Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden. För att se lokala nyheter måste du välja region längst upp på sidan.

Innehåll - Aktuellt

Nu kan du få din faktura digitalt

Region Västerbotten erbjuder nu möjligheten att betala för vårdbesök med e-faktura. Då får du fakturan direkt till din internetbank i stället för en pappersfaktura hem i brevlådan.

Nya öppettider på primärvårdsjouren i Umeå

Från måndag 11 maj stänger primärvårdsjouren i Umeå klockan 21.00 på kvällen. Anledningen är att hälsocentralerna i Umeå behöver säkerställa bemanningen dagtid för att kunna ta emot sina patienter under den pågående pandemin.

Checka in med din mobil

Nu kan du checka in till ditt vårdbesök med mobiltelefonen istället för att anmäla dig i receptionen. Du får en faktura på besöket i efterhand.

Digitalt stödprogram för dig som vill bli nikotinfri

Nu kan du som röker, snusar, använder vattenpipa eller e-cigaretter få hjälp att bli nikotinfri med det digitala stöd- och behandlingsprogrammet Min nikotinfria resa.

Till dig som inte känner dig trygg hemma

Det finns hjälp att få. Här hittar du kontaktuppgifter till stödlinjer och telefonjourer.

Få hjälp med dina hudbesvär i regionens app

Akne, utslag eller eksem? Nu kan du få hjälp med dina hudbesvär genom appen Mottagning Region Västerbotten.

Det här gäller i folktandvården under coronaepidemin

Du som är frisk och under 70 år ska gå till tandvården som vanligt. Du som är äldre eller har vissa sjukdomar ska avboka ditt besök.

Ny app för ungdomsmottagningen

Är du under 23 år? Då kan du börja använda den nya appen Ungdomsmottagning Västerbotten.

Videobesök i vården

Nu kan du besöka vissa hälsocentraler och mottagningar via video med appen Mottagning Region Västerbotten. Det är drygt tio mottagningar och hälsocentraler som erbjuder videobesök, men fler kommer att erbjuda tjänsten framöver.

Besöksförbud – det här gäller på förlossningen och BB

För att minska smittspridningen har Region Västerbotten infört ett besöksstopp på alla sjukhus. Här får du veta hur det påverkar bland annat förlossningen och BB.

Aktuellt om coronavirus i Västerbotten

Precis som flera andra delar av landet har Västerbotten en spridning av coronaviruset i samhället, en så kallad allmän smittspridning eller samhällsspridning. Här får du veta vad som är viktigt att tänka på för att bromsa smittan.

Fem personer i Västerbotten har fått coronavirusinfektion

Under måndagen den 9 mars visade provsvar att fem personer i Västerbotten har fått coronavirusinfektion, covid-19.

Högst förtroende för 1177 Vårdguiden i Västerbotten

Västerbottningarna har det högsta förtroendet i landet för råd och stöd via 1177 Vårdguiden, både på webb och telefon. Det visar den årliga undersökningen Hälso- och sjukvårdsbarometern.

Minska risken för smitta på vårdavdelningarna

För att minska risken för att förkylning, influensa och magsjuka smittar är det viktigt att du inte besöker sjukhusens vårdavdelningar och sjukstugornas vårdplatser i onödan.

Sexuellt överförbara infektioner har ökat i Västerbotten

Fler personer än vanligt i länet fick klamydia, gonorré och syfilis under 2019. Har du haft oskyddat sex? Då bör du testa dig för könssjukdomar. 

Bedragare påstår att de är från 1177 Vårdguiden

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från hälso-och sjukvården.

Till toppen av sidan