Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177.se. För att se lokala nyheter måste du välja region längst upp på sidan.

Innehåll - Aktuellt

Visa innehåll som:

Minska risken för magsjuka under rötmånaden

I slutet av juli börjar den period vi kallar rötmånaden. Det är en tid då antalet fall av magsjuka ökar, men genom att förvara och laga mat på rätt sätt kan du minska risken att drabbas.

Distriktssköterskans tips till husapoteket

Distriktssköterskan Christine Hällqvist vid Region Västerbottens tjänst Hälsodigitalen delar med sig av sina bästa råd kring vad du ska ha hemma för att få en så god sommar som möjligt.

Så har vården öppet i sommar

Här får du veta vilka verksamheter som stänger under sommaren och var du vänder dig om din hälsocentral har stängt.

Livsviktigt att lämna cellprov

Cellförändringar syns inte och ger vanligtvis inga besvär. Därför är det viktigt att gå på cellprovtagning varje gång du blir kallad. Undersökningen är gratis och kan rädda liv.

Bra betyg till förlossnings- och mödrahälsovården i Västerbotten

En undersökning visar att en stor majoritet av kvinnorna i Västerbotten är nöjda med länets mödrahälsovård och förlossningsvård. Det finns också ut ett antal utvecklingsområden.

Nu kan du ansöka om resebidrag digitalt

Du som besökt vården i Västerbotten kan ansöka om resebidrag genom att logga in på 1177.se. Det gäller när du rest till ditt besök med egen bil.

Kulturanpassad vård för dig med samisk bakgrund

Region Västerbotten har ett avtal med den norska vårdenheten Samiskt nationellt kompetenscenter för psykisk hälsovård och missbruk (Sanks) i Norge. Det innebär att du som har samisk bakgrund och bor i Västerbotten kan få en remiss för språk- och kulturanpassad vård hos Sanks.

Enklare att hitta på Norrlands universitetssjukhus med digital karta

Nu lanseras en digital karttjänst som gör det smidigare för dig som besökare att hitta på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Bedragare påstår att de är från 1177

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177. Om någon okänd skulle kontakta dig via telefon eller sms ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id.

Till toppen av sidan