Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken ViN, Norrköping

Gamla Lasarettsgatan 18, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Gamla Lasarettsgatan 18, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Barn- och ungdomspsyk kliniken, Såpkullen, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken i Norrköping vänder sig till barn och ungdomar i åldern 0-18 år och deras familjer. Kriser och problem är en naturlig del av livet som man oftast hanterar själv inom familjen, eller i den närmaste omgivningen så som skolan.


Vi kan behövas för dig och din familj när svårigheterna blir omöjliga att hantera och inte längre är i lindrig form. Det kan till exempel röra sig om depression, förvirringstillstånd, koncentrationssvårigheter, svårigheter i sociala relationer eller ångestproblem.


Mottagningen är en specialistvårdsresurs vilket betyder att lindrigare psykisk ohälsa hänvisas till exempelvis Barnhälsan eller Ungdomshälsan.

Driftsform: Region

 • Om bedömningen från En väg in är att ni ska kallas till ett nybesök på BUP erbjuds ni tid inom några veckor. Efter nybesöket tas beslut i behandlingsteam om eventuell fortsatt kontakt med kliniken. 

  • Rådgivande och stödjande samtal
  • Familjeterapi
  • Barnorienterad familjeterapi
  • Gruppterapi
  • Kognitiv beteendeterapi
  • Dialektisk beteendeterapi
  • Medicinsk behandling
  • Fysioterapi

   

 • Barntraumateamets främsta uppgift är att stödja barn och ungdomar 0-18 år som drabbats av anhörigs, oftast förälders, plötsliga död i samband med sjukdom, olycksfall, självmord och mord.

 • Nedan hittas information som gäller er som blivit kallade till bedömningssamtal hos ätstörningsteamet. 

 • Spädbarnsenheten vänder sig till den som är gravid eller nyligen fått barn och behöver stöd i sin anknytning och föräldraroll. Verksamheten erbjuder stöd både enskilt och i grupp. Spädbarnsenheten drivs i ett samarbete mellan Norrköpings kommun och Region Östergötland.

 • Till Barnahus kommer barn som misstänks vara utsatta för brott, och får vara i centrum för utredningsprocessen. Här ska barnet känna sig trygg och bli lyssnad på. 

  På Barnahus samlar vi myndigheter och andra aktörer så de barn som utsatts för brott slipper åka runt på olika platser för att hantera sin situation. Barnet ska på så sätt slippa slussas runt mellan olika myndigheter och ska inte i onödan behöva upprepa sin berättelse för flera personer. Det viktigaste är att barnet får en så god vård och omhändertagande som möjligt.

  Barnahus Norrköping är en samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland, Region Östergötland, Polisen och Åklagarmyndigheten.

  Läs mer om Barnahus här

En väg in, barn och unga, psykisk hälsa är en gemensam kontaktväg till barn- och ungdomshälsan och barn- och ungdomspsykiatrin för barn upp till 18 år. Hit vänder du dig också om du är i behov av akut kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin, vardagar mellan klockan 8-16. 

 

Skriftliga remisser från myndigheter och vårdgrannar skickas till: 

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken
Såpkullen, Vrinnevisjukhuset
601 82 Norrköping

Utgå från klinikens remissmall och överväg om det finns behov av stöd från central elevhälsa kring barnet innan remiss skrivs.

Remisskrav

Nej

BUP-mottagningens öppettider är:

Måndag - fredag 8-16.30

Receptionen tillfälligt stängd:

9.30 - 9.45

11.45-12.45

14.30-14.45

Vid behov av akut rådgivning utanför BUP/En väg in ordinarie öppettider kontaktas Avdelning S102, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken US, på telefonnummer 010-103 11 40.

Till toppen av sidan