Rehabiliteringscentrum Eksjö

Höglandssjukhuset, Tallvägen, Eksjö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–14.00
Tisdag07.30–14.00
Onsdag07.30–14.00
Torsdag07.30–14.00
Fredag07.30–14.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Besöksadress:
Höglandssjukhuset, Tallvägen, Eksjö
Län, kommun:
Jönköpings län, Eksjö
Postadress:
Rehabiliteringscentrum, Höglandssjukhuset, 575 81 Eksjö

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Rehabiliteringscentrum finns vid målpunkt J, på plan 2 (entréplanet) vid huvudentrén. Ingång via entré Tallvägen, på vänster sida.

Ofta är vi på andra mottagningar, t.ex. vid sambokning med läkare, så det är viktigt att du tittar i din kallelse för att se var just ditt besök ska ske.

Rehabiliteringscentrum är en regiongemensam rehabiliteringsverksamhet som finns i sluten- och öppenvården inom sjukhusen inom region Jönköpings läns alla specialiteter.


Inom verksamheten arbetar arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter (sjukgymnaster), kuratorer, logopeder, psykologer, socialpedagoger och undersköterskor. Tillsammans med patienten förebygger, behandlar och kompenserar vi funktions- och aktivitetshinder.

Vi erbjuder i vissa fall också bassängbehandling som en del av rehabiliteringen. Behovet bedöms av fysioterapeut inom vårdcentral.


Inom rehabiliteringscentrum finns mottagningen Alternativ till våld (ATV). ATV har ett regionsövergripande uppdrag som innebär att erbjuda psykologisk behandling och samtalsstöd inom området våld i nära relationer inom hela Region Jönköpings län. Mottagningen finns i lokaler inom Länssjukhuset Ryhov och riktar sig till personer som mår psykiskt dåligt på grund av att de tidigare varit utsatta för våld i nära relation. Inom verksamheten erbjuds även behandling för personer som blir arga, aggressiva, kränkande, svartsjuka eller våldsamma i en nära relation. ATV erbjuder också behandling och samtalsstöd till barn och ungdomar som lever med våld eller levt med våld i en nära relation.

Driftsform: Region

Ofta är vi på andra mottagningar, t.ex. vid sambokning med läkare, så det är viktigt att du tittar i din kallelse för att se var just ditt besök ska ske.

Till toppen av sidan