Barnmorskemottagningen Staffanstorp

Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

077-173 73 73

Öppet idag

 • 08:00 - 16:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 12:00

Drop-in-tid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån - Tor08:00 - 12:00

  Öppettider

  • Mån - Tis08:00 - 17:30
  • Ons08:00 - 15:30
  • Tor08:00 - 16:00
  • Fre08:00 - 14:30

  Drop-in-tider

  • Mån15:30 - 16:30 Tonårsmottagning
  Besöksadress:
  Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp
  Län, kommun:
  Skåne län, Staffanstorp
  Postadress:
  Barnmorskemottagningen, Familjecentralen Paletten, Bråhögsplatsen 2 A, 245 31 Staffanstorp
  Webbplats:
  https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O13947
  • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

   Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:
   Familjecentralen Paletten

  • Vi erbjuder föräldrautbildning, magplasket, amningsutbildning, amningscafé och yoga. Vi erbjuder även amningsinformation i tidig graviditet, vi träffas i storgrupp.

   Föräldraträffar under graviditeten
   Vi erbjuder fem föräldraträffar under graviditeten:

   Föräldraträff 1: Vi pratar om att föda barn i trygghet och hur du förbereder dig inför förlossningen med hjälp av olika metoder och hjälpmedel.

   Föräldraträff 2: Vi pratar om hur det är när vi blir fler, jämställt föräldraskap, mentala och fysiska förändringar efter förlossningen. Vi diskuterar också relationer till partner, barn och närstående, sex och samlevnad. På den här träffen medverkar en barnmorska och socionom.

   Föräldraträff 3: Vi går igenom förlossning, smärtlindringsmetoder och olika förlossningssätt. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

   Föräldraträff 4: Vi pratar om barnets första tid, amning och upplevelser efter förlossningen. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

   Föräldraträff 5: Vi ger praktiska tips och pratar om vad du behöver för utrustning för att ta hand om ditt nyfödda barn. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

   Vi erbjuder Annas profylax för dig och eventuell partner, där går vi igenom massage, andning och mentalträning som förberedelser inför förlossningen.

   Vi erbjuder också kursen "Föda i trygghet" som utgår från boken Föda utan rädsla, med både teori och praktiska övningar.

  • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

  • Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

   Du behöver inte avboka ditt besök om du har fått en kallelse till en tid som inte passar. Kontakta oss för att boka en ny tid.

  • Är du gravid och känner dig ledsen och nedstämd? Känner du stress, oro eller ångest? Kanske har du svårt att glädjas över graviditeten och behöver någon att prata med?

   Vi erbjuder KBT (kognitiv beteendeterapi) för gravida. Terapin går ut på att försöka identifiera vilka tankemönster och tankesätt du har när du mår dåligt. Tillsammans med terapeuten arbetar du sedan med att förändra dessa tankemönster. Fokus ligger på nuet och framtiden.

   För att komma till terapeuten behövs en remiss från läkare på vårdcentralen där du är listad.

  • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

   Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

   Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

   Sexolog
   Vi har sexologmottagningar på Barnmorskemottagningen Södertull i Lund och på Granen och City i Malmö. Hit är du välkommen för samtal som rör sexuell hälsa. Du kan komma enskilt eller tillsammans med eventuell partner eller partners.

   Samtalen kan bland annat handla om funderingar kring sexuell orientering, funktion och identitet, samt sexuella relationer.

  Barnmorskemottagningen Staffanstorp

  Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


  När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


  Vår personal är utbildad inom hbtq-frågor och vi är hbtq-certifierade.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region