Barnmorskemottagningen Guldkornet Svalöv

Skolgatan 20C, Svalöv

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
077-122 90 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 14:00
   Öppettider
   • Mån08:00 - 16:00
   • Ons08:00 - 16:00
   • Tor08:00 - 15:00

   Besöksadress:
   Skolgatan 20C, Svalöv
   Län, kommun:
   Skåne län, Svalöv
   Postadress:
   Barnmorskemottagningen, Guldkornet, Skolgatan 20, 268 31 Svalöv

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats är Svalöv Skolgatan.

   Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


   När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling genom hela graviditeten och tiden efter förlossningen.


   Vår personal är utbildad i HBTQ-frågor.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till dig som ska besöka någon

   Besöksregler

   1 frisk anhörig är välkommen med på besöken, även på ultraljudsundersökning.

   • Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här hittar du bland annat barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

    Familjecentralen Guldkornets utbud, aktiviteter och gemensamma öppettider:
    Familjecentralen Guldkornet i Svalöv 

    Familjecentralen Rådstugans utbud, aktiviteter och gemensamma öppettider: Rådstugans familjecentral, Landskrona

   • Vi ordnar löpande kostnadsfria aktiviteter och kurser för dig som är listad hos oss. Anmäl intresse till din barnmorska, i receptionen eller telefon via vårt huvudnummer.

    Sjukgymnast
    Vi pratar om kroppens förändringar under och efter graviditeten. Vi går igenom vad du kan göra för att minska besvär från foglossning, rygg och bäckensmärta. Vi kommer att visa bäckenbälten och vi går igenom bäckenbottenträning.

    Till denna kurs är du välkommen när som helst under din graviditet.

    Förlossningsförberedande kurs
    Vi pratar om den normala förlossningen och de smärtlindringsmetoder som finns tillgängliga på våra förlossningsavdelningar. Vi informerar även om de vanligaste komplikationerna i samband med förlossning.

    Välkommen från graviditetsvecka 30.

    Psykoprofylax
    På psykoprofylaxkursen lär vi ut hur du och din partner kan träna och förbereda er tillsammans på förlossningen. Vi tränar bland annat massage, beröring, andning, mental träning och coaching. Vi rekommenderar att först gå psykoprofylax 1 och därefter psykoprofylax 2.

    Amning och tiden efter förlossningen
    Familjecentralerna i Landskrona informerar om sin verksamhet. Vi pratar om det nyfödda barnet, amning och om hur du kan må tiden efter förlossningen. Vi tar även upp frågor om preventivmedel.

    Magträning för nyblivna mammor
    Efter att du har fött barn och varit på efterkontroll hos barnmorska är du välkommen att delta i denna grupp. Vi fokuserar på bäckenbotten och inre magträning efter graviditet och förlossning.

   • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

   • I Skåne är egenprovtagning den främsta metoden för att upptäcka HPV, humant papillomvirus.

    Om ditt prov innehåller HPV får du en tid för provtagning hos barnmorska.

    Du kan även få hjälp med egenprovtagningen för HPV hos barnmorska. Det gäller dig som är gravid eller av andra anledningar inte kan ta provet själv.

    Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

    Vi hjälper till vid byte av prolapsringar och östrogenringar.

   • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet eller sexuella hälsa. Här kan du testa dig för sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia, gonorré, syfilis eller HIV.

    På en del mottagningar i Skåne kan du även få träffa en sexolog. Hos en sexolog kan du få råd och behandling kring sexuell hälsa och sexuella problem. Det kan bland annat vara frågor kring lust, erektionsproblem, svårigheter att få orgasm, för tidig utlösning, vulvasmärta, otrohet, övergrepp eller osäkerhet kring sex. Hit är du välkommen oavsett kön, sexuell läggning, om du är singel eller om du har en eller flera partners.

    Hitta sexologmottagning i Skåne

     

   Till toppen av sidan