Premicare Söråker

Folketshusvägen 5, 861 51 SÖRÅKER

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
060-464 00
Öppet idag
 • 08:00 - 16:30
Telefontid idag
 • 08:00 - 16:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 16:30
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 16:30

Besöksadress:
Folketshusvägen 5, 861 51 SÖRÅKER
Län, kommun:
Västernorrlands län, Timrå
Postadress:
Söråkers vårdcentral, 861 51 SÖRÅKER
Webbplats:
http://www.premicare.com

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vårdcentralen ligger i centrala Söråker.

Entré Vårdcentralen Söråker

Vårdcentralen ligger centralt i Söråker. Här finns läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, fysioterapeut, arbetsterapeut samt kurator. BVC och MVC har sina lokaler på Timrå Vårdcentral, centrumhuset.

Driftsform

Driftsform: Privat

Välkommen till Söråkers Vårdcentral!

För rådgivning och/eller tidsbokning är du välkommen att ringa oss på telefon 060-464 00, knappval 5. Du får då knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får därefter en angiven tid då vi ringer upp dig. För övriga ärenden kan du också komma i kontakt med oss via e-tjänsterna här i 1177. Via dem kan du skicka meddelanden till våra medarbetare, men observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka meddelande till oss.

Via e-tjänsten "Boka tid direkt" har du möjlighet att själv boka en kort bedömningstid. Tiderna släpps samma dag. Viktigt att du tar del av den information som finns innan du bokar en tid. OBS! Om det saknas tider beror detta antingen på att alla tider har gått åt eller att vi pga personalbortfall inte haft möjlighet att lägga ut tider.

Nedan kan du läsa om vårt utbud:

 • Familjeläkare kallas även allmänläkare och är specialister i allmänmedicin. Det är en egen specialitet som innebär en bred kompentens i de flesta sjukdomar och symtom. En familjeläkare är specialist på hela människan, i alla åldrar, och har en helhetssyn som är viktig i basen för det långsiktiga måendet.

  För att boka en tid hos någon av våra läkare ringer du 060-464 00 och väljer knappval 5. Du kommer då att få knappa in ditt personummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid då du blir uppringd av någon av våra distriktssköterskor.

 • En ST-läkare är en legitimerad läkare som går vidareutbildning under handledning till att bli specialistläkare inom något/några vårdområden såsom allmänmedicin, psykiatri, geriatrik osv. ST är en förkortning för "specialisttjänstgöring".

  Hos oss arbetar ST-läkare som går vidareutbildning inom allmänmedicin.

 • Distriktssköterska finns för rådgivning, tidsbokning och viss receptförnyelse. Du får stöd och behandling inom områden som bland annat:

   

  För att komma i kontakt med distriktssköterska ringer du 060-464 00 (knappval 5). Du får knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid där du blir uppringd. Du kan också välja att skicka ett meddelande via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande.

   

 • Upplever du smärta eller stelhet i muskler, leder och/eller nerver kan du kontakta våra fysioterapeuter för bedömning och rådgivning. Du kan välja mellan att boka tid direkt via e-tjänsterna här på 1177 eller genom att ringa oss på 060-464 00 (knappval 4) och lämna ett meddelande i röstbrevlådan så blir du kontaktad.

  Här kan du läsa mer om fysioterapi och vad det innebär:

 • Du som har diabetes erbjuds regelbunden kontakt med en diabetessköterska. Har du frågor om din sjukdom är du välkommen att kontakta oss på telefon 060-464 00 (knappval 5). Du kan också skicka ett meddelande till oss via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid den vägen eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

  Vi lämnar också ut diabeteshjälpmedel. Har du funderingar kring dina diabeteshjälpmedel är du välkommen att kontakta oss. Du kan använda e-tjänsterna via 1177 eller nå oss via telefon 060-464 00.

  Här kan du läsa mer om diabetes:

   

  Här kan du läsa om och få tips på sunda matvanor vid diabetes typ 2:

 • Du som har astma och/eller KOL får träffa vår sköterska med specialkunskaper inom just detta område. Du får göra regelbundna kontroller av din astma och/eller KOL för att se om din behandling är tillräcklig eller kan behöva justeringar. Det är även hos vår sköterska som du får göra undersökningar relaterade till detta såsom spirometri.

  Här kan du också läsa mer om metoder som mäter lungfunktionen:

   

   Om du behöver hjälp att sluta röka eller snusa kan du få hjälp även med detta här.

  Vill du läsa med om att sluta röka eller snusa kan du göra detta här nedan:

 • Du som behöver kontinenshjälpmedel kan kontakta vår kontinenssköterska för att få hjälp med detta.

  Om du har frågor eller funderingar angående detta kan du ringa oss på 060-464 00, knappval 5 för att tala med distriktssköterska. Du kan också skicka ett meddelande till oss via våra e-tjänster här på 1177. Observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

  Här kan du läsa mer om olika typer av inkontinens samt om hjälpmedel vid inkontinens:

 • Om läkare bedömer att du behöver lämna prover eller om du har remiss för provtagning från specialistklinik är du välkommen till vårt Laboratorium för att lämna dessa prover.

