Telefonnummer
1177
Öppet idag
  • 08:00 - 17:00vardagar

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00 vardagar

Län, kommun:
Västerbottens län
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, Försörjningsvägen 1C, 901 85 Umeå

Kontaktcentret ger barn och unga mellan 6 och 17 år en samlad kontaktväg in till vården.


Du kan ringa kontaktcentret oavsett var i länet du bor och vilken typ av vård eller stöd du behöver när det gäller din psykiska hälsa.


Vårdpersonalen gör en bedömning och hjälper dig vidare till rätt typ av vård. Det kan till exempel innebära att du får rådgivning eller en tid på din hälsocentral eller en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning.


Du når kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten genom att ringa telefonnummer 1177 och välja knappval 2.

Om barnet eller ungdomen redan har en pågående kontakt gällande psykisk hälsa på Hälsocentral eller Barn- och ungdomspsykiatrin ska du inte kontakta oss för en bedömning, vänd dig istället till den enhet där kontakten pågår. Om det är länge sedan din kontakt avslutades och problem tillkommit sedan dess är ni välkomna att ringa oss så hjälper vi er avgöra om det finns behov av ny bedömning.

Driftsform

Driftsform: Region

  • Behöver du stöd i ditt föräldraskap? Till exempel med hur du kan skapa rutiner för ditt barn eller hur du kan stötta ett barn som är orolig. Då kan du som är förälder till ett barn mellan 6 och 12 år få delta i en digital utbildning i grupp.

    Här kan du läsa mer om vår digitala föräldrautbildning.

  • Är du i behov av tolk för en bedömning av din eller ditt barns psykiska mående hänvisar vi till hälsocentralen för bedömning.

Till toppen av sidan