Kåge hälsocentral

Nygatan 13, Kåge

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
090-785 93 57
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre07:30 - 16:30 Återuppringning
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00 Reception öppen
   • Mån - Fre08:00 - 17:00 Lunch 12-13

   Besöksadress:
   Nygatan 13, Kåge
   Län, kommun:
   Västerbottens län, Skellefteå
   Postadress:
   Nygatan 13, 93431 Kåge

   Dagtid är det hit du vänder dig med frågor som rör din hälsa. Det gäller för dig som är sjuk, vill ha stöd som förälder eller förändra din livsstil.   Använd gärna våra e-tjänster när du kontaktar oss. När du ringer oss för rådgivning och bedömning får du förslag på en tid då vi ringer upp dig.   Alla regionens hälsocentraler är godkända av Hälsoval Västerbotten. Hälsovalet innebär att du själv kan välja hälsocentral. Du hittar information om hur du väljer i länken Så väljer du mottagning.Har du frågor under kvällar och helger ringer du 1177.   Blir du akut sjuk eller allvarligt skadad ringer du 112.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Du kan kontakta oss dygnet runt alla dagar i veckan för att bli tilldelad en telefontid då vi ringer upp dig.

   När det är din tur för vaccinering kan du boka tid på den hälsocentral där du vill bli vaccinerad. Det behöver inte var den du är listad på. Du kan även vaccinera dig på vaccinationscentrum i Skellefteå eller central vaccinationsmottagning i Umeå.

   Du bokar tid via e-tjänsten Boka tid för vaccination mot covid-19 eller genom att ringa valfri hälsocentral.

   På vissa platser finns även möjlighet till drop in, och då behöver du inte boka tid.

   På sidan Vaccination mot covid-19 i Västerbotten kan du se var det finns lediga tider i länet som du kan boka själv. Där hittar du även alla platser och tider för drop in.

   Läs mer på sidan När och hur kan jag vaccinera mig mot covid-19?

   Publicerad: 2022-10-26

   Från tisdag 8 november kan du som är 65 år eller äldre, gravid eller har någon kronisk sjukdom kostnadsfritt vaccinera dig mot influensa hos oss. Du som bor med någon med kraftigt nedsatt immunförsvar rekommenderas också att vaccinera dig. Det kostar 265 kr. Från måndag 5 december kan övriga vaccineras. 

   Du som är listad hos oss ska i första hand vaccinera dig på Vaccinationscentrum Skellefteå. Har du inte möjlighet att ta dig dit kan du boka tid genom att ringa oss på 090-785 93 57, välj knappval 8.

   Har du redan ett planerat besök hos oss? Då kan du vaccinera dig mot influensa i samband med det.

   Mer information om vaccination om influensa 

   Samtliga utbud kan nås via 090-785 93 57 om inte annat anges.

   • Om du har nedsatta förmågor i vardagliga aktiviteter kan du få hjälp och stöd hos våra arbetsterapeuter. Det handlar om aktiviteter i personlig vård, hemarbete, fritid, arbete eller skola.

    Ring 090-785 93 57 och välj knappval 1.

   • Teori och träning med sjukgymnast och arbetsterapeut för dig som diagnostiserats med höft-, knä- eller fingerleds artros. Ingen remiss krävs.

    Du kan också logga in i våra e-tjänster.

   • Om du har astma, allergi och/eller kronisk obstruktiv lungsjukdom, KOL kan du få hjälp och stöd i vårt astma/KOL team

    Astma/KOL teamet arbetar tillsammans med att utreda och behandla dig som har astma eller KOL och följer också upp, ger stöd, råd och hjälp att förebygga sjukdom.

    Du kan också logga in i våra e-tjänster.

   • Vi har två BHV-sköterskor som har hand om alla barn från födsel till förskoleklass. Vi erbjuder barnen regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer samt stöd och rådgivning för dig som förälder och föräldragrupp för dig som förstagångsförälder. 

   • Skellefteå centralorts hälsocentraler har en gemensam MVC mottagning på Skellefteå lasarett. Dit vänder du dig vid graviditet, preventivmedelsrådgivning,när du fått tid för cellprovskontroll (GCK) eller om du misstänker att du smittats av någon könssjukdom.

    Telefon: 090-785 91 43

    Barnmorskemottagningen Skellefteå.

   • Vi har en diabetessköterska som kan hjälpa dig som diabetiker med stöd och råd relaterat till din sjukdom.

   • Primärvårdens dietister inom Region Västerbotten utreder och ger kostbehandling vid olika sjukdomar och besvär. De ansvarar för dietistverksamheten på alla länets hälsocentraler och sjukstugor. 

    Här finns kontaktinformation till Primärvårdsdietister Västerbotten. 

   • Till våra distriktssköterskor kan du vända dig för att få råd, bedömning och behandling.

   • Vi kallar dig som fyller 40, 50 eller 60 år innevarande år för en hälsoundersökning med tillhörande provtagning. Kallelse kommer i brevlådan under året!

   • Om du har problem med urinläckage eller avföringsinkontinens kan du få hjälp och stöd hos vår kontinenssköterska.

   • Bokas via telefon 090-785 93 57, knappval 3.

    Du kan även använda dig av vår webbtidbok.

     

   • Om du mår dåligt eller är i en krissituation och behöver stöd kan du kontakta vår psykolog. Psykologen utreder och bedömer vilken hjälp du kan behöva för att bättre förstå din livssituation.

    Kontakt med psykolog får du genom hälsocentralens läkare, distriktssköterskor eller rehabkoordinator.

    Telefon: 090-785 93 57 (återuppringning)
    Logga in i vår e-tjänst för kontakt med psykolog.

   • Rehabiliteringskoordinator kan stödja dig i din sjukskrivning, rehabilitering och återgång i arbete. Du når rehabiliteringskoordinator via 1177.se eller tel 090-785 93 57.

    Rehabiliteringskoordinatorn fungerar som en resurs för patienter i arbetsför ålder som blir sjukskrivna i mer än fyra veckor sammanhängande och som konsult till personal inom den egna vårdenheten och som kontaktperson gentemot andra myndigheter i sjukskrivningsfrågor.

   • Logga in i vår e-tjänst för resevaccinationer.

    Du kan också ringa till vår telefonrådgivning för information telefon 090-785 93 57.

   • Vi förebygger, undersöker och behandlar funktionsnedsättningar och/eller sjukdomar i rörelseapparten. Vi arbetar med smärta och funktionsnedsättningar i leder, muskler och nervsystem och vi kan även hjälpa dig med stressrelaterade besvär och livsstilsförändringar. Vi kan även erbjuda träning i vårt gym, artrosskola, smärtskola, mediyoga och bassängträning i grupp. Du behöver ingen läkarremiss för att komma till oss.

   • Teori och träning med sjukgymnast och arbetsterapeut för dig med långvarig smärta. Ingen remiss behövs.

   • Vi har två stycken äldresköterskor. De arbetar med tillstånd som rör den äldre människan. Hit kan du vända dig om du funderar på till exempel en minnesutredning eller har behov av samordning mellan hälsocentralen och kommunens äldrevård. Vi samarbetar med kommunens äldreomsorg.

   Till toppen av sidan