Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden.

Innehåll - Aktuellt

Prata om dina inkontinensbesvär

Kiss och bajs är fortfarande tabu och vi pratar för lite om inkontinensbesvär – både med varandra och inom vården. Det säger uroterapeut Jenny Norrgren på kontinensmottagningen på Skellefteå lasarett.

Filmer om att besöka ungdomsmottagningen

UMO.se har tagit fram filmer om hur det är att besöka ungdomsmottagningen.

Undersök fläckar på huden

13-17 maj är det dags för årets Euromelanoma-vecka. Det är en europeisk satsning för att fler som har hudcancer ska få diagnos och behandling så tidigt som möjligt.

Viktigt att vaccinera

Vaccinationer skyddar ditt barn mot sjukdomar som kan vara livshotande eller ge allvarliga skador.

Så stretchar du ett löparknä

Du kan få löparknä om du tränar mer än vad kroppen är van vid, till exempel löpträning. Smärtan kommer under träningspasset och ökar efter hand. Här kan du se en film om hur du stretchar ett löparknä.

Nytt utseende på 1177.se

Känner du inte igen dig? 1177.se har fått ett nytt utseende men innehållet är detsamma.

Anonyma frågetjänsten stängs ner

11 mars. Den anonyma frågetjänsten, där du kan ställa en anonym fråga och få ett personligt svar här på 1177.se, kommer att stängas. Du kommer att kunna ställa frågor fram till och med 13 mars. Svaren kan du läsa fram till 27 mars, då tjänsten stänger.

Vanlig fråga: Varför har jag så kalla händer och fötter?

Det är många som har kalla händer och fötter och en vanlig fråga är om det har med dålig blodcirkulation att göra. Kan man ha det om man är 18 år och nästan aldrig fryser annars? Här kan du läsa läkaren Rikard Vibergs svar på frågan.

Provet som minskar risken för cancer

Regelbunden cellprovtagning minskar risken för livmoderhalscancer. Därför är det viktigt för dig att komma på provtagning. Nu lägger Västerbotten fokus på vikten av att ta cellprov.

Gör så här om ditt barn har förstoppning

Det är vanligt att barn har ont i magen och kan bero på förstoppning. Då blir bajset trögt och hårt. Här får du tips om vad du kan göra själv för att lindra barnets besvär.

Enklare att lämna klagomål till vården i Västerbotten

Dina synpunkter på vården är en viktig del i arbetet att göra den bättre. Nu finns ett webbformulär som gör det enklare för dig som inte är nöjd med vården att klaga.

Hjälpmedelsbutiken har öppnat på Norrlands universitetssjukhus

Nu har hjälpmedelsbutiken nya lokaler på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Platsen är mellan Norra entrén och centralhallen.

Nu kan du själv boka din gastroskopi-undersökning

Nu kan du som har remiss själv boka en tid för gastroskopi vid endoskopienheten på Norrlands universitetssjukhus i Umeå genom 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Till toppen av sidan