1177.se

Hantering av kakor på 1177.se

Vi använder kakor, eller cookies, på 1177.se för att dina besök på webbplatsen ska bli så bra som möjligt. En kaka är en liten textfil som sparas ner på din dator, mobil eller surfplatta när du går in på en webbplats. Kakan innehåller information om vad du gör när du besöker sidan.

På 1177.se använder vi tillfälliga och varaktiga kakor.

Tillfälliga kakor, eller sessionskakor, är en typ av kakor som används under själva besöket på webbplatsen. De ser till att webbplatsens olika delar fungerar så bra som möjligt för dig under ditt besök. När du sedan stänger din webbläsare försvinner kakorna från din dator.

Varaktiga kakor, eller persistenta kakor, sparas på din dator under en bestämd tid. De används för att 1177.se ska komma ihåg dina inställningar till ditt nästa besök. När utgångsdatumet har passerats raderas kakan från din dator och skapas på nytt nästa gång du besöker webbplatsen.

Hantering av personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter med stöd av den rättsliga grunden "intresseavvägning" (artikel 6.1 f) i GDPR.

Läs mer om hur 1177 hanterar dina personuppgifter.

1177.se drivs av Inera AB. Du kan höra av dig till Inera för att få reda på vilka personuppgifter vi har om dig eller om du vill ta bort några personuppgifter.

Här finns mer information om hur Inera AB hanterar personuppgifter, vilka rättigheter du har enligt dataskyddsförordningen och kontaktuppgifter.

Har du frågor om kakor?

Post och telestyrelsens webbplats kan du läsa mer om kakor, hur du kan hantera kakor och vad lagen säger om dem.

Har du frågor om kakorna på 1177.se är du välkommen att kontakta oss.

Dessa kakor använder vi

Dessa kakor använder vi om du loggar in på 1177.se

Nödvändiga kakor

Dessa behövs för att webbplatsen ska fungera och de kan inte stängas av. De används när du använder en funktion på webbplatsen som behöver ett svar, till exempel när du fyller i ett formulär eller lagrar nödvändiga inställningar. Du kan ställa in så att din webbläsare blockerar eller varnar dig om dessa kakor, men då fungerar inte vissa delar av webbplatsen.

Tabell över nödvändiga kakor
Värd Namn Typ Livslängd Säkerhet Ändamål
e-tjanster.1177.se/mvk e-session-identifier 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att identifiera och hantera användarsessioner.
e-tjanster.1177.se/mvk JSESSIONID 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att identifiera och hantera användarsessioner.

hogkostnadsskydd.1177.se

bokadetider.1177.se

tidbok.1177.se

listning.1177.se
api-inera-etj 1:a part 60 sekunder   Håller i en cache-nyckel som krävs för att att se till att information som hämtas stämmer överens med den användare som är inloggad.

e-tjanster.1177.se

arende.1177.se

bokadetider.1177.se

hogkostnadsskydd.1177.se

listning.1177.se

tidbok.1177.se
BIGipServer~ind-1177~ind-petj-apps-pool-ha-80 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
bokadetider.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8001 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
listning.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8002 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
hogkostnadsskydd.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8003 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
tidbok.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8004 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
e-tjanster.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8005 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.
arende.1177.se BIGipServer~ind-1177~ind-petj-httpd-rh8-front-apache_httpd-http-8008 1:a part Session HttpOnly och Secure Krävs för att säkerställa att personliga inställningar och information inte går förlorade när trafiken omdirigeras mellan olika servrar.

 

Funktionella kakor

Dessa används för ge användare förbättrad funktionalitet och tillhandahålla vissa hjälpverktyg. Syftet är att underlätta ens besök på webbplatsen. Vissa av funktionerna kan sluta fungera om man inte tillåter dessa kakor.

Tabell för funktionella kakor
Värd Namn Typ Livslängd Säkerhet Ändamål
e-tjanster.1177.se/mvk SessionExpWarn 1:a part 25min Secure Krävs för automatisk utloggning efter en viss tid av inaktivitet.

Hantering av kakor

Vi ser över vilka kakor används med jämna mellanrum, både våra egna och de som våra tilläggsfunktioner behöver. Periodvis kan det dock tillkomma nya kakor som ännu inte hanterats, men dessa kommer löpande klassificeras efter sitt syfte och sin funktion.

Om förändringarna kräver nya medgivanden av dig kommer detta aviseras.

På 1177.se har vi också tredjepartskakor

För att förbättra webbplatsens användbarhet, innehåll, navigation och struktur använder vi också analysverktyg, som i sin tur sätter egna kakor, så kallade tredjepartskakor. Vissa regioner använder också chatboten Boost.ai.

Till toppen av sidan