning. Om du vill kan du ta med dig en anhörig eller närstående. Ta med legitimation.

Det är också bra om du tar med dig:

* kallelse om du har fått en sådan

* recept och eventuell medicinlista

Besöksregler

 • Besök inte vårdavdelningar på sjukhuset om har feber, förkylningsbesvär, diarré, kräkningar eller andra symtom som kan medföra att du smittar.

Till toppen av sidan