Könsorgan

Besvär vid sex

Här kan du läsa om besvär vid sex.

Innehåll - Besvär vid sex

Visa innehåll som:
  • Vaginism

    Vaginism betyder slidkramp. Det innebär att du får kramp i musklerna runt slidan. Det kan göra ont när du försöker föra in någonting i slidan eller tänker på att göra det. Du kan göra flera saker själv för att må bättre. Det finns även bra hjälp att få genom vården. De allra flesta blir bra efter ett tag.

  • Svårt att få stånd

    Det är vanligt att någon gång ha svårt att få stånd eller att behålla ståndet. Orsaken kan till exempel vara stress, oro eller en sjukdom. Det finns terapi, hjälpmedel och läkemedel som gör det möjligt för de allra flesta att få tillbaka förmågan att få stånd.

  • Tidig utlösning

    Att få tidig utlösning är vanligt. Det innebär att du får utlösning efter mycket kort tid när du har sex. Många tycker att det är jobbigt när utlösningen kommer tidigt. Du kanske önskar att du kan ha sex längre. Men du kan träna på att fördröja den. Det finns även annan hjälp att få.

Mer på 1177.se

Klåda och smärta i underlivet

Här kan du läsa om klåda och smärta i underlivet.

Sexlust och kåthet

Lust till sex kan variera från person till person, och vara olika stark i olika perioder av livet. Sexuell upphetsning kan starta i hjärnan av olika upplevelser och tankar. Upphetsningen kan också starta i kroppen genom beröring och smekningar, av dig själv eller någon annan.

Så fungerar könsorganen

Könsorganen består av flera delar och har flera olika funktioner.

Till toppen av sidan