Vården i Sörmland

Att föda barn i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

I Sörmland kan du föda barn på två olika avdelningar. Förlossningsavdelningen på Nyköpings lasarett, och förlossningsavdelningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. De två sjukhusen och avdelningarna samarbetar för att på bästa sätt ta hand om dig när du föder barn.

Allra viktigast för oss är att du känner dig trygg inför din förlossning. Här kan du redan i förväg ta reda på hur det går till på det sjukhus som du ska föda på och vad du kan göra för att förbereda dig inför förlossningen.

Packningslista – bra saker att ta med till förlossningen

  • Sköna kläder.
  • Toalettartiklar.
  • Kläder till barnet.
  • Mat till partner.
  • Dryck.
  • Legitimation.

Mälarsjukhuset

Parkera

Vid entrén till förlossningen kan föderskan bli avsläppt medan medföljande person parkerar bilen. Lättast parkerar du i parkeringshuset. Det finns också enstaka parkeringar i anslutning till sjukhusets olika entréer för korttidsparkering.

Parkering betalas med kort, kontanter eller via appen Apcoa Flow.

Entré

Förlossningsentrén ligger på Odlarvägen. Denna entré är öppen dygnet runt. Ring på klockan så får du hjälp av personalen. Från förlossningsentrén går du till målpunkt D, där du tar trappan eller hiss D till plan 4.

Huvudentrén ligger på Kungsvägen och är öppen 06-22. Även här går du till målpunkt D, där du tar trappan eller hiss D till plan 4.

Här kan du läsa mer om vilken service som finns tillgänglig på Mälarsjukhuset.

GPS: Lat: 59,3631. Long: 16,5333

Nyköpings lasarett

Parkera

Vid entré 1 kan föderskan bli avsläppt medan medföljande person parkerar bilen. Det finns flera betalparkeringar i anslutning till sjukhuset.

Parkering betalas med kort, kontanter eller via appen Apcoa Flow.

Entré

Förlossningen når du via entré 1. Denna entré är låst under vissa tider på dygnet, ring då på porttelefonen utanför entrén så öppnar personalen för dig. Från entré 1 följer du skyltningen mot målpunkt A. Där tar du hissen upp till plan 5, där förlossningen ligger. Vid behov finns rullstolar att låna vid entré 1. Vi önskar att ni ringer till förlossningen på telefon nr 0155-24 50 94 innan ni kommer.

Besök

Endast en person kan medfölja kvinnan på BB-avdelningen. Syskon till barnet är välkomna att hälsa på. Inga andra besök.

Här kan du läsa mer om vilken service som finns tillgänglig på Nyköpings lasarett.

GPS: Lat: 58,7604. Long: 16,9992.

Kostnader

För föderska

För dig som föder kostar det 130 kr per dygn att vara inlagd, både på förlossning och BB. I priset ingår frukost, fika, lunch och middag. Betalning sker via faktura.

För medföljande

  • För medföljande till Mälarsjukhuset finns möjlighet att köpa frukost och kvällsfika på förlossningen. Om du ska övernatta på BB är avgiften 200 kr/dygn. I priset ingår frukost, lunch och middag samt en enklare säng för övernattning.
  • För medföljande till Nyköpings lasarett finns möjlighet att köpa lunch och middag med Swish. Om du ska övernatta på BB är avgiften 200 kr/dygn. I priset ingår frukost och en enklare säng för övernattning. Övernattningsavgiften faktureras, utan fakturaavgift.

Det går också bra att ta med egen mat. På båda förlossningsavdelningar finns kylskåp och mikro som du kan använda. Det finns även café och kiosk vid respektive entré där du kan handla mat, dryck och snacks.

Till toppen av sidan