Besvär vid sex

Svårt att få stånd

Det är vanligt att någon gång ha svårt att få stånd eller att behålla ståndet. Orsaken kan vara stress, oro eller nervositet. Det kan också bero på en sjukdom, till exempel åderförkalkning eller diabetes. Det finns flera läkemedel, hjälpmedel och behandlingar som gör det möjligt för de allra flesta att få tillbaka förmågan att få stånd.

Svårighet att få stånd och behålla ståndet kallades tidigare för impotens. Nu kallas det ofta för erektil dysfunktion och förkortas ED.

Det är vanligt att vid enstaka tillfällen ha svårt att få stånd. Det är ingenting du behöver oroa dig för. Men om du har många funderingar och känner oro är det bra att söka hjälp.

Läs mer på 1177.se

Sexlust och kåthet

Sexuell upphetsning kan antingen starta i hjärnan av olika sinnesintryck, upplevelser och tankar. Den kan också starta i kroppen, genom vibrationer, beröring och smekningar.

Könsidentitet och könsuttryck

Vilket kön du känner dig som eller identifierar dig som brukar kallas för könsidentitet. Det är bara du själv som kan veta vad du har för könsidentitet och vad det innebär för dig. Du ska få vara den du är.

Så fungerar det manliga könsorganet

Det manliga könsorganet består av flera olika delar. Några sitter utanpå kroppen och en del sitter inuti kroppen.

Kan män få svårt att få stånd av hård cykelträning?

Mensen kan upphöra hos kvinnor som tränar för hårt. Men kan män få svårt att få stånd av för mycket cyklande?

Till toppen av sidan