Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden. För att se lokala nyheter måste du välja region längst upp på sidan.

Innehåll - Aktuellt

Visa innehåll som:

Avboka ditt vårdbesök i tid och slipp avgift

Från och med den 1 juni behöver du betala en avgift på 200 kronor för sent avbokade vårdbesök. Avgiften har varit tillfälligt borttagen men gäller nu igen.

Rekommendationer för skolavslutning och examen

För en smittsäker skolavslutning, examen eller studentfirande är det viktigt att du fortsätter följa de allmänna råden. Här kan du läsa vad som gäller.

Lämna cellprov – även under pandemin

Cellförändringar syns inte och ger vanligtvis inga besvär. Därför är det viktigt att gå på cellprovtagning varje gång du blir kallad. Undersökningen är gratis och kan rädda liv.

Fortsatt åldersgräns för Astra Zenecas vaccin

Region Västerbotten fortsätter att vaccinera personer som är 65 år och äldre med Astra Zenecas vaccin. Personer under 65 år kan erbjudas andra vaccin utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Ny kontaktväg för barn och unga i Västerbotten som mår psykiskt dåligt

Den 7 april öppnar kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten. Dit ska vårdnadshavare eller närstående till barn i åldern 6–17 år i första hand ringa när ett barn mår psykiskt dåligt. Det gäller också dig som är barn eller ung och själv vill ta kontakt med vården.

Besöksförbudet på BB har upphört i Västerbotten

Från och med den 1 mars får du som är partner eller närstående följa med till BB efter förlossningen. Det gäller i mån av plats och så länge du inte har symtom som kan tyda på covid-19. Du ska också ha testat negativt med ett så kallat antigentest.

Enklare att hitta på Norrlands universitetssjukhus med digital karta

Nu lanseras en digital karttjänst som gör det smidigare för dig som besökare att hitta på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Boka ditt nästa besök via 1177.se

Fler och fler verksamheter inom Region Västerbotten erbjuder dig möjligheten att själv boka din tid via nätet. Boka ditt nästa vårdbesök genom att logga in på 1177.se.  

Nya kontaktuppgifter för frågor om resebidrag för sjukresor

Från och med 1 januari 2021 bildar Region Västerbotten och Länstrafiken i Västerbotten en gemensam beställningscentral för serviceresor. För dig som patient gäller samma telefonnummer som tidigare för bokning av resor. Har du frågor om resebidrag gäller ett nytt nummer.

Gravid eller nyss fött barn? Region Västerbotten vill veta vad du tycker om vården

Från den 1 december har du som är gravid eller nyss fött barn i Västerbotten möjlighet att delta i en graviditetsenkät. I den får du svara på frågor om hur du upplever vården under graviditet, efter förlossning och ett år efter förlossning. Du får också svara på frågor om din egen hälsa.

Nu kan du få din faktura digitalt

Region Västerbotten erbjuder nu möjligheten att betala för vårdbesök med e-faktura. Då får du fakturan direkt till din internetbank i stället för en pappersfaktura hem i brevlådan.

Digitalt stödprogram för dig som vill bli nikotinfri

Nu kan du som röker, snusar, använder vattenpipa eller e-cigaretter få hjälp att bli nikotinfri med det digitala stöd- och behandlingsprogrammet Min nikotinfria resa.

Bedragare påstår att de är från 1177 Vårdguiden

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177 Vårdguiden. Om någon okänd skulle kontakta dig via telefon eller sms ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis bank-id.

Till toppen av sidan