Så fungerar vården

Vården i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Ungdomsmottagningen i Sörmland

Ungdomsmottagningen är för dig mellan 13 och 23 år som har frågor om kroppen, sexualitet och relationer. Du kan prata med oss om hur du mår.

Chatta med vården i Sörmland

Nu kan du söka vård digitalt i Region Sörmland.

Teamet för sexuellt våldsutsatta i Region Sörmland

Teamet för sexuellt våldsutsatta välkomnar alla sexuellt våldsutsatta oavsett könsidentitet över 13 år (kvinnor över pubertet).

Neonatalvård i Sörmland

På Mälarsjukhusets neonatalavdelning vårdas för tidigt födda barn och nyfödda barn som behöver vård vid livets start.

Välkommen till Sörmlands akutmottagningar

Om du råkar ut för ett allvarligt olycksfall eller en plötslig svår sjukdom behöver du söka hjälp på akutmottagningen. Den är alltid öppen, dygnet runt. Här kan du läsa mer om hur ett besök på en akutmottagning i Sörmland går till.

Primärvårdsjour i Sörmland

I Sörmland finns fyra helgöppna jourmottagningar, primärvårdsjourer. De bemannas av läkare från länets vårdcentraler och tar emot patienter från hela länet. För att boka tid kan du ringa 1177 eller använda Vårdkontakt Direkt.

Att föda barn i Sörmland

I Sörmland kan du föda barn på två olika avdelningar. Förlossningsavdelningen på Nyköpings lasarett, och förlossningsavdelningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. De två sjukhusen och avdelningarna samarbetar för att på bästa sätt ta hand om dig när du föder barn.

Sms-påminnelse

Region Sörmland erbjuder en kostnadsfri påminnelse för dig som vill via SMS direkt till din mobiltelefon.

E-tjänster i Sörmland

Videosamtal med vården

Genom ett videosamtal med vården kan du få hjälp med vissa besvär. Vilka besvär du kan få hjälp med varierar mellan mottagningarna. Alla mottagningar erbjuder inte videosamtal.

Ansluta till videobesök i Sörmland

Här finns länkar för att ansluta till ett videobesök , för dig som redan har en bokad tid.

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 på telefon.

Läs din journal via nätet

Du som är 16 år eller äldre kan läsa information ur din journal genom att logga in. Hur mycket information som visas beror på i vilken region som du har behandlats.

Stöd och behandling på nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller den utbildning som du behöver på nätet. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Stöd och behandling på nätet i Sörmland

Här kan du läsa mer om vilka stöd- och behandlingsprogram som erbjuds i Sörmland.

Till toppen av sidan