Kåge hälsocentral

Nygatan 13

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

090-785 93 57

Öppet idag

 • 08:00 - 16:00Reception öppen
 • 08:00 - 17:00Lunch 12-13

Telefontid idag

 • 07:30 - 16:30Återuppringning

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre07:30 - 16:30 Återuppringning

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 16:00 Reception öppen
 • Mån - Fre08:00 - 17:00 Lunch 12-13
Besöksadress:
Nygatan 13
Län, kommun:
Västerbottens län, Skellefteå
Postadress:
93431 Kåge

Dagtid är det hit du vänder dig med frågor som rör din hälsa. Det gäller för dig som är sjuk, vill ha stöd som förälder eller förändra din livsstil.Använd gärna våra e-tjänster när du kontaktar oss. När du ringer oss för rådgivning och bedömning får du förslag på en tid då vi ringer upp dig.Alla regionens hälsocentraler är godkända av Hälsoval Västerbotten. Hälsovalet innebär att du själv kan välja hälsocentral. Du hittar information om hur du väljer i länken Så väljer du mottagning.Har du frågor under kvällar och helger ringer du 1177.Blir du akut sjuk eller allvarligt skadad ringer du 112.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Du kan kontakta oss dygnet runt alla dagar i veckan för att bli tilldelad en telefontid då vi ringer upp dig.

När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte vara den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på Central drop in-vaccination Umeå.

Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv samt se vilka hälsocentraler som erbjuder drop in-vaccinering. Där uppdateras också öppettider för Central drop in-vaccination Umeå. Tider erbjuds utifrån tillgång till vaccin.

Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

Samtliga utbud kan nås via 090-7859357 om inte annat anges.

 • Om du har nedsatta förmågor i vardagliga aktiviteter kan du få hjälp och stöd hos våra arbetsterapeuter. Det handlar om aktiviteter i personlig vård, hemarbete, fritid, arbete eller skola.

  Ring 090-7859357 och välj knappval 1.

 • Teori och träning med sjukgymnast och arbetsterapeut för dig som diagnostiserats med höft-, knä- eller fingerleds artros. Ingen remiss krävs.

 • Om du har astma, allergi och/eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL kan du få hjälp och stöd i vårt astma/KOL team

  Astma/KOL teamet arbetar tillsammans med att utreda och behandla dig som har astma eller KOL och följer också upp, ger stöd, råd och hjälp att förebygga sjukdom.

 • Vi har två BHV-sköterskor som har hand om alla barn från födsel till förskoleklass. Vi erbjuder barnen regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer samt stöd och rådgivning för dig som förälder och föräldragrupp för dig som förstagångsförälder. 

 • Skellefteå centralorts hälsocentraler har en gemensam MVC mottagning på Skellefteå lasarett. Dit vänder du dig vid graviditet, preventivmedelsrådgivning,när du fått tid för cellprovskontroll (GCK) eller om du misstänker att du smittats av någon könssjukdom.

  Telefon: 090-785 91 43

 • Vi har en diabetessköterska som kan hjälpa dig som diabetiker med stöd och råd relaterat till din sjukdom.

 • Dietisten ger kostråd till dig som på grund av sjukdom eller av förebyggande skäl behöver förändra din kosthållning.

  Skellefteås hälsocentraler har en gemensam dietist-mottagning på Heimdalls Hälsocentral. Du kan antingen få remiss från hälsocentralen eller själv kontakta dietisten på tel 090-7859111, knappval 2.

 • Till våra distriktssköterskor kan du vända dig för att få råd, bedömning och behandling.

 • Vi kallar dig som fyller 40, 50 eller 60 år innevarande år för en hälsoundersökning med tillhörande provtagning. Kallelse kommer i brevlådan under året!

 • Om du har problem med urinläckage eller avföringsinkontinens kan du få hjälp och stöd hos vår kontinenssköterska.

 • Bokas via telefon 090-785 93 57, knappval 3 alternativt vår webbtidbok.

 • Om du mår dåligt eller är i en krissituation och behöver stöd kan du kontakta vår psykolog. Psykologen utreder och bedömer vilken hjälp du kan behöva för att bättre förstå din livssituation.

  Kontakt med psykolog får du genom hälsocentralens läkare, distriktssköterskor eller rehabkoordinator.

  Telefon: 090-785 93 57 (återuppringning)
  Du kan också logga in i våra e-tjänster

 • Syftet med rehabiliteringskoordinator är att främja tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen och på så sätt minska sjukskrivningsbehovet.

  Rehabiliteringskoordinatorn fungerar som en resurs för patienter i arbetsför ålder som blir sjukskrivna i mer än fyra veckor sammanhängande och som konsult till personal inom den egna vårdenheten och som kontaktperson gentemot andra myndigheter i sjukskrivningsfrågor.

 • Logga in på 1177.se/ e-tjänster där vi har ett formulär avseende resevaccinationer eller ring till vår telefonrådgivning för information telefon 090-785 93 57

 • Vi förebygger, undersöker och behandlar funktionsnedsättningar och/eller sjukdomar i rörelseapparten. Vi arbetar med smärta och funktionsnedsättningar i leder, muskler och nervsystem och vi kan även hjälpa dig med stressrelaterade besvär och livsstilsförändringar. Vi kan även erbjuda träning i vårt gym, artrosskola, smärtskola, mediyoga och bassängträning i grupp. Du behöver ingen läkarremiss för att komma till oss.

 • Teori och träning med sjukgymnast och arbetsterapeut för dig med långvarig smärta. Ingen remiss behövs.

 • Vi har två stycken äldresköterskor. De arbetar med tillstånd som rör den äldre människan. Hit kan du vända dig om du funderar på till exempel en minnesutredning eller har behov av samordning mellan hälsocentralen och kommunens äldrevård. Vi samarbetar med kommunens äldreomsorg.

Till toppen av sidan