Barnmorskemottagningen Skurup

Lillgatan 3, Skurup

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–14.00
Tisdag08.00–14.00
Onsdag08.00–14.00
Torsdag08.00–14.00
Fredag08.00–14.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–12.30
Måndag13.00–14.30
Tisdag08.00–12.30
Tisdag13.00–16.30
Onsdag08.00–12.30
Onsdag13.00–16.30
Torsdag08.00–12.30
Torsdag13.00–16.30
Fredag08.00–12.30
Fredag13.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Lillgatan 3, Skurup
Län, kommun:
Skåne län, Skurup
Postadress:
Vårdcentralen Skurup, Lillgatan 3, 274 35 Skurup
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O16560

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Skurup Flintebro.

Entré till barnmorskemottagningen Skurup

Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa.


När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. Vi anordnar också olika typer av föräldrakurser. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Vi ordnar löpande aktiviteter och kurser för alla blivande föräldrar som är listade hos oss. Anmäl intresse till din barnmorska.

  Föräldraförberedelse
  När du är i graviditetsvecka 32–36 träffas vi i grupp med cirka sex par vid fyra tillfällen. Vi pratar förlossning, smärtlindring, föräldraskap och amning. Vi berör delar ur profylaxkursen. Under sista tillfället träffar ni en fysioterapeut som föreläser om kroppen och träning under och efter graviditet.

  Vattengympa för gravida
  Plats och datum: Arenabadet i Ystad i multibassängen. Bassängen är uppvärmd till 34 grader och djupet är 130 cm.

  Alla gravida är välkomna efter sin 25:e graviditetsvecka. Du bestämmer själv hur många gånger du vill komma och behöver inte föranmäla dig. Du betalar entrén till badet på plats. Du får inte ha barn med dig, varken i bassängen eller på kanten.

  Vi börjar med lätt gympa cirka 30 minuter och fortsätter sen med förlossningsförberedelse med andning- och avslappningsövningar. Om du inte är simkunnig kan en del flytövningar kännas svåra men det går att anpassa så att även du kan delta. Flytövningarna innebär att du kommer doppa huvudet under vatten, så för dig som har långt hår är det bra om det är uppsatt.

 • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria. 

  Vi erbjuder även akupunktur.

  Både rutinultraljud och om du behöver utökade kontroller under din graviditet som kräver specialistläkare, går du till Specialistmödravårdsmottagningen vid Lasarettet i Ystad. Vill du av praktiska skäl göra ultraljud på en annan ort, kan du välja att gå där.

 • I Skåne är egenprovtagning den främsta metoden för att upptäcka HPV, humant papillomvirus.

  Om ditt prov innehåller HPV får du en tid för provtagning hos barnmorska.

  Du kan även få hjälp med egenprovtagningen för HPV hos barnmorska. Det gäller dig som är gravid eller av andra anledningar inte kan ta provet själv.

  Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne

 • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet eller sexuella hälsa. Här kan du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia, gonorré, syfilis eller HIV.

  På en del mottagningar i Skåne kan du även få träffa en sexolog. Hos en sexolog kan du få råd och behandling kring sexuell hälsa och sexuella problem. Det kan bland annat vara frågor kring lust, erektionsproblem, svårigheter att få orgasm, för tidig utlösning, vulvasmärta, otrohet, övergrepp eller osäkerhet kring sex. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, om du är singel eller om du har en eller flera partners.

  Hitta sexologmottagning i Skåne

   

 • Hos oss kan du vaccinera dig mot HPV för ett ökat skydd mot livmoderhalscancer. Du som är född 1994–1999 erbjuds att vaccinera dig mot HPV. Du betalar inget för vaccinationen.

  Om du har vaccinerat dig mot HPV före 2019 erbjuds du att vaccinera dig igen. Vaccinet som används nu ger ett bredare skydd.

  Du som är född ett annat år kan också ta det nya vaccinet. Då får du betala för vaccinationen själv.

  Vaccinet som används heter Gardasil 9 och ger också ett skydd mot kondylom.

  Kontakta oss om du har frågor eller för att boka en tid för vaccination.

  Läs mer om vaccination mot HPV

Till toppen av sidan