Heimdalls hälsocentral

Köpmangatan 15, Skellefteå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 91 11
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00 återuppringning
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00 helgfri vardag

   Besöksadress:
   Köpmangatan 15, Skellefteå
   Län, kommun:
   Västerbottens län, Skellefteå
   Postadress:
   Köpmangatan 15, 93131 Skellefteå

   Dagtid är det hit du vänder dig med frågor som rör din hälsa. Det gäller för dig som är sjuk, vill ha stöd som förälder eller förändra din livsstil. Använd gärna våra e-tjänster när du kontaktar oss.


   När du ringer oss för rådgivning och bedömning får du förslag på en tid då vi ringer upp dig. Alla regionens hälsocentraler är godkända av Hälsoval Västerbotten. Hälsovalet innebär att du själv kan välja hälsocentral. Du hittar information om hur du väljer i länken Så väljer du mottagning.


   Har du frågor under kvällar och helger ringer du 1177. Blir du akut sjuk eller allvarligt skadad ringer du 112.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte var den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på vaccinationscentrum i Skellefteå eller central vaccinationsmottagning i Umeå.

   Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

   På vissa platser finns även möjlighet till drop in, och då behöver du inte boka tid.

   På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv. Där hittar du även alla platser och tider för drop in.

   Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

   Publicerad: 2022-10-26

   Från tisdag 8 november kan du som är 65 år eller äldre, gravid eller har någon kronisk sjukdom kostnadsfritt vaccinera dig mot influensa hos oss. Du som bor med någon med kraftigt nedsatt immunförsvar rekommenderas också att vaccinera dig. Det kostar 265 kr. Från måndag 5 december kan övriga vaccineras.  

   Du som är listad hos oss ska i första hand vaccinera dig på Vaccinationscentrum Skellefteå. Har du inte möjlighet att ta dig dit kan du boka tid genom att ringa oss på 090-785 91 11, välj knappval 8.

   Har du redan ett planerat besök hos oss? Då kan du vaccinera dig mot influensa i samband med det.

   Mer information om vaccination om influensa 

   Du kan även vaccinera dig mot pneumokocker eller covid-19 vid samma tillfälle. Observera att du kan få maximalt två olika vaccin vid samma tillfälle. 

   Publicerad: 2021-12-27

   Här finns information om lediga tider och hur du bokar tid för vaccination mot covid-19.

   Du kan även boka tid via telefon: 090 785 91 11, knappval 8.

   Publicerad: 2022-04-08

   Du som är personal inom vård och omsorg rekommenderas att ta prov på dig själv om du har symtom som kan tyda på covid-19. Du kan hämta och lämna provtagningskit på Heimdalls hälsocentral vardagar klockan 08-15. Observera! Kom inte in på hälsocentralen, följ anvisningar på entrédörren och ring telefonnumret som anges.

   När du registrerar provet anger du en arbetsplatskod, som du får av din chef. Ta provet i hemmet eller i din bil. Du får inte ta provet inne på- eller utanför hälsocentralen.

   • Om du har någon form av nedsatt funktionsförmåga kan du få hjälp och stöd hos vår arbetsterapeut.

    Telefon: 090-785 91 11, välj knappval 4 för arbetsterapeut. (återuppringning). 

   • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL kan du få hjälp och stöd hos vår astmasköterska.


    Telefon: 090-785 91 11, välj knappval 1 (återuppringning)
    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Barn 0–5 år erbjuds regelbundna hälsoundersökningar och kostnadsfria vaccinationer. Vi erbjuder också stöd till dig som har frågor som rör ditt barns hälsa och utveckling eller om föräldraskapet.


    Har ditt barn tid för 3-, 4- eller 5-årskontroll kan du själv omboka tiden via våra e-tjänster, klicka på "Av/Omboka tid direkt" alternativt via telefon: 090 785 91 11

   • Om du har diabetes kan du få hjälp och stöd hos vår diabetessköterska.


    Telefon: 090-785 91 11 välj knappval 1 (återuppringning)
    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Primärvårdens dietister inom Region Västerbotten utreder och ger kostbehandling vid olika sjukdomar och besvär. De ansvarar för dietistverksamheten på alla länets hälsocentraler och sjukstugor. 

    Här finns kontaktinformation till Primärvårdsdietister Västerbotten. 

   • Till våra distriktssköterskor kan du vända dig för rådgivning, bedömning och behandling. För rådgivning och/eller tidsbokning ring på telefon 090 785 91 11 knappval 1 (återuppringning).


    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Vi förebygger, undersöker och behandlar funktionsnedsättningar som kan begränsa din rörelseförmåga. Vi arbetar med smärta och problem i nacke, rygg, leder, muskler och nervsystem. Det är dina besvär som avgör vilken behandlingsmetod vi väljer. Du behöver ingen läkarremiss för att komma till oss.


