Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden.

Innehåll - Aktuellt

Sommartider i vården

Hur har din hälsocentral eller mottagning öppet i sommar? Här hittar du information om aktuella sommartider och var du vänder dig om din hälsocentral har stängt.

Region Västerbottens utomhusmiljöer blir rökfria

Nu införs rökfria utomhusmiljöer i Region Västerbotten. Det är ett sätt att minska tobaksbruket och skapa välkomnande miljöer för alla.

Gör dig redo för sommaren

Förnya dina recept snabbt och enkelt redan nu på 1177.se. Kom ihåg att också beställa andra saker som du kan behöva under sommaren.

Prata om dina inkontinensbesvär

Kiss och bajs är fortfarande tabu och vi pratar för lite om inkontinensbesvär – både med varandra och inom vården. Det säger uroterapeut Jenny Norrgren på kontinensmottagningen på Skellefteå lasarett.

10 råd för att äta hälsosamt

Kroppen och hjärnan behöver mat och dryck för att du ska kunna växa, röra på dig, ha roligt, tänka och lära dig nya saker. Det finns många sätt att äta bra.

Filmer om att besöka ungdomsmottagningen

UMO.se har tagit fram filmer om hur det är att besöka ungdomsmottagningen.

Undersök fläckar på huden

13-17 maj är det dags för årets Euromelanoma-vecka. Det är en europeisk satsning för att fler som har hudcancer ska få diagnos och behandling så tidigt som möjligt.

Viktigt att vaccinera

Vaccinationer skyddar ditt barn mot sjukdomar som kan vara livshotande eller ge allvarliga skador.

Nytt utseende på 1177.se

Känner du inte igen dig? 1177.se har fått ett nytt utseende men innehållet är detsamma.

Provet som minskar risken för cancer

Regelbunden cellprovtagning minskar risken för livmoderhalscancer. Därför är det viktigt för dig att komma på provtagning. Nu lägger Västerbotten fokus på vikten av att ta cellprov.

Enklare att lämna klagomål till vården i Västerbotten

Dina synpunkter på vården är en viktig del i arbetet att göra den bättre. Nu finns ett webbformulär som gör det enklare för dig som inte är nöjd med vården att klaga.

Hjälpmedelsbutiken har öppnat på Norrlands universitetssjukhus

Nu har hjälpmedelsbutiken nya lokaler på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Platsen är mellan Norra entrén och centralhallen.

Till toppen av sidan