  Du kan välja mellan att boka din tid själv via vår e-tjänst här i 1177 eller genom att kontakta oss via telefon på 060-464 00, knappval 3. Du kommer då få lämna ett meddelande i vår röstbrevlåda och blir därefter uppringd för bokning av tid.

  Här kan du läsa mer om provtagningar och mätningar:

 • En fast vårdkontakt fyller en viktig funktion för dig med omfattande behov av hälso- och sjukvård. En fast vårdkontakt kan även fylla en viktig funktion för dina närstående.

  En fast vårdkontakt finns för att bistå och stödja patienter i kontakterna med vården och hjälpa till att samordna vårdens insatser.

  Här kan du läsa mer om vad en fast vårdkontakt är och vad det innebär:

 • Vår kurator erbjuder samtalsstöd, bedömning och behandling. Vår kurator finns tillgänglig både för fysiska möten på enheten samt via videomöten.

  Kontakta oss via telefon för att komma i kontakt med kurator 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning.

 • Vår rehabkoordinator finns för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Rehabkoordinatorns uppgift är att kartlägga dina rehabiliteringsbehov och har ett nära samarbete med din läkare, övrig rehabiliteringspersonal och handläggare från Försäkringskassan.

  För att komma i kontakt med rehabkoordinator ring oss på mottagningen på 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning.

  Här kan du läsa mer om sjukskrivning och rehabilitering

 • BVC håller till i lokaler på Timrå Vårdcentral i Centrumhuset (Köpmangatan 31), mitt i Timrå Centrum.

  För kontakt med BVC för Timrå/Söråker kan du kontakta:

  Therese Collin Andersson, tel: 060-658 92 11

  Charlotta Sundberg, tel: 060-59 55 06

  Cristina Thunfors, tel: 060-59 55 17

  E-post: bvc.soraker.timra@premicare.com

   

  För kontakt med BVC Ljustadalen kan du kontakta:

  Malin Zetterberg, tel: 060-607 95 03

  E-post: bvc.ljustadalen@premicare.com

  Telefontid: 08.00 - 09.00

  Öppettider: Måndag-fredag 08.00 - 16.30

  Här kan du läsa med om vad BVC innebär:

 • MVC hittar du i lokaler på Timrå Vårdcental i Centrumhuset (Köpmangatan 31), mitt i Timrå Centrum.

  Här hittar du kontaktuppgifter till våra barnmorskor:

  Eva Larsson, tel: 073-800 04 32

  E-post: eva@dinbarnmorska.com

  Kajsa Lindqvist, tel: 073-800 02 12

  E-post: kajsa@dinbarnmorska.com

   

  Mödravårdscentralen sköter graviditetskontroller, föräldrautbildningar, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Här handhas även provtagning och information om sexuell överförd sjukdom.

  Det finns även en mödra-/barnpsykolog knuten till MVC.

  Premicare Primärvård i samarbete med Din Barnmorska i Sundsvall.

 • Inne på vårdcentralen finns en rum där du i lugn och ro kan mäta ditt blodtryck. Du går genom entrén, tar direkt till vänster och sedan har du blodtrycksrummet som första rummet på höger sida i korridoren. Tänk på att vila i 10-15 minuter innan du tar dina värden för att få rättvisa värden. Du tar sedan ditt blodtryck med en digital blodtrycksmätare. Du som är ordinerat att ta ditt blodtryck själv ska också skriva ner dina värden på en lapp som finns i rummet och lämna in till oss.

  Här kan du läsa mer om blodtrycksmätning och hur du går tillväga:

   

  Här kan du läsa mer om högt- respektive lågt blodtryck:

 • Vill du göra en förändring i din livsstil kan vi hjälpa till med stöd och behandling. Det kan handla om att du vill ändra din kost, sluta eller minska på tobak och/eller alkohol eller ha råd och/eller stöd gällande din fysiska aktivitet.

  Du som fyller 40, 50 och 60 år erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning med hälsosamtal. Vi skickar en kallelse till dig och det är självklart frivilligt att komma.

   

  Har du frågor gällande hälsoundersökningar och/eller är intresserad av stöd och behandling inom hälsa och livsstil är du välkommen att kontakta oss på 060-464 00. Du kan också kontakta oss via våra e-tjänster vid frågor och funderingar genom att skicka meddelande till oss, men observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka meddelande till oss.

  Här kan du läsa mer om ämnet "Livsstil och hälsa". Här kan du läsa om motion, sömn, stress och återhämtning, alkohol, tobak, mat och näring samt mycket mer. Du kan också göra hälsotester.

 • Dietisten besitter specialkunskaper om kostens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla sjukdomar med hjälp av kosten.

  För att få komma till dietisten krävs remiss. Kontakta mottagningen för information om just dina möjligheter att få träffa dietist på tel 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning.

Till toppen av sidan