Barnmorskemottagningen Rådstugan Landskrona

Storgatan 36, Landskrona

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0418-45 42 33

Öppet idag

 • 08:00 - 16:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 15:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Tor08:00 - 15:30
 • Fre08:00 - 14:00

Öppettider

 • Mån08:00 - 16:00
 • Tor08:00 - 16:00
Besöksadress:
Storgatan 36, Landskrona
Län, kommun:
Skåne län, Landskrona
Postadress:
Barnmorskemottagningen, Rådstugan, Storgatan 36, 261 31 Landskrona

Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


När du är gravid följer vi din och ditt barns hälsa och utveckling genom hela graviditeten och tiden efter förlossningen.


Vår personal är utbildad i HBTQ-frågor.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

  Familjecentralen Guldkornets utbud, aktiviteter och gemensamma öppettider:
  Familjecentralen Guldkornet i Svalöv

  Familjecentralen Rådstugans utbud, aktiviteter och gemensamma öppettider: Rådstugans familjecentral, Landskrona

 • Vi ordnar löpande kostnadsfria aktiviteter och kurser för dig som är listad hos oss. Anmäl intresse till din barnmorska, i receptionen eller telefon via vårt huvudnummer.

  Sjukgymnast
  Vi pratar om kroppens förändringar under och efter graviditeten. Vi går igenom vad du kan göra för att minska besvär från foglossning, rygg och bäckensmärta. Vi kommer att visa bäckenbälten och vi går igenom bäckenbottenträning.

  Till denna kurs är du välkommen när som helst under din graviditet.

  Förlossningsförberedande kurs
  Vi pratar om den normala förlossningen och de smärtlindringsmetoder som finns tillgängliga på våra förlossningsavdelningar. Vi informerar även om de vanligaste komplikationerna i samband med förlossning.

  Välkommen från graviditetsvecka 30.

  Psykoprofylax
  På psykoprofylaxkursen lär vi ut hur du och din partner kan träna och förbereda er tillsammans på förlossningen. Vi tränar bland annat massage, beröring, andning, mental träning och coaching. Vi rekommenderar att först gå psykoprofylax 1 och därefter psykoprofylax 2.

  Amning och tiden efter förlossningen
  Familjecentralerna i Landskrona informerar om sin verksamhet. Vi pratar om det nyfödda barnet, amning och om hur du kan må tiden efter förlossningen. Vi tar även upp frågor om preventivmedel.

  Magträning för nyblivna mammor
  Efter att du har fött barn och varit på efterkontroll hos barnmorska är du välkommen att delta i denna grupp. Vi fokuserar på bäckenbotten och inre magträning efter graviditet och förlossning.

 • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

 • Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

  Vi hjälper till vid byte av prolapsringar och östrogenringar.

 • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Till toppen av sidan