Medicinkonsulten hälsocentral

Skolgatan 8

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 93 80
Öppet idag
 • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
 • 08:00 - 17:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Skolgatan 8
Län, kommun:
Västerbottens län, Lycksele
Postadress:
Skolgatan 8, 921 31 Lycksele

Medicinkonsulten Hälsocentral i Lycksele AB är din hälsocentral med dig i fokus. Vi erbjuder primärvård och BVC med kontinuitet där du får träffa distriktsläkare, distriktssköterskor, undersköterskor, läkarsekreterare, psykoterapeut, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och fotvård.

Driftsform

Driftsform: Privat

När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte var den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på vaccinationscentrum i Skellefteå eller central vaccinationsmottagning i Umeå.

Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

På vissa platser finns även möjlighet till drop in, och då behöver du inte boka tid.

På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv. Där hittar du även alla platser och tider för drop in.

Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

Publicerad: 2022-10-26

Från tisdag 8 november kan du som är 65 år eller äldre, gravid eller har någon kronisk sjukdom kostnadsfritt vaccinera dig mot influensa hos oss. Du som bor med någon med kraftigt nedsatt immunförsvar rekommenderas också att vaccinera dig. Det kostar 265 kr. Från måndag 5 december kan övriga vaccineras.  

Du som är 65 år eller äldre boka tid via vår e-tjänst Boka tid för vaccination mot influensa. 

Du som är 64 år eller yngre behöver ringa oss på 090-785 93 80, välj knappval 8. 

Mer information om vaccination om influensa 

Du kan även vaccinera dig mot covid-19 vid samma tillfälle. Välj i så fall att bokningen avser vaccination mot influensa och covid-19 när du bokar din tid.

Publicerad: 2022-11-22

Vi erbjuder dropp-in influensavaccination måndag 5 december klockan 16.00 till 18.00 och torsdag 8 december klockan 16.00 - 18.00

För personer tillhörande riskgrupp och personer som är 65 år och äldre är vaccinationen gratis, övriga betalar 265 kronor. 

OBS! Om det gått 4 månader sedan din senaste covidvaccination så kan du få en dos i samband med influensavaccinationen. 

Välkommen till Medicinkonsulten Hälsocentral i Lycksele AB. Din Hälsocentral med dig i fokus. Vi erbjuder dig primärvård, distriktssköterska, BVC, Kurator, Sjukgymnastik, Arbetsterapeut, Dietist. Kontakta oss på telefon 090-785 9380 för tidsbokning tryck 4

 • Vi sätter dig som patient i fokus och har därför stor kontinuitet när det gäller läkarkontakter. Ring 090-785 9380  tryck 4 för tidsbokning.

 • Våra Distriktssköterskor har lång erfarenhet av att ge telefonrådgivning, ge sjukvårdande behanling, vaccinera, ta hand om BVC

 • Våra distriktssköterskor har specialistutbildning för att kunna ge dig råd och stöd, de förskriver även hjälpmedel.

 • Vi har öppet varje dag så att du själv kan väga och mäta ditt barn. Vi skickar ut kallelser till olika kontroller och vaccinationer. Vi har vägning alla dagar. Har du frågor så kontakta våra distriktssköterskor.

   

 • Vi erbjuder vaccination till dig som ska ut och resa eller behöver ett vaccinationsskydd av annan anledning. Ring i god tid så att du hinner få ett fullgott vaccinationsskydd.

 • Vi har en egen undersköterskemottagning där du kan kontrollera ditt blodtryck, ta dina blodprover och få hjälp med dina funderingar och frågor. Ring och boka tid på 090-785 9380 tryck 4

 • Effektiva medicinska sekreterare som handhar stor del av den administrativa delen av vår verksamhet

 •  

  En psykoterapeut/Kurator inom primärvården arbetar med psykologisk bedömning & behandling av psykisk ohälsa.

  Depression

  Ångest

  Stress

  Utmattning

  Sömnsvårigheter

  Kriser

  Sorg

  Relations problem

   

 • Sjukgymnastik finns kopplat till vår verksamhet och är första linjen vid bedömning av värk i leder och muskler. De är rådgivande vid frågor om fysisk aktivitet

  Ring och boka tid på telefon 0950-10535

 • Vår dietist finns på plats 1 dag i veckan och ger råd om kost och näring. Vi har även gruppträffar gällande kost och återkommande utställningar på olika tema

 • Ring 090-785 9380 tryck 4 så hänvisar vi er till arbetsterapeut för vidare hantering 

 • Till fotvården kan du både själv boka tid för behanling till självkostnadspris. Om du tillhör någon riskgrupp kan du få remiss av distriktsläkaren. Är du inskriven i hemsjukvården är det ansvarig hemsjukvårdssköterska som ska skriva remiss.

 • När du fyller 40, 50, och 60 år bjuder hälsocentralen in dig till en hälsoundersökning. Vi tar en rad olika blodprover och du får fylla i en stor enkät. När provsvaren är klara blir du kallad till ett uppföljande samtal. Hälsoundersökningen är frivillig .

 • Vi har ett samarbete med Kvinnokliniken vid Lycksele Lasarett. Är du gravid, behöver du p-piller, spiral eller annat preventivmedel, cellprovtagning mm kontakta Kvinnokliniken på telefon 090-785 4468.

 • Vid övergripande frågor rörande vår verksamhet  kan du kontakta Anna Ackemo på telefon 090-785 93 80.

 • Vår rehabiliteringskoordinator kan stödja dig i din sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete. 

  Du är välkommen att kontakta oss via våra e-tjänster på www.1177.se eller via telefon 090 - 785 93 80.

Till toppen av sidan