Rotebro vårdcentral

Kung Hans väg 12, Sollentuna

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
08-123 375 00
Öppet idag
  • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
  • 07:30 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

  • Äldremottagning
Telefontider
  • Mån - Fre07:30 - 17:00
Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Kung Hans väg 12, Sollentuna
Län, kommun:
Stockholms län, Sollentuna
Postadress:
Kung Hans väg 12, 192 68 Sollentuna
Webbplats:
http://www.rotebrovardcentral.se

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller tillfälliga besvär. Vi ger dig en kvalificerad medicinsk bedömning och strävar efter att hjälpa dig på bästa sätt. Vi utreder och behandlar de flesta sjukdomar och besvär. Vi kan även erbjuda dig videomöte som ett alternativ till mottagningsbesök om det är lämpligt. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet.


Boka tid

Du kan ringa från kl. 7.30 för akutbesök samma dag. Akutbesök är en 10-minuterstid för akuta besvär till exempel öronvärk, långvariga luftvägsinfektioner, urinvägsbesvär, akuta hudproblem eller stukningar.

Gäller det fortsatta sjukskrivningar eller remisser bokar du ett planerat besök.

På grund av den rådande coronapandemin erbjuder vi för närvarande inga mottagningstider via inloggning på 1177.se eller i appen Alltid Öppet. Vänligen ring mottagningen så hjälper vi dig att boka ditt besök.


Återbud lämnas per telefon, val 8. Tänk på att avboka tiden minst 24 timmar innan besöket för att undvika debitering.


Distriktssköterskemottagning

På distriktssköterskemottagningen hjälper vi dig med besvär som du inte behöver besöka läkare för, till exempel blodtryckskontroller, hälsosamtal, injektioner, vaccinationer, sårvård och borttagning av stygn m.m. Vi ger råd och förskriver bland annat hjälpmedel.


Vi har en diabetesmottagning, astma/KOL-mottagning, äldremottagning för dig över 75 år, medicinsk fotsjukvård för diabetespatienter och hemsjukvård.


Psykisk hälsa barn och ungdomar

Rotebro vårdcentral erbjuder rådgivning, krissamtal, föräldrastöd och behandlingskontakter för barn- och ungdomar mellan 6 - 17 år och deras föräldrar. För att få en tid hos psykolog eller kurator kan ni antingen komma via remiss från husläkare och/eller via direkt kontakt med vårdcentralen.


För att boka tid, rådgivning, kontakt m.m. ring vår mottagning.

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Husläkarverksamhet

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Viktig information för dig som får en tid till oss och har infektionssymtom! Har du infektionssymtom såsom hosta, halsont, snuva och/eller feber och har fått ett bokat besök för fysisk undersökning bör du ta med dig munskydd. Du ska vänta i det avgränsade väntrummet som finns när du kommit upp för trappan och hålla avstånd till omgivande personer. Du ska inte anmäla dig i kassan utan du får en faktura hemskickad. Läkaren kommer ut och hämtar dig och leder dig in till vårdcentralen. Eventuellt medföljande får normalt inte följa med in (gäller ej föräldrar till minderåriga).

Vaccinationstider

  • Influensavaccin finns tillgänglig från 8/11 2022 t.o.m. 28/2 2023. Om du är över 65 år kan du boka tid via appen Alltid Öppet: 8/11, 10/11, 15/11, 22/11, 29/11 och 6/12. Därefter ring för tidsbokning, 08-123 375 00, val 7. Tillhör du en riskgrupp och är under 65 år bokas tid via telefon.

Har du ökad risk att bli allvarligt sjuk av influensa?
Då får du vaccinera dig kostnadsfritt i Stockholms län från och med tisdagen 8 november.

Här kan du läsa mer om vaccination mot influensa 1177.se/stockholm/vaccinmotinfluensa

Till toppen av sidan