Barnmorskemottagningen Höganäs

Decauvillegatan 2, Höganäs

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0771-22 90 00

Öppet idag

 • 08:00 - 16:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 14:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-Fre08:00 - 14:00

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 16:00
Besöksadress:
Decauvillegatan 2, Höganäs
Län, kommun:
Skåne län, Höganäs
Postadress:
Barnmorskemottagningen, Vårdcentralen Sjöcrona, Decauvillegatan 2, 263 36 Höganäs
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O18292

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Höganäs Sjöcrona.

 • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

  Vi erbjuder även en förlossningsberedande kurs med andnings- och avslappningsövningar (psykoprofylax). Utbildningen hålls i Helsingborg eller Ängelholm.

 • Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

  Du behöver inte avboka ditt besök om du har fått en kallelse till en tid som inte passar. Om tiden inte passar erbjuder följande barnmorskemottagningar cellprovtagning under drop-in:

 • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Mödra- och barnhälsovårdspsykologen hjälper dig när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Du kan också vända dig hit vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Hos oss får du hjälp av barnmorska när du har frågor och funderingar kring klimakteriet. Besöket är kostnadsfritt.

  Under besöket får du information om klimakteriet och vad det innebär. Du får också konkreta råd på livsstilsförändringar som du kan göra på egen hand för att lindra dina klimakteriebesvär. Däremot kan vi inte skriva ut recept på hormoner.

 • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

  Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

  Sexolog:
  Om du har frågor kring relationer, intimitet, eller sexuell läggning kan du boka en tid hos vår sexolog på Barnmorskemottagningen Najaden i Helsingborg. Du kan komma själv eller tillsammans med din partner. 

  Sexologen kan bland annat hjälpa till med frågor om lust- och erektionsproblem, orgasmsvårigheter, för tidig utlösning, samlagssmärta, otrohet, övergreppsproblem eller osäkerhetskänslor kring sex.

Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


Alla våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor. Här finns personal och verksamheter för dig som behöver akupunktur när du är gravid, tobaksavvänjning, fysisk aktivitet på recept, kontroll av ring i samband med framfall och byte av östrogenring. Vi anordnar också olika typer av föräldrakurser.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region