Heimdalls hälsocentral

Köpmangatan 15, Skellefteå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

090-785 91 11

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00Helgfri vardag

Telefontid idag

 • 07:30 - 16:00återuppringning

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre07:30 - 16:00 återuppringning

Öppettider

 • Mån - Tis08:00 - 17:00 Helgfri vardag
 • Ons09:00 - 17:00 Helgfri vardag
Besöksadress:
Köpmangatan 15, Skellefteå
Län, kommun:
Västerbottens län, Skellefteå
Postadress:
Köpmangatan 15, 93131 Skellefteå

Dagtid är det hit du vänder dig med frågor som rör din hälsa. Det gäller för dig som är sjuk, vill ha stöd som förälder eller förändra din livsstil. Använd gärna våra e-tjänster när du kontaktar oss.


När du ringer oss för rådgivning och bedömning får du förslag på en tid då vi ringer upp dig. Alla regionens hälsocentraler är godkända av Hälsoval Västerbotten. Hälsovalet innebär att du själv kan välja hälsocentral. Du hittar information om hur du väljer i länken Så väljer du mottagning.


Har du frågor under kvällar och helger ringer du 1177. Blir du akut sjuk eller allvarligt skadad ringer du 112. Vi har stängt första tisdagen varje månad mellan klockan 12:00–17:00.

Driftsform

Driftsform: Region

När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte vara den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på Central drop in-vaccination Umeå.

Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv samt se vilka hälsocentraler som erbjuder drop in-vaccinering. Där uppdateras också öppettider för Central drop in-vaccination Umeå. Tider erbjuds utifrån tillgång till vaccin.

Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

Publicerad: 2021-02-08

Du som har milda symtom som hosta, snuva, halsont, illamående eller nedsatt lukt- och smaksinne kan ta prov på dig själv för att se om du har CoVid-19. Hitta till närmsta provtagningsställe här.

Har du allvarliga symtom som hög feber, har svårt att andas eller om du inte kan eller vill ta prov på dig själv, kontakta oss på telefon 090-785 91 11 för bedömning och provtagning.

 • Om du har någon form av nedsatt funktionsförmåga kan du få hjälp och stöd hos vår arbetsterapeut.


  Telefon: 090-785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Om du har astma, allergi eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL kan du få hjälp och stöd hos vår astmasköterska.


  Telefon: 090-785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Barn 0–5 år erbjuds regelbundna hälsoundersökningar och kostnadsfria vaccinationer. Vi erbjuder också stöd till dig som har frågor som rör ditt barns hälsa och utveckling eller om föräldraskapet.


  Har ditt barn tid för 3-, 4- eller 5-årskontroll kan du själv omboka tiden via våra e-tjänster, klicka på "Av/Omboka tid direkt" alternativt via telefon: 090 785 91 11

 • Om du har diabetes kan du få hjälp och stöd hos vår diabetessköterska.


  Telefon: 090-785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Om du behöver ändra dina kostvanor kan du få stöd av våra dietister.


  Telefon: 090-785 91 28 (återuppringning)

 • Till våra distriktssköterskor kan du vända dig för rådgivning, bedömning och behandling. För rådgivning och/eller tidsbokning ring på telefon 090 785 91 11 (återuppringning).


  Du kan också logga in i våra e-tjänster

   

 • Vi förebygger, undersöker och behandlar funktionsnedsättningar som kan begränsa din rörelseförmåga. Vi arbetar med smärta och problem i nacke, rygg, leder, muskler och nervsystem. Det är dina besvär som avgör vilken behandlingsmetod vi väljer. Du behöver ingen läkarremiss för att komma till oss.


  Boka din tid enklast via vår webtidbok, klicka på boka tid direkt och välj en tid som passar dig.


  Du kan också boka tid på telefon 090 785 91 11

 • När du fyller 40, 50, och 60 år bjuder hälsocentralen in dig till en hälsoundersökning. Du väljer själv om du vill delta.


  Du kan av- eller omboka tiden via våra e-tjänster "Av/Omboka tid direkt"
  alternativt ringa på telefon 090 785 91 11.

