2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se

2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se. Prova att återkomma till våra tjänster efter 15 minuter om du upplever störningar.

Stängd egenprovtagning.Det här meddelandet avser Västerbotten

På tisdag den 18 januari är egenprovtagningen i Umeå stängd på grund av att provtagningsmaterialet är slut. Det går dock att lämna in tester och sjukvård- och omsorgspersonal kan hämta tester. Utlämningarna öppnar igen onsdag 19 januari klockan 8.00. 

Att välja vårdmottagning

Välja hälsocentral i Västerbotten

Innehållet gäller Västerbotten

Du kan själv välja vilken hälsocentral du ska vara listad på. Det kan vara en hälsocentral nära hemmet eller jobbet. Du kan också välja en hälsocentral eller vårdcentral i en annan region.

Om du inte gör ett aktivt val av hälsocentral i Västerbotten kommer du automatiskt att bli listad på den hälsocentral som ligger närmast din bostad. Om du inte är nöjd kan du välja en ny hälsocentral. Du kan byta hälsocentral när som helst och hur många gånger du vill. 

Valet av hälsocentral är personligt, därför behöver varje familjemedlem välja den hälsocentral de vill tillhöra. Du kan välja hälsocentral från och med 16 års ålder. För dig som yngre än 16 år väljer din vårdnadshavare hälsocentral åt dig.

En hälsocentral kan inte säga nej om du vill lista dig där.

Till toppen av sidan