Premicare Timrå

Köpmangatan 31, 861 31 Timrå

Visa på kartaVägbeskrivning

Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Köpmangatan 31, 861 31 Timrå
Län, kommun:
Västernorrlands län, Timrå
Postadress:
Vårdcentralen Timrå, Köpmangatan 31, 861 31 Timrå
Webbplats:
http://www.premicare.com

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Skyltat från E4 - Vårdcentral. Vi finns i Centrumhuset mitt i Timrå Centrum

Hitta på plats:

Centrumhuset våning 3 och 4.

Vi erbjuder ett brett utbud av hälso- och sjukvård. Vårt mål är att du ska få bästa möjliga tillgänglighet, service och bemötande när du behöver hjälp. Hos oss har du tillgång till läkare, distriktssköterskor, sjukgymnaster, kurator, sjukskrivningskoordinator, BVC-mottagning och MVC-mottagning. Vi sätter patienten i centrum varför det är viktigt att du får rätt vård av rätt person.

Driftsform: Privat

Välkommen till Premicare Timrå!

Timrå Vårdcentral är belägen på plan 3 i Centrumhuset, mitt i Timrå Centrum.

För rådgivning och/eller tidsbokning är du välkommen att ringa oss på telefon 060-59 55 00 och följa instruktionerna. Du kommer att få knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får därefter en angiven tid då vi ringer upp dig.

Via e-tjänsten Boka tid direkt har du möjlighet att boka din tid själv. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för e-bokningar innan du bokar din tid. Vi erbjuder e-bokningar för följande typer av besök:

 • Boka tid till fysioterapeut/sjukgymnast - Här kan du som har besvär från muskelapparaten boka tid för exempelvis ryggbesvär, nackbesvär, ledbesvär eller muskelbesvär. OBS! Ta kontakt med vårdcentralen om ditt besök innefattar bedömning av ny skada i och med trauma, om du har behov av smärtlindring eller ett sjukintyg. Vid osäkerhet kring bokning kontakta oss på telefon 060-59 55 12 eller skriv en fråga på 1177 via Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast)

Du kan också komma i kontakt med oss genom att skicka meddelanden till våra medarbetare via våra e-tjänster. Observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

 

Nedan kan du läsa om vårt utbud:

 • Familjeläkare kallas även allmänläkare och är specialister i allmänmedicin. Det är en egen specialitet som innebär en bred kompentens i de flesta sjukdomar och symtom. En familjeläkare är specialist på hela människan, i alla åldrar, och har en helhetssyn som är viktig i basen för det långsiktiga måendet.

  För att boka en tid hos någon av våra läkare ringer du 060-59 55 00 och väljer knappval 3. Du kommer då att få knappa in ditt personummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid då du blir uppringd av någon av våra distriktssköterskor.

 • En ST-läkare är en legitimerad läkare som går vidareutbildning under handledning till att bli specialistläkare inom något/några vårdområden såsom allmänmedicin, psykiatri, geriatrik osv. ST är en förkortning för "specialisttjänstgöring".

  Hos oss arbetar ST-läkare som går vidareutbildning inom allmänmedicin.

 • Distriktssköterska finns för rådgivning, tidsbokning och viss receptförnyelse. Du får stöd och behandling inom områden som bland annat:

  För att komma i kontakt med distriktssköterska ringer du 060-59 55 00 (knappval 3). Du får knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid där du blir uppringd. Du kan också välja att skicka ett meddelande via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande.

 • Upplever du smärta eller stelhet i muskler, leder och/eller nerver kan du kontakta våra fysioterapeuter för bedömning och rådgivning. Våra fysioterapeuter håller till en våning upp, på plan 4, i Centrumhuset.

  För att boka tid till någon av våra fysioterapeuter använder du e-tjänsten Boka tid direkt alternativt ringer på telefontiden mellan 09.00-09-30. Telefontiden är måndag-fredag helgfria vardagar. Telefonnummer: 060-59 55 12.

  Du kan också komma i kontakt med våra fysioterapeuter genom att skicka ett meddelande via e-tjänsten Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast).