    Boka din tid enklast via vår webtidbok, klicka på boka tid direkt och välj en tid som passar dig.


    Du kan också boka tid på telefon 090 785 91 11, knappval 4. 

   • När du fyller 40, 50, och 60 år bjuder hälsocentralen in dig till en hälsoundersökning. Du väljer själv om du vill delta.


    Du kan av- eller omboka tiden via våra e-tjänster "Av/Omboka tid direkt"
    alternativt ringa på telefon 090 785 91 11 knappval 1. 

   • Om du har problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos vår inkontinenssköterska.


    Telefon 090-785 91 11, knappval 1 (återuppringning)
    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Ring vår rådgivningstelefon om du vill boka tid hos eller komma i kontakt med någon av våra läkare.


    Telefon 090-785 91 11, knappval 1 (återuppringning)
    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Du måste boka tid för provtagning, öron spolning och suturborttagning hos oss. Boka din tid enklast via vår webtidbok, klicka på boka tid direkt och välj en tid som passar dig.


    Observera att du måste ha en beställning på proverna av ansvarig vårdgivare.
    Du kan också boka tid på telefon 090 785 91 11, knappval   (återuppringning)

   • Du som är 6–17 år och mår psykiskt dåligt ska i första hand ringa kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten för att få stöd och rådgivning. Detta gäller också dig som är vårdnadshavare eller närstående till barn och unga som mår dåligt.


    Telefon: 1177, knappval 2
    Telefontider: måndag–fredag 8–17


    När du ringer till Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten får du prata med en vårdpersonal och berätta hur du mår. Du kan till exempel få rådgivning eller en tid för besök på hos oss på hälsocentralen eller på en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning.


    Om du redan har kontakt med oss på hälsocentralen i ditt ärende eller är i behov av tolk kan du vända dig till oss direkt istället för till Kontaktcentret.

   • I vårt psykosociala team finns psykolog, kuratorer och psykiatrisköterska. Till oss kan du vända dig om du är i kris, vill ha information kring samhällets hjälp- och stödåtgärder eller har problem som påverkar din psykiska hälsa såsom ångest, depression, sömnsvårigheter eller stress.


    Teamet träffas regelbundet för bedömning kring aktuell behandling och vilken behandlare som kan vara mest passande. Vi erbjuder ett första orienterande samtal och därefter individuell och/eller gruppbehandling. Samarbete med andra myndigheter eller vårdgivare sker vid behov.


    Telefon 090-785 91 11, knappval 3.
    Du kan också logga in i våra e-tjänster


    Behöver du komma i kontakt med någon akut?
    Ring psykiatriska klinikens jourtelefon, 0910-77 19 19

   • Heimdalls hälsocentral har ett rehab-team med koordinator, arbetsterapeut, sjukgymnast, psykosociala teamet och sjukskrivande läkare som träffas en gång per vecka och går igenom pågående sjukskrivningsärenden.


    Syftet är att utnyttja teamets samlade kompetens för att hjälpa den sjukskrivne tillbaka i meningsfull sysselsättning.

   • Syftet med rehabiliteringskoordinator är att främja tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen för att stötta återgång i arbete och minska långtidssjukskrivning.


    Rehabiliteringskoordinatorn fungerar som en resurs för patienter som blir sjukskrivna eller riskerar att bli sjukskrivna men är också ett stöd till personal inom den egna vårdenheten och har kontakter med andra myndigheter i sjukskrivningsfrågor.


    Telefon 090 785 91 11, knappval 4 (återuppringning)
    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   • Du är välkommen att höra av dig om du har både positiva och negativa synpunkter, eller har frågor som rör verksamheten hos oss på Heimdall hälsocentral.


    E-post: halsocentral.heimdall@regionvasterbotten.se, observera att vi inte tar emot patientärenden eller hanterar personlig information via denna mejladress! För dessa ärende hänvisar vi er till någon av våra andra kontaktvägar, se ovan.

    Vid frågor eller önskad kontakt kan även skicka in dina tankar och åsikter via 1177.se, vårdguiden. Skriv namnet på den person du önskar att komma i kontakt med och vad ärendet gäller.


    Verksamhetschef: Jenny Stenman.

    Avdelningschef: Monica Steinwall. 

    Medicinskt ansvarig läkare: Ibrahim Kebire. 

   • Du som är äldre kan vända dig till våra äldresjuksköterskor om du har några frågor eller behöver stöd med tillexempel din medicinering. Du når dem via telefon 090 785 91 11 knappval 1 (återuppringning)

    Du kan också logga in i våra e-tjänster

   Till toppen av sidan