 • Om du har problem med urinläckage, inkontinens, kan du få hjälp och stöd hos vår inkontinenssköterska.


  Telefon 090-785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Ring vår rådgivningstelefon om du vill boka tid hos eller komma i kontakt med någon av våra läkare.


  Telefon 090-785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Du måste boka tid för provtagning, öron spolning och suturborttagning hos oss. Boka din tid enklast via vår webtidbok, klicka på boka tid direkt och välj en tid som passar dig.


  Observera att du måste ha en beställning på proverna av ansvarig vårdgivare.
  Du kan också boka tid på telefon 090 785 91 11 (återuppringning)

 • Du som är 6–17 år och mår psykiskt dåligt ska i första hand ringa kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten för att få stöd och rådgivning. Detta gäller också dig som är vårdnadshavare eller närstående till barn och unga som mår dåligt.


  Telefon: 1177, knappval 2
  Telefontider: måndag–fredag 8–17


  När du ringer till Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten får du prata med en vårdpersonal och berätta hur du mår. Du kan till exempel få rådgivning eller en tid för besök på hos oss på hälsocentralen eller på en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning.


  Om du redan har kontakt med oss på hälsocentralen i ditt ärende eller är i behov av tolk kan du vända dig till oss direkt istället för till Kontaktcentret.

 • I vårt psykosociala team finns psykolog, kuratorer och psykiatrisköterska. Till oss kan du vända dig om du är i kris, vill ha information kring samhällets hjälp- och stödåtgärder eller har problem som påverkar din psykiska hälsa såsom ångest, depression, sömnsvårigheter eller stress.


  Teamet träffas regelbundet för bedömning kring aktuell behandling och vilken behandlare som kan vara mest passande. Vi erbjuder ett första orienterande samtal och därefter individuell och/eller gruppbehandling. Samarbete med andra myndigheter eller vårdgivare sker vid behov.


  Telefon 090-785 91 11
  Du kan också logga in i våra e-tjänster


  Behöver du komma i kontakt med någon akut?
  Ring psykiatriska klinikens jourtelefon, 0910-77 19 19

 • Heimdalls hälsocentral har ett rehab-team med koordinator, arbetsterapeut, sjukgymnast, psykosociala teamet och sjukskrivande läkare som träffas en gång per vecka och går igenom pågående sjukskrivningsärenden.


  Syftet är att utnyttja teamets samlade kompetens för att hjälpa den sjukskrivne tillbaka i meningsfull sysselsättning.

 • Syftet med rehabiliteringskoordinator är att främja tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen för att stötta återgång i arbete och minska långtidssjukskrivning.


  Rehabiliteringskoordinatorn fungerar som en resurs för patienter som blir sjukskrivna eller riskerar att bli sjukskrivna men är också ett stöd till personal inom den egna vårdenheten och har kontakter med andra myndigheter i sjukskrivningsfrågor.


  Telefon 090 785 91 11 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Du är välkommen att höra av dig om du har både positiva och negativa synpunkter, eller har frågor som rör verksamheten hos oss på Heimdall hälsocentral.


  E-post: halsocentral.heimdall@regionvasterbotten.se, observera att vi inte tar emot patientärenden eller hanterar personlig information via denna mejladress! För dessa ärende hänvisar vi er till någon av våra andra kontaktvägar, se ovan.

  Vid frågor eller önskad kontakt kan även skicka in dina tankar och åsikter via 1177.se, vårdguiden. Skriv namnet på den person du önskar att komma i kontakt med och vad ärendet gäller.


  Verksamhetschef: Sonja Sundqvist

  Avdelningschef: Erika Lindmark

  Medicinskt ansvarig läkare: Dan Edebro

 • Du som är äldre kan vända dig till våra äldresjuksköterskor om du har några frågor eller behöver stöd med tillexempel din medicinering. Du når dem via telefon 090 785 91 11 (återuppringning)

  Du kan också logga in i våra e-tjänster

Till toppen av sidan