Hudmottagningen, Hudkliniken

Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 5, entréplan, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Sjukresebeställning
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.15–16.00
Tisdag07.15–16.00
Onsdag07.15–16.00
Torsdag07.15–16.00
Fredag07.15–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 5, entréplan, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås
Webbplats:
https://www.1177.se/hudmottagningen-vastmanland

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan stiga i och ur bilen utanför hudklinikens entré. Där finns också tre parkeringsplatser där handikapptillstånd krävs.

För övrig parkering hänvisas till sjukhusets gemensamma parkeringsplats.

Publicerad: 2019-10-17

Nu checkar du in dig själv när du kommer till din bokade tid hos oss. Använd någon av terminalerna som finns på sjukhuset. Du kan läsa i din kallelse vad som gäller för just ditt besök.

Läs mer om att checka in dig själv på Västmanlands sjukhus 

Publicerad: 2024-03-11

På grund av ombyggnationer kan det vara svårare att hitta parkeringsplatser. Kom gärna 30-40 minuter före din bokade tid för att parkera och hitta till din mottagning. Om möjligt, välj ett annat färdsätt än bil eller få skjuts av en anhörig. Tack för ditt tålamod!

På hudmottagningen kan vi hjälpa dig med olika hudproblem som till exempel eksem, psoriasis, och svårare former av akne.


Kontroll av födelsemärken eller hudförändringar sker i första hand hos din familjeläkare som vid behov skickar en remiss till oss.

Tisdagar har hudkliniken stängt mellan kl 08:15 - 10:00

Driftsform: Region

Du kan skicka in en egen vårdbegäran till oss där du beskriver dina besvär. En vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Egen vårdbegäran innebär inte att du är garanterad att få en tid för besök. 

Du kan logga in och skicka din vådbegäran via våra e-tjänster överst på den här sidan. Du kan också fylla i en blankett och skicka den med post till oss. 

Egen vårdbegäran till Region Västmanland - 1177

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss

Du får endast röka på anvisade platser.

All personal har tystnadsplikt.

Att tänka på efter din operation på Hudmottagningen i Västerås

Vid blödning:
Tryck med en kompress mot såret 20–30 minuter och håll såret högt om det är möjligt. Om blödningen trots detta inte upphör kontaktar du dagtid Hudmottagningen på telefonnummer 021-17 35 02. Övrig tid kontaktas istället 1177.

Förband: 
Låt samma förband sitta kvar tills stygnen ska tas bort. Om det blöder igenom eller blir genomfuktat kan förbandet bytas mot det extraförband du fått med dig hem.
Om tryckförband använts ska det sitta kvar i två till tre dagar. Det tål inte vatten.

Dusch:
Ofta använder vi plastat förband som tål lite vattenstänk, men undvik att duscha direkt på förbandet. Om förbandet blir genomfuktat ska det bytas.

Infektion:
Om såret efter några dagar börjar vara, gör mer ont, och/eller känns varmt och svullet kan det ha uppstått en infektion i såret. Kontakta då Hudmottagningen på telefonnummer 021-17 35 02.

Träning:
Undvik att belasta det opererade området de kommande fyra veckorna. Undvik även att bli svettig så länge du har förband. 

Stygn:
Om du har blivit sydd med stygn som måste plockas bort bokar du en tid hos din vårdcentral för det. Din läkare ska ha informerat dig om hur länge stygnen ska sitta. 
Har du fått stygn som försvinner av sig själv tar du själv bort förbandet efter två veckor. 

Eftervård: 
För att minska risken för ett fult ärr bör ärret tejpas under minst en månad (kirurgtejp – finns på apoteket). Undvik att sola ärret första året efter operationen. Täck ärret med tejp.

 

 

 

Till toppen av sidan