Capio hälsocentral Dragonen

Ridvägen 12

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 91 48
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00 Återuppringning
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 17:00

   Besöksadress:
   Ridvägen 12
   Län, kommun:
   Västerbottens län, Umeå
   Postadress:
   Ridvägen 12, 903 25 Umeå
   Webbplats:
   https://capio.se/narsjukvard/vasterbotten/umea-dragonen-halsocentral

   Välkommen till Capio Hälsocentral Dragonen!

   Om du blir sjuk och behöver rådgivning tar vi hand om dig. Du ska inte behöva vänta länge, därför anstränger vi oss för att det ska vara enkelt att nå oss. Hos oss får du ett professionellt omhändertagande med ett gott bemötande. Du erbjuds fast läkarkontakt med erfarna distriktsläkare.


   Vi erbjuder även: distriktssköterskemottagning, arbetsterapi, barn- och mödravårdscentral, diakon, dietist, psykolog, sjukgymmnast och medicinsk fotvård.


   Välkommen att lista dig hos oss!

   Driftsform

   Driftsform: Privat

   När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte var den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på vaccinationscentrum i Skellefteå eller central vaccinationsmottagning i Umeå.

   Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

   På vissa platser finns även möjlighet till drop in, och då behöver du inte boka tid.

   På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv. Där hittar du även alla platser och tider för drop in.

   Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

   Publicerad: 2022-10-26

   Från tisdag 8 november kan du som är 65 år eller äldre, gravid eller har någon kronisk sjukdom kostnadsfritt vaccinera dig mot influensa hos oss. Du som bor med någon med kraftigt nedsatt immunförsvar rekommenderas också att vaccinera dig. Det kostar 265 kr. Från måndag 5 december kan övriga vaccineras.  

   Du som är 65 år eller äldre boka tid via vår e-tjänst Boka tid för vaccination mot influensa. 

   Du som är 64 år eller yngre behöver ringa oss på 090-785 91 48, välj knappval 8. 

   Mer information om vaccination om influensa

   Du kan även vaccinera dig mot pneumokocker eller covid-19 vid samma tillfälle. Ange i så fall vilket vaccin du vill ha när du bokar tid för vaccination mot influensa. Observera att du kan få maximalt två olika vaccin vid samma tillfälle. 

   • På onsdag den 9 februari upphör rekommendationen att lämna prov för covid-19 vid milda symtom. Det innebär att den breda provtagningen av covid-19 för allmänheten avslutas.

    Länets egenprovtagningar stänger och det går då inte längre att hämta kit för egenprovtagning. Det gäller alla utlämningsplatser inklusive hälsocentralerna i länet.

   • Du som är 6-17 år och mår psykiskt dåligt ska i första hand ringa Kontaktcenter barn och unga psykisk hälsa Västerbotten, för att få stöd och rådgivning. Det gäller också dig som är vårdnadshavare eller närstående. 

     

    Telefon: 1177, knappval 2

    Telefontider: måndag-fredag 8-17

   Till toppen av sidan