Premicare Timrå

Köpmangatan 31, 861 31 Timrå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
060-59 55 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:30

   Besöksadress:
   Köpmangatan 31, 861 31 Timrå
   Län, kommun:
   Västernorrlands län, Timrå
   Postadress:
   Vårdcentralen Timrå, Köpmangatan 31, 861 31 Timrå
   Webbplats:
   http://www.premicare.com

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Skyltat från E4 - Vårdcentral. Vi finns i Centrumhuset mitt i Timrå Centrum

   Hitta på plats:

   Centrumhuset våning 3 och 4.

   Vi erbjuder ett brett utbud av hälso- och sjukvård. Vårt mål är att du ska få bästa möjliga tillgänglighet, service och bemötande när du behöver hjälp. Hos oss har du tillgång till läkare, distriktssköterskor, sjukgymnaster, kurator, sjukskrivningskoordinator, BVC-mottagning och MVC-mottagning. Vi sätter patienten i centrum varför det är viktigt att du får rätt vård av rätt person.

   Driftsform

   Driftsform: Privat

   Information till patienter

   Vi har tidsbokning för provtagning,

   Ring 060-595500, val 3 och val 6

   Välkommen till Timrå Vårdcentral!

   Timrå Vårdcentral är belägen på plan 3 i Centrumhuset, mitt i Timrå Centrum.

   För rådgivning och/eller tidsbokning är du välkommen att ringa oss på telefon 060-59 55 00 och följa instruktionerna. Du kommer att få knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får därefter en angiven tid då vi ringer upp dig.

   Du kan också komma i kontakt med oss genom att skicka meddelanden till våra medarbetare via våra e-tjänster här i 1177. Observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

   Nedan kan du läsa om vårt utbud:

   • Familjeläkare kallas även allmänläkare och är specialister i allmänmedicin. Det är en egen specialitet som innebär en bred kompentens i de flesta sjukdomar och symtom. En familjeläkare är specialist på hela människan, i alla åldrar, och har en helhetssyn som är viktig i basen för det långsiktiga måendet.

    För att boka en tid hos någon av våra läkare ringer du 060-59 55 00 och väljer knappval 3. Du kommer då att få knappa in ditt personummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid då du blir uppringd av någon av våra distriktssköterskor.

   • ST-läkare

    En ST-läkare är en legitimerad läkare som går vidareutbildning under handledning till att bli specialistläkare inom något/några vårdområden såsom allmänmedicin, psykiatri, geriatrik osv. ST är en förkortning för "specialisttjänstgöring".

    Hos oss arbetar ST-läkare som går vidareutbildning inom allmänmedicin.

   • Distriktssköterska finns för rådgivning, tidsbokning och viss receptförnyelse. Du får stöd och behandling inom områden som bland annat:

     

    För att komma i kontakt med distriktssköterska ringer du 060-59 55 00 (knappval 3). Du får knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid där du blir uppringd. Du kan också välja att skicka ett meddelande via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande.

   • Upplever du smärta eller stelhet i muskler, leder och/eller nerver kan du kontakta våra fysioterapeuter för bedömning och rådgivning. Våra fysioterapeuter håller till en våning upp, på plan 4, i Centrumhuset.

    För att boka tid till någon av våra fysioterapeuter ringer du 060-59 55 12. Telefontiden är mellan 09.00-09-30, måndag-fredag.

    Här kan du läsa mer om fysioterapi och vad det innebär:

   • Du som har diabetes erbjuds regelbunden kontakt med en diabetessköterska. Har du frågor om din sjukdom är du välkommen att kontakta oss på telefon 060-59 55 00 (knappval 3). Du kan också skicka ett meddelande till oss via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid den vägen eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

    Vi lämnar också ut diabeteshjälpmedel, dessa hämtar du i vår reception. Har du funderingar kring dina diabeteshjälpmedel är du välkommen att kontakta oss. Du kan använda e-tjänsterna via 1177 eller nå oss via telefon 060-59 55 00.

    Här kan du läsa mer om diabetes:

     

    Här kan du läsa om och få tips på sunda matvanor vid diabetes typ 2:

   • Vår kontinenssköterska finns till för dig som har besvär med någon form av inkontinens. Kontinenssköterskan hjälper också till med kontinenshjälpmedel. Behöver du hjälp med detta eller vill ha information, kontakta mottagningen 060-59 55 00 eller skicka ett meddelande via vår e-tjänst.

    Här kan du läsa mer om olika typer av inkontinens samt om inkontinenshjälpmedel:

     

   • Du som har astma och/eller KOL får träffa vår sköterska med specialkunskaper inom just detta område. Du får göra regelbundna kontroller av din astma och/eller KOL för att se om din behandling är tillräcklig eller kan behöva justeringar. Det är även hos vår sköterska som du får göra undersökningar relaterade till detta såsom spirometri.

    Här kan du också läsa mer om metoder som mäter lungfunktionen:

     

    Om du önskar sluta röka och/eller snusa och behöver hjälp med det kan du få detta av oss.

    Vill du läsa mer om att sluta röka eller snusa kan du göra detta här:

   • Om läkare bedömer att du behöver lämna prover eller om du har remiss för provtagning från specialistklinik är du välkommen till vårt laboratorium för att lämna dessa prover.

    Du bokar tid för provtagning genom att ringa oss på tel 060-59 55 00, knappval 3 och därefter knappval 6.

    Här kan du läsa mer om provtagningar och mätningar:

   • En fast vårdkontakt fyller en viktig funktion för dig med omfattande behov av hälso- och sjukvård. En fast vårdkontakt kan även fylla en viktig funktion för dina närstående.

    En fast vårdkontakt finns för att bistå och stödja patienter i kontakterna med vården och hjälpa till att samordna vårdens insatser.

    Här kan du läsa mer om vad en fast vårdkontakt är och vad det innebär:

   • Vår kurator erbjuder samtalsstöd, bedömning och behandling. Vår kurator finns tillgänglig både för fysiska möten på enheten samt via videomöten. Vår kurator har kompetens för KBT (kognitiv beteendeterapi).

    Vill du komma i kontakt med kurator kan du kontakta oss på tel 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

    Här kan du läsa mer om psykologiska behandlingar, bland annat KBT:

   • Psykiatrisjuksköterskan erbjuder samtalsstöd och har du fått en insatt behandling av läkare kan psykiatrisjuksköterskan vara behjälplig i uppföljningen av den insatta behandlingen. Psykiatrisjuksköterskan ingår i det som kallas psykosociala teamet och arbetar nära läkare och kurator för att fungera som ett stöd för dig som patient när du har ett behov av det.

   • Vår rehabkoordinator finns för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Rehabkoordinatorns uppgift är att kartlägga dina rehabiliteringsbehov och har ett nära samarbete med din läkare, övrig rehabiliteringspersonal och handläggare från Försäkringskassan.

    För att komma i kontakt med rehabkoordinator ring oss på mottagningen på 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

    Här kan du läsa mer om sjukskrivning och rehabilitering

   • Barnavårdcentralen, BVC, ligger i samma lokaler som Timrå Hälsocentral på våning 3 i Centrumhuset. Hit är du som är vårdnadshavare välkommen med ditt barn från att barnet är nyfött fram tills att hen börjar i förskoleklass. Barnet får hälsoundersökningar och vaccinationer och du som vårdnadshavare kan få råd om barnets utveckling och hälsa.

    Till Timrå Hälsocentrals lokaler går även vårdnadshavare med barn som är listade på Söråkers och Ljustadalens Hälsocentraler.

    Kontaktuppgifter till personal för Söråker, Timrå och Ljustadalen:

    Telefontid: 08.00 - 09.00

    Therese Collin Andersson, tel: 060-658 92 11

    Charlotta Sundberg, tel: 060-59 55 06

    Cristina Thunfors, tel: 060-59 55 17

    Erika Blom, tel: 060-607 95 03

    Mailadresser:

    bvc.soraker.timra@premicare.com

    bvc.ljustadalen@premicare.com

    Öppettider: 08.00 - 16.30

     

    Här kan du läsa mer om vad besöket på BVC innebär:

   • Mödravårdscentralen sköter graviditetskontroller, föräldrautbildningar, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Här handhas även provtagning och information om sexuell överförd sjukdom.

    Det finns även en mödra-/barnpsykolog knuten till MVC.

    Kontaktuppgifter till våra barnmorskor:

    Eva Larsson, tel: 073-800 04 32

    eva@dinbarnmorska.com

    Kajsa Lindqvist, tel: 073-800 02 12

    kajsa@dinbarnmorska.com

     

    Premicare Primärvård i samarbete med Din Barnmorska i Sundsvall.

   • Inne på hälsocentralen kan du mäta ditt eget blodtryck i vår blodtryckshörna som finns tillgänglig i receptionen. Du behöver inte boka tid för att göra detta. Det finns skyltar med instruktioner uppsatta i hörnan intill apparaten. . Det kostar ingenting att mäta blodtrycket själv i vår blodtryckshörna.

    Du som är ålagd att mäta ditt blodtryck själv ska också skriva ner dina värden på en lapp och lämna in i lådan som finns invid apparaten till oss för bedömning.

    Här kan du också läsa mer om blodtrycksmätning och hur du går tillväga:

     

    Här kan du läsa mer om högt- respektive lågt blodtryck:

     

   • Vill du göra en förändring i din livsstil kan vi hjälpa till med stöd och behandling. Det kan handla om att du vill ändra din kost, sluta eller minska på tobak och/eller alkohol eller ha råd och/eller stöd gällande din fysiska aktivitet.

    Du som fyller 40, 50 och 60 år erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning med hälsosamtal. Vi skickar en kallelse till dig och det är självklart frivilligt att komma.

     

    Har du frågor gällande hälsoundersökningar och/eller är intresserad av stöd och behandling inom hälsa och livsstil är du välkommen att kontakta oss på 060-59 55 00. Du kan också kontakta oss via våra e-tjänster vid frågor och funderingar genom att skicka meddelande till oss, men observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka meddelande till oss.

    Här kan du läsa mer om ämnet "Livsstil och hälsa". Här kan du läsa om motion, sömn, stress och återhämtning, alkohol, tobak, mat och näring samt mycket mer. Du kan också göra hälsotester.

   • Dietisten besitter specialkunskaper om kostens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla sjukdomar med hjälp av kosten.

    För att få komma till dietisten krävs remiss. Kontakta mottagningen för information om just dina möjligheter att få träffa dietist på tel 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

   Till toppen av sidan