Barnmorskemottagningen Staffanstorp

Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
077-173 73 73
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Drop-in-tid idag

   Stängt

    Fler tider och telefonnummer

    Telefontider
    • Mån - Tor08:00 - 15:30
    • Fre08:00 - 14:00
    Öppettider
    • Mån - Tis08:00 - 17:30
    • Ons08:00 - 15:30
    • Tor08:00 - 16:00
    • Fre08:00 - 14:30
    Drop-in-tider
    • Mån15:30 - 16:30 Tonårsmottagning
    • Tis16:00 - 17:30 Ta nummerlapp

    Besöksadress:
    Bråhögsplatsen 2A, Staffanstorp
    Län, kommun:
    Skåne län, Staffanstorp
    Postadress:
    Barnmorskemottagningen, Familjecentralen Paletten, Bråhögsplatsen 2 A, 245 31 Staffanstorp
    Webbplats:
    https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O13947

    Vägbeskrivning

    Hitta hit:

    Närmaste busshållplats är Staffanstorp Rådhuset.

    Barnmorskemottagningen Staffanstorp

    Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


    När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


    Vår personal är utbildad inom hbtq-frågor och vi är hbtq-certifierade.

    Driftsform

    Driftsform: Region

    • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

     Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:
     Familjecentralen Paletten

    • Vi erbjuder föräldrautbildning, magplasket, amningsutbildning, amningscafé och yoga. Vi erbjuder även amningsinformation i tidig graviditet, vi träffas i storgrupp.

     Föräldraträffar under graviditeten
     Vi erbjuder fem föräldraträffar under graviditeten:

     Föräldraträff 1: Vi pratar om att föda barn i trygghet och hur du förbereder dig inför förlossningen med hjälp av olika metoder och hjälpmedel.

     Föräldraträff 2: Vi pratar om hur det är när vi blir fler, jämställt föräldraskap, mentala och fysiska förändringar efter förlossningen. Vi diskuterar också relationer till partner, barn och närstående, sex och samlevnad. På den här träffen medverkar en barnmorska och socionom.

     Föräldraträff 3: Vi går igenom förlossning, smärtlindringsmetoder och olika förlossningssätt. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

     Föräldraträff 4: Vi pratar om barnets första tid, amning och upplevelser efter förlossningen. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

     Föräldraträff 5: Vi ger praktiska tips och pratar om vad du behöver för utrustning för att ta hand om ditt nyfödda barn. På träffen medverkar en barnmorska och barnsjuksköterska.

     Vi erbjuder Annas profylax för dig och eventuell partner, där går vi igenom massage, andning och mentalträning som förberedelser inför förlossningen.

     Vi erbjuder också kursen "Föda i trygghet" som utgår från boken Föda utan rädsla, med både teori och praktiska övningar.

    • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

    • I Skåne är egenprovtagning den främsta metoden för att upptäcka HPV, humant papillomvirus.

     Om ditt prov innehåller HPV får du en tid för provtagning hos barnmorska.

     Du kan även få hjälp med egenprovtagningen för HPV hos barnmorska. Det gäller dig som är gravid eller av andra anledningar inte kan ta provet själv.

     Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne

    • Är du gravid och känner dig ledsen och nedstämd? Känner du stress, oro eller ångest? Kanske har du svårt att glädjas över graviditeten och behöver någon att prata med?

     Vi erbjuder KBT (kognitiv beteendeterapi) för gravida. Terapin går ut på att försöka identifiera vilka tankemönster och tankesätt du har när du mår dåligt. Tillsammans med terapeuten arbetar du sedan med att förändra dessa tankemönster. Fokus ligger på nuet och framtiden.

     För att komma till terapeuten behövs en remiss från läkare på vårdcentralen där du är listad.

    • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

    • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

     Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

    • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

     Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

     Sexolog
     Vi har sexologmottagningar på Barnmorskemottagningen Södertull i Lund och på Granen och City i Malmö. Hit är du välkommen för samtal som rör sexuell hälsa. Du kan komma enskilt eller tillsammans med eventuell partner eller partners.

     Samtalen kan bland annat handla om funderingar kring sexuell orientering, funktion och identitet, samt sexuella relationer.

    Till toppen av sidan