Stöd och behandling via nätet

Stöd och behandling på nätet i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Här kan du läsa mer om vilka stöd- och behandlingsprogram som erbjuds i Sörmland.

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:
 • Artrosskolan

  ”Artrosskolan” är ett digitalt stödprogram för dig som önskar få fördjupad kunskap om hur vardagen kan se ut med artros. Du får bland annat information om vad artros är, riskfaktorer, behandling, fysisk aktivitet och råd om egenvård. Det finns specifik information för höft, knä och hand eftersom det är där man vanligast får artros.

 • Digitalt vårdbesök för dig som mår psykiskt dåligt av din arbetsmiljö

  Arbets- och miljömedicin i Örebro är en specialistklinik som på uppdrag av regionerna Värmland, Västmanland, Sörmland och Örebro län arbetar med arbetsmiljöns påverkan på hälsan. Vi erbjuder dig ett eller två digitala besök om du befinner dig i en arbetssituation som påverkar din psykiska hälsa negativt.

 • Information om höftoperation i Sörmland

  Detta program innehåller information och förberedelser inför planerade höftplastikoperationer. Programmet är öppet för alla sörmlänningar och innehåller förutom information också några filmer som visar hur du ska använda olika hjälpmedel eller utföra vissa moment som nyopererad, som att ta sig i och ur säng eller gå i trappa med kryckor.

 • Information om knäoperation i Sörmland

  Detta program innehåller information och förberedelser inför planerade knäplastikoperationer. Programmet är öppet för alla sörmlänningar och innehåller förutom information också några filmer som visar hur du ska använda olika hjälpmedel eller utföra vissa moment som nyopererad, som att ta sig i och ur säng eller gå i trappa med kryckor.

 • KBT via nätet i Sörmland

  KBT är en förkortning av kognitiv beteendeterapi. Det är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress, oro och ångest. Målet med behandlingen är att du ska få hjälp att förhålla dig till och förändra tankar, känslor och beteenden som hindrar dig i ditt liv genom att göra förändringar i din vardag. Genom att få KBT via nätet kan du ta del av behandlingen när och var det passar dig.

 • Lär dig om diabetes typ 2

  ”Lär dig om diabetes typ 2” är ett digitalt stödprogram för dig som önskar få fördjupad kunskap och konkreta råd om vad du själv kan göra för att må bra framöver. Du får bland annat tillgång till information om riskfaktorer, mediciner och hälsosamma levnadsvanor. Programmet fungerar på dator, surfplatta och smarttelefon. Du väljer det som passar dig och du kan växla mellan olika enheter.

 • Min vårdplan cancer i Sörmland

  Du kan få en digital skriftlig plan som kallas Min vårdplan om du har cancer eller utreds för cancer.

 • Stödprogram efter hjärtinfarkt

  ”Efter hjärtinfarkten” är ett digitalt stödprogram för dig som önskar få fördjupad kunskap och konkreta råd om vad du själv kan göra för att må bra framöver. Du får bland annat tillgång till information om riskfaktorer, mediciner och hälsosamma levnadsvanor.

 • Stödprogram vid kranskärlssjukdom

  ”Kranskärlssjukdom” är ett digitalt stödprogram för dig som önskar få fördjupad kunskap och konkreta råd om vad du själv kan göra för att må bra framöver. Du får bland annat tillgång till information om riskfaktorer, mediciner och hälsosamma levnadsvanor.

 • Tobakshjälpen på nätet

  Tobakshjälpen är en vägledd behandling via internet för dig som vill ha hjälp att sluta röka eller snusa. Behandlingen innebär att du arbetar med ditt beteende, dina tankar och känslor som har samband med ditt tobaksanvändande.

Till toppen av sidan