Barnmorskemottagningen Sjöbo

Björkvägen 3, Sjöbo

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
077-115 15 16
Öppet idag
 • 08:00 - 12:30
 • 13:00 - 16:30
Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 11:30
  • Mån - Fre13:00 - 13:30
  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 12:30
  • Mån - Tis13:00 - 16:30
  • Ons - Tor13:00 - 16:00
  • Fre13:00 - 15:00

  Besöksadress:
  Björkvägen 3, Sjöbo
  Län, kommun:
  Skåne län, Sjöbo
  Postadress:
  Vårdcentralen Sjöbo, Björkvägen 3, 275 31 Sjöbo
  Webbplats:
  https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O16559

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Närmaste busshållplats är Sjöbo Björkvägen.

  Entré till barnmorskemottagningen Sjöbo

  Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa - oavsett ålder.


  När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. Vi anordnar också olika typer av föräldrakurser. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


  Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  • Vi ordnar löpande aktiviteter och kurser för alla blivande föräldrar som är listade hos oss. Anmäl intresse till din barnmorska.

   Föräldraförberedelse
   När du är i graviditetsvecka 32–36 träffas vi i grupp med cirka sex par vid fyra tillfällen. Vi pratar förlossning, smärtlindring, föräldraskap och amning. Vi berör delar ur profylaxkursen.

   Vattengympa för gravida
   Plats och datum: Arenabadet i Ystad i multibassängen. Bassängen är uppvärmd till 34 grader och djupet är 130 cm.

   Alla gravida är välkomna efter sin 30:e graviditetsvecka. Du bestämmer själv hur många gånger du vill komma och behöver inte föranmäla dig. Det kostar 65 kronor per gång som du betalar i kassan när du kommer. Du får inte ha barn med dig, varken i bassängen eller på kanten.

   Vi börjar med lätt gympa cirka 30 minuter och fortsätter sen med förlossningsförberedelse med andning- och avslappningsövningar. Om du inte är simkunnig kan en del flytövningar kännas svåra men det går att anpassa så att även du kan delta. Flytövningarna innebär att du kommer doppa huvudet under vatten, så för dig som har långt hår är det bra om det är uppsatt.

   Föreläsning om träning under graviditet
   Våra fysioterapeuter föreläser om kroppen och träning under graviditet.

   Vi träffas i konferensrummet (vid entrén) på Vårdcentralen i Sjöbo, Björkvägen 1. Du behöver inte vara listad på Vårdcentralen i Sjöbo för att delta.

  • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

   Vi kan även erbjuda akupunktur om du behöver. Både rutinultraljud och om du behöver utökade kontroller under din graviditet, som kräver specialistläkare, går du till Specialistmödravårdsmottagningen vid Lasarettet i Ystad. Vill du av praktiska skäl göra ultraljud på en annan ort, kan du välja att gå där.

  • I Skåne är egenprovtagning den främsta metoden för att upptäcka HPV, humant papillomvirus.

   Om ditt prov innehåller HPV får du en tid för provtagning hos barnmorska.

   Du kan även få hjälp med egenprovtagningen för HPV hos barnmorska. Det gäller dig som är gravid eller av andra anledningar inte kan ta provet själv.

   Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

   Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

  • Hos oss får du hjälp av barnmorska när du har frågor och funderingar kring klimakteriet. Besöket är kostnadsfritt. 

   Under besöket får du information om klimakteriet och vad det innebär. Du får också konkreta råd på livsstilsförändringar som du kan göra på egen hand för att lindra dina klimakteriebesvär. Däremot kan vi inte skriva ut recept på hormoner.

  • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet eller sexuella hälsa. Här kan du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia, gonorré, syfilis eller HIV.

   På en del mottagningar i Skåne kan du även få träffa en sexolog. Hos en sexolog kan du få råd och behandling kring sexuell hälsa och sexuella problem. Det kan bland annat vara frågor kring lust, erektionsproblem, svårigheter att få orgasm, för tidig utlösning, vulvasmärta, otrohet, övergrepp eller osäkerhet kring sex. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, om du är singel eller om du har en eller flera partners.

   Hitta sexologmottagning i Skåne

    

  Till toppen av sidan