Solna Sundbyberg Rehab Nordväst

Lövgatan 43, Solna

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–15.00
Tisdag08.00–15.00
Onsdag08.00–15.00
Torsdag08.00–15.00
Fredag08.00–14.00
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Lövgatan 43, Solna
Län, kