Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden.

Innehåll - Aktuellt

Håll uppsikt när barnen badar

Drunkningsolyckor kan hända på alla platser där det finns vatten. Lägg därför undan din mobil när barnen eller barnet är nära eller i vatten. Här får du fler tips för en trygg och säker badsommar.

Därför kan du som anhörig inte alltid åka med i ambulansen

För att ge en så bra vård som möjligt har ambulanssjukvården allt mer utrustning i sina fordon. Du som anhörig kan därför inte åka med.

Råd för en säkrare båttur

Ska du ut och åka båt? Kontrollera sjöväderrapporten innan du ger dig ut på sjön och använd alltid flytväst. Det är också viktigt att komma ihåg att alkohol inte hör hemma på sjön.

Så kan du minska risken för magsjuka i sommar

I slutet av juli drar den så kallade rötmånaden igång, en tid då antal fall av magsjuka ökar. Om du förvarar och lagar mat på rätt sätt kan du minska risken för att bli sjuk.

Sommartider i vården

Hur har din hälsocentral eller mottagning öppet i sommar? Här hittar du information om aktuella sommartider och var du vänder dig om din hälsocentral har stängt.

Region Västerbottens utomhusmiljöer blir rökfria

Nu införs rökfria utomhusmiljöer i Region Västerbotten. Det är ett sätt att minska tobaksbruket och skapa välkomnande miljöer för alla.

Gör dig redo för sommaren

Förnya dina recept snabbt och enkelt redan nu på 1177.se. Kom ihåg att också beställa andra saker som du kan behöva under sommaren.

Prata om dina inkontinensbesvär

Kiss och bajs är fortfarande tabu och vi pratar för lite om inkontinensbesvär – både med varandra och inom vården. Det säger uroterapeut Jenny Norrgren på kontinensmottagningen på Skellefteå lasarett.

10 råd för att äta hälsosamt

Kroppen och hjärnan behöver mat och dryck för att du ska kunna växa, röra på dig, ha roligt, tänka och lära dig nya saker. Det finns många sätt att äta bra.

Filmer om att besöka ungdomsmottagningen

UMO.se har tagit fram filmer om hur det är att besöka ungdomsmottagningen.

Viktigt att vaccinera

Vaccinationer skyddar ditt barn mot sjukdomar som kan vara livshotande eller ge allvarliga skador.

Provet som minskar risken för cancer

Regelbunden cellprovtagning minskar risken för livmoderhalscancer. Därför är det viktigt för dig att komma på provtagning. Nu lägger Västerbotten fokus på vikten av att ta cellprov.

Enklare att lämna klagomål till vården i Västerbotten

Dina synpunkter på vården är en viktig del i arbetet att göra den bättre. Nu finns ett webbformulär som gör det enklare för dig som inte är nöjd med vården att klaga.

Hjälpmedelsbutiken har öppnat på Norrlands universitetssjukhus

Nu har hjälpmedelsbutiken nya lokaler på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Platsen är mellan Norra entrén och centralhallen.

Till toppen av sidan