Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden. För att se lokala nyheter måste du välja region längst upp på sidan.

Innehåll - Aktuellt

Visa innehåll som:

Vaccinationscentrum i Skellefteå

Den 7 december öppnar Vaccinationscentrum Skellefteå på Anderstorg. Du kan redan nu boka tid för vaccination mot covid-19.

Kulturanpassad vård för dig med samisk bakgrund

Region Västerbotten har ett avtal med den norska vårdenheten Samiskt nationellt kompetenscenter för psykisk hälsovård och missbruk (Sanks) i Norge. Det innebär att du som har samisk bakgrund och bor i Västerbotten kan få en remiss för språk- och kulturanpassad vård hos Sanks.

Ett viktigt år för influensavaccination

Efter förra årets uteblivna influensasäsong väntas fler vara mottagliga för viruset och bli sjuka i år. Därför är det särskilt viktigt att du som riskerar att bli allvarligt sjuk vaccinerar dig mot influensa. För dig är vaccinationen kostnadsfri.

Se dina journalanteckningar från 1177 Vårdguiden på telefon

Sedan den 10 juni 2021 kan du läsa dina journalanteckningar från 1177 Vårdguiden på telefon när du loggar in på 1177.se.

Brister upptäckta i andningshjälpmedel och hemrespiratorer från Philips

Tillverkaren Philips har upptäckt vissa säkerhetsbrister i sina andningshjälpmedel och hemrespiratorer. Det gäller ungefär 150 patienter i Region Västerbotten och du som berörs kontaktas av vården för råd kring fortsatt användning.

Så tycker västerbottningarna om vården före, under och efter graviditet

Hittills har 1 570 personer i Västerbotten delat med sig av sina erfarenheter från mödrahälsovården och förlossningsvården genom att svara på en enkät. De allra flesta är nöjda.

Lämna cellprov – även under pandemin

Cellförändringar syns inte och ger vanligtvis inga besvär. Därför är det viktigt att gå på cellprovtagning varje gång du blir kallad. Undersökningen är gratis och kan rädda liv.

Fortsatt åldersgräns för Astra Zenecas vaccin

Region Västerbotten fortsätter att vaccinera personer som är 65 år och äldre med Astra Zenecas vaccin. Personer under 65 år kan erbjudas andra vaccin utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Besöksregler i samband med graviditet och förlossning

Du som är partner eller närstående får följa med till mödrahälsovården under graviditeten och även till BB efter förlossningen. Det gäller i mån av plats och så länge du inte har symtom som kan tyda på covid-19.  Reglerna gäller tills vidare. 

Enklare att hitta på Norrlands universitetssjukhus med digital karta

Nu lanseras en digital karttjänst som gör det smidigare för dig som besökare att hitta på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Boka ditt nästa besök via 1177.se

Fler och fler verksamheter inom Region Västerbotten erbjuder dig möjligheten att själv boka din tid via nätet. Boka ditt nästa vårdbesök genom att logga in på 1177.se.  

Nu kan du få din faktura digitalt

Region Västerbotten erbjuder nu möjligheten att betala för vårdbesök med e-faktura. Då får du fakturan direkt till din internetbank i stället för en pappersfaktura hem i brevlådan.

Bedragare påstår att de är från 1177 Vårdguiden

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177 Vårdguiden. Om någon okänd skulle kontakta dig via telefon eller sms ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id.

Till toppen av sidan