Citymottagningen hälsocentral

Nygatan 19B

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 93 21
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 08:00 - 16:15Återuppringning
Drop-in-tid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 16:15 Återuppringning
  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00
  Drop-in-tider
  • Mån - Tor08:00 - 16:00 Provtagn dropin
  • Mån - Fre12:00 - 12:30 Provtagn stängd
  • Fre08:00 - 13:00 Provtagn dropin

  Besöksadress:
  Nygatan 19B
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Umeå
  Postadress:
  Nygatan 19B, 903 27 Umeå
  Webbplats:
  http://www.ptj.se/citymottagningen

  Vi är en verksamhet som ingår i Hälsoval Västerbotten.


  Du är välkommen att boka tid via vårt telefonnummer eller e-tjänsten Boka tid direkt. På vår webbplats [lwww.ptj.se/citymottagningen] hittar du mer information hur du kontaktar mottagningen och om hur du bokar tid.


  Du kan alltid starta ditt besök digitalt genom Mitt PTJ. På så sätt slipper du stå i eventuell telefonkö och har möjlighet att snabbare få hjälp. Här kan du också förnya dina recept.

  Driftsform

  Driftsform: Privat

  Information till patienter

  Ring alltid vår telefonrådgivning 090-785 93 21, återuppringning.

  Dropin-verksamhet gäller endast provtagning.

  Vaccinationer efter tidsbokning 090-785 93 21.

  Publicerad: 2022-11-30

  Från måndag 5 december kan alla vaccinera sig mot influensa hos oss. Vaccinationen är kostnadsfri för dig som är 65 år eller äldre, är gravid eller har någon kronisk sjukdom. För övriga kostar vaccinationen 265 kronor.

  Du kan även vaccinera dig mot pneumokocker eller covid-19.

  För att boka tid kontaktar du mottagningen antingen via Mitt PTJ eller via telefon på 090 785 93 21, välj knappval 8.

  Mer information om vaccination om influensa 

  Publicerad: 2022-07-01

  Mottagningen har beviljats listningstak från och med den första juli 2022 och tre år framåt. Det är inte möjligt att aktivt lista sig under tiden för listningstaket. Flyttar du till det geografiska område som mottagningen ansvarar för och inte aktivt valt hälsocentral i Västerbotten tidigare kommer du tilldelas Citymottagningen. Ny information publiceras här när det är möjligt att lista sig igen.

  • Via MittPTJ kan du få rådgivning, förnya recept, boka tid, om- eller avboka tid och hjälp av vår personal på Citymottagningen. Tjänsten är bemannad helgfria vardagar kl. 09.00-14.30, men du kan påbörja din kontakt när som helst. Om din kontakt med oss anses motsvara ett vårdbesök kommer du att få betala patientavgift i enlighet med Region Västerbottens riktlinjer.

   Mer om MittPTJ och hur det fungerar finns här.

  • För att förnya dina recept kontaktar du oss antingen digitalt via MittPTJ eller genom att ringa vår rådgivning, 090-785 93 21. Önskemål om receptförnyelse bedöms normalt av läkare inom 5 arbetsdagar. Om du önskar få receptet utskrivet brådskande förskrivs det inom en arbetsdag och debiteras enligt Region Västerbottens prislista. Har du flera läkemedel som börjar ta slut får du gärna förnya alla vid samma tillfälle.

  • Du som är 6–17 år och mår psykiskt dåligt ska i första hand ringa Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten för att få stöd och rådgivning. Det gäller också dig som är vårdnadshavare eller närstående.

   Telefon: 1177, knappval 2 Telefontider: måndag–fredag 8–17

   När du ringer till Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten får du prata med en vårdpersonal och berätta hur du mår. Du kan till exempel få rådgivning eller en tid för besök på hos oss på hälsocentralen eller på en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning.

   Om du redan har kontakt med oss på hälsocentralen i ditt ärende kan du vända dig till oss direkt istället för till Kontaktcentret.

   Läs mer om var du kan söka vård om du mår psykiskt dåligt.

  • Rehabiliteringskoordinator kan stödja dig i din sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete samt vara ditt stöd i kontakter med din arbetsgivare och/eller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och kommunens socialtjänst. Rehabkoordinatorn kan även hjälpa dig med bedömning och/eller planering av rehabiilteringsinsattser. Arbetet sker i samverkan med din läkare och andra professioner i rehabiliteringsteamet. Vanligtvis är det din läkare som först startar din kontakt med rehabkoorinatorn.

   Du når rehabkoordinator genom att ringa telefonrådgivningen på 090-785 93 21 eller digitalt via MittPTJ.

  Till toppen av sidan