Behandling och hjälpmedel

Här kan du läsa om hur olika undersökningar och behandlingar går till. Du får också veta hur du kan må efteråt. Det finns information om olika sorters läkemedel och om hur det går till att få ett hjälpmedel.

Innehåll - Behandling & hjälpmedel

Visa innehåll som:

Förbered ditt vårdbesök

Här får du tips och information om hur du kan förbereda dig inför ditt besök i vården.

Undersökningar och provtagning

Det finns många anledningar till att du kan behöva bli undersökt eller lämna ett prov. Här kan du läsa om bland annat kroppsundersökningar, olika typer av röntgenundersökningar och mätningar. En del kan du göra själv och andra gör en läkare eller annan vårdpersonal.

Behandling med läkemedel

Här kan du läsa olika texter om läkemedel, till exempel behandling med läkemedel vid olika sjukdomar. Du kan också få råd om hur du tar läkemedel och annat som kan vara bra att veta när du använder läkemedel.

Före en behandling eller undersökning

Genom en venport eller venkateter kan du lämna blodprov och få behandling med till exempel läkemedel.

Tandvård

Vad händer egentligen vid en rotfyllning? Kan du få ont i tänderna efter en tandblekning? Läs mer om hur behandlingen går till, hur den känns och hur du mår efteråt.

Hjälpmedel

Här kan du läsa om olika sorters hjälpmedel och hur det går till att få dem. Du kan också läsa om olika typer av stöd som du kan få om du har en funktionsnedsättning.

Habilitering

Inom habiliteringsverksamheterna får du som har en funktionsnedsättning stöd och hjälp.

Vård i slutet av livet

Vård i slutet av livet innebär ofta palliativ vård. Det är behandlingar och stöd som lindrar symtom och som ibland kan förlänga livet. Även närstående kan få stöd.

Till toppen av sidan