Ring bara 1177 på telefon om du behöver sjukvårdsrådgivning

Är du över 85 år och har fått hem ett brev för vaccination mot covid-19? Ring din vårdcentral för att boka tid eller använd deras e-tjänster. Ring bara 1177 på telefon om du behöver sjukvårdsrådgivning. De kan inte hjälpa dig att boka tid.
ATT VÄLJA VÅRDMOTTAGNING

Välj barnmorskemottagning i Skåne

Innehållet gäller Skåne

Mödrahälsovårdens uppgift är att ta hand om vardagliga hälsofrågor som du stöter på i ditt liv som kvinna. På alla barnmorskemottagningar som är godkända av Region Skåne får du hjälp med de vanligaste ärendena på ett och samma ställe.

Regelbundna cellprover

Du är välkommen att lämna cellprov hos en barnmorskemottagning som passar dig. I Skåne blir alla kvinnor mellan 23 och 70 år kontaktade via kallelse för cellprovtagning. Det sker regelbundna kontroller vart tredje till vart femte år.

Det är viktigt att ta cellprover, som är det bästa sättet att upptäcka förändringar som kan vara tidiga tecken på livmoderhalscancer.

Gynekologisk cellprovtagning i Skåne

Din sexuella hälsa

Du får hjälp med råd kring preventivmedel och tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd vid oönskad graviditet och andra frågor kring sex och samlevnad.

En trygg kontakt under graviditeten

Du får en och samma kontakt under hela graviditeten. På mottagningarna finns barnmorskor och du har möjlighet att träffa gynekolog eller allmänläkare på bestämda tider. Många mottagningar har även kvällsöppet. Du som är gravid väljer barnmorskemottagning genom att fylla i blanketten som du lämnar till din mottagning. 

Valblankett för gravida

Du väljer själv vilken barnmorskemottagning som passar dig bäst. Du har alltid möjlighet att välja om senare.

Hitta barnmorskemottagning i Skåne

Till toppen av sidan