  Här kan du läsa mer om fysioterapi och vad det innebär:

 • Du som har diabetes erbjuds regelbunden kontakt med en diabetessköterska. Har du frågor om din sjukdom är du välkommen att kontakta oss på telefon 060-59 55 00 (knappval 3). Du kan också skicka ett meddelande till oss via vår e-tjänst Kontakta diabetessköterska, men observera att du inte kan boka en tid den vägen eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

  Vi lämnar också ut diabeteshjälpmedel, dessa hämtar du i vår reception. Har du funderingar kring dina diabeteshjälpmedel är du välkommen att kontakta oss. Du kan använda e-tjänsterna via 1177 eller nå oss via telefon 060-59 55 00.

  Här kan du läsa mer om diabetes:

  Här kan du läsa om och få tips på sunda matvanor vid diabetes typ 2:

 • Vår kontinenssköterska finns till för dig som har besvär med någon form av inkontinens. Kontinenssköterskan hjälper också till med kontinenshjälpmedel. Behöver du hjälp med detta eller vill ha information, kontakta mottagningen 060-59 55 00 eller skicka ett meddelande via vår e-tjänst.

  Här kan du läsa mer om olika typer av inkontinens samt om inkontinenshjälpmedel:

 • Du som har astma och/eller KOL får träffa vår sköterska med specialkunskaper inom just detta område. Du får göra regelbundna kontroller av din astma och/eller KOL för att se om din behandling är tillräcklig eller kan behöva justeringar. Det är även hos vår sköterska som du får göra undersökningar relaterade till detta såsom spirometri.

  Här kan du också läsa mer om metoder som mäter lungfunktionen:

  Om du önskar sluta röka och/eller snusa och behöver hjälp med det kan du få detta av oss.

  Via e-tjänsten Kontakta astma/KOL-sköterska kan du med etablerad kontakt ställa frågor och/eller lämna information angående ditt tillstånd/behandling. 

  Vill du läsa mer om att sluta röka eller snusa kan du göra detta här:

 • Om läkare bedömer att du behöver lämna prover eller om du har remiss för provtagning från specialistklinik är du välkommen till vårt laboratorium för att lämna dessa prover.

  Du bokar tid för provtagning genom att ringa oss på tel 060-59 55 00, knappval 3 och därefter knappval 6.

  Innan provtagningen bör du (om möjligt) vila sittande i minst 15 minuter, kom därför i god tid till ditt bokade besök. 

  Här kan du läsa mer om provtagningar och mätningar:

 • En fast vårdkontakt fyller en viktig funktion för dig med omfattande behov av hälso- och sjukvård. En fast vårdkontakt kan även fylla en viktig funktion för dina närstående.

  En fast vårdkontakt finns för att bistå och stödja patienter i kontakterna med vården och hjälpa till att samordna vårdens insatser.

  Här kan du läsa mer om vad en fast vårdkontakt är och vad det innebär:

 • Vår kurator erbjuder samtalsstöd, bedömning och behandling. Vår kurator finns tillgänglig både för fysiska möten på enheten samt via videomöten. Vår kurator har kompetens för KBT (kognitiv beteendeterapi).

  Vill du komma i kontakt med kurator kan du kontakta oss på tel 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning. Du som redan har en etablerad kontakt med vår kurator kan använda e-tjänsten Kontakta kurator/psykiatrisjuksköterska för att ställa frågor och/eller lämna information.

  Här kan du läsa mer om psykologiska behandlingar, bland annat KBT:

 • Psykiatrisjuksköterskan erbjuder samtalsstöd och har du fått en insatt behandling av läkare kan psykiatrisjuksköterskan vara behjälplig i uppföljningen av den insatta behandlingen. Psykiatrisjuksköterskan ingår i det som kallas psykosociala teamet och arbetar nära läkare och kurator för att fungera som ett stöd för dig som patient när du har ett behov av det.

  Har du en redan etablerad kontakt med vår psykiatrissjuksköterska kan du använda vår e-tjänst Kontakta kurator/psykiatrissjuksköterska för att ställa frågor och/eller lämna information. 

 • Vår rehabkoordinator finns för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Rehabkoordinatorns uppgift är att kartlägga dina rehabiliteringsbehov och har ett nära samarbete med din läkare, övrig rehabiliteringspersonal och handläggare från Försäkringskassan.

  För att komma i kontakt med rehabkoordinator ringer du oss på mottagningen på 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning. Du kan också komma i kontakt med vår rehabkoordinator via e-tjänsten Kontakta rehabkoordinator.

  Här kan du läsa mer om sjukskrivning och rehabilitering.

 • Barnavårdcentralen, BVC, ligger i samma lokaler som Timrå Hälsocentral på våning 3 i Centrumhuset. 

  BVC är till för ditt barn och dig som förälder. Barnet erbjuds bl a hälsoundersökningar och vaccinationer från att barnet är nyfött upp till förskoleklass. Du som förälder kan få stöd och råd om du behöver det genom bl a föräldrastödsgrupper.

  BVC kan i ett tidigt skede upptäcka hälsoproblem, sjukdomar eller funktionsvariationer hos barn. Det gör att både du och ditt barn kan få hjälp och stöd tidigt. 

  Till Premicare Timrås lokaler går även föräldrar med barn som är listade på Premicare Söråker och Premicare Ljustadalen.

  Kontaktuppgifter till personal för Söråker, Timrå och Ljustadalen:

  Telefontid: 08.00 - 09.00

  Therese Collin Andersson, tel: 060-658 92 11

  Maritta Hedin, tel: 060-59 55 06

  Cristina Thunfors, tel: 060-59 55 17

  Erika Blom, tel: 060-607 95 03

  För att komma i kontakt med någon av sjuksköterskorna på BVC kan du använda vår e-tjänst Kontakta BVC. Du som vårdnadshavare kan agera som ombud för ditt barn. Det är dock viktigt att lägga till ett telefonnummer och/eller en mailadress under inställningarna så att du får en avisering när du får ett meddelande i din inkorg i 1177.

  Här kan du läsa mer om vad besöket på BVC innebär:

 • Mödravårdscentralen sköter graviditetskontroller, föräldrautbildningar, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Här handhas även provtagning och information om sexuell överförd sjukdom.

  Det finns även en mödra-/barnpsykolog knuten till MVC.

  Kontaktuppgifter till våra barnmorskor:

  Eva Larsson, tel: 073-800 04 32

  eva@dinbarnmorska.com

  Kajsa Lindqvist, tel: 073-800 02 12

  kajsa@dinbarnmorska.com

  Du kan även använda vår e-tjänst Kontakta MVC (mödravård och preventivmedel) för att komma i kontakt med våra barnmorskor. 

  Här hittar du fler e-tjänster kopplade till MVC:

  Premicare Primärvård i samarbete med Din Barnmorska i Sundsvall.

 • Inne på hälsocentralen kan du mäta ditt eget blodtryck i vår blodtryckshörna som finns tillgänglig i receptionen. Du behöver inte boka tid för att göra detta. Det finns skyltar med instruktioner uppsatta i hörnan intill apparaten. Det kostar ingenting att mäta blodtrycket själv i vår blodtryckshörna.

  Du som är ålagd att mäta ditt blodtryck själv ska också skriva ner dina värden på en lapp och lämna in i lådan som finns invid apparaten till oss för bedömning.

  Här kan du också läsa mer om blodtrycksmätning och hur du går tillväga:

  Här kan du läsa mer om högt- respektive lågt blodtryck:

 • Vill du göra en förändring i din livsstil kan vi hjälpa till med stöd och behandling. Det kan handla om att du vill ändra din kost, sluta eller minska på tobak och/eller alkohol eller ha råd och/eller stöd gällande din fysiska aktivitet.

  Du som fyller 40, 50 och 60 år erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning med hälsosamtal. Vi skickar en kallelse till dig och det är självklart frivilligt att komma.

  Har du frågor gällande hälsoundersökningar och/eller är intresserad av stöd och behandling inom hälsa och livsstil är du välkommen att kontakta oss på 060-59 55 00. Du kan också använda e-tjänsten Vill du ha stöd i dina levnadsvanor?

  Här kan du läsa mer om ämnet "Liv och hälsa". Här kan du läsa om motion, sömn, stress och återhämtning, alkohol, tobak, mat och näring samt mycket mer. Du kan också göra hälsotester.

 • Dietisten besitter specialkunskaper om kostens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla sjukdomar med hjälp av kosten.

  För att få komma till dietisten krävs remiss. Kontakta mottagningen för information om just dina möjligheter att få träffa dietist på tel 060-59 55 00, knappval 3 för rådgivning/tidsbokning.

Vi har tidsbokning för provtagning,

Ring 060-595500 och följ instruktionen.

Vårdcentralen ligger på plan 3.

Till toppen av sidan