Ungdoms­mottagning Ljusdal

Lasarettsgatan 1 B, 827 35 Ljusdal

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0651-171 65
Öppet idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 16:00 12.00-13.00 Lunch

  Besöksadress:
  Lasarettsgatan 1 B, 827 35 Ljusdal
  Län, kommun:
  Gävleborgs län, Ljusdal
  Postadress:
  Ljusdals närsjukhus, Ungdomsmottagning, Lasarettsgatan 1 B -910-, 827 35 Ljusdal

  Besöken till ungdomsmottagningen är gratis. Uteblivna besök debiteras. All personal har tystnadsplikt, det betyder att ingen får lämna ut uppgifter om dig utan att du har godkänt det. Ungdomsmottagningarna är HBTQ-certifierade.


  När kan du komma till ungdomsmottagningen?

  Ungdomsmottagningar finns i länets alla kommuner och är öppna för dig mellan 13 och 23 år. Vid psykisk ohälsa är det i första hand ungdomsmottagningen som hjälper dig som är yngre än 17 år. Äldre ungdomar/unga vuxna hänvisas i vissa fall till hälsocentral.

  Vad kan du få hjälp med?

  Här finns barnmorskor som kan svara på dina frågor om kroppen, ditt kön, könssjukdomar, sex och preventivmedel. Om dina funderingar handlar om hur du känner dig så finns det kuratorer som gärna lyssnar på vad du har att berätta. Det kan handla om att det är jobbigt i skolan, att känna sig utanför, vara mobbad eller kanske ha problem hemma eller med en partner.


  Om du har funderingar kring könsidentitet eller sexuell läggning och behöver någon vuxen att prata med så är du välkommen till ungdomsmottagningen.


  Vill du veta mer om ungdomsmottagningarna i Gävleborg hittar du länk under rubriken Läs mer.


  Du som mår psykiskt dåligt och inte har varit i kontakt med mottagningen tidigare söker dig till oss via En väg in på telefon 0771-44 55 00. Där får du råd och vägledning. Vid behov får du en tid inbokad. Du kan också skicka in en egen vårdbegäran via e-tjänsten.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Åldersregler

  Vi tar emot ungdomar från 13 till 23.

  Till toppen av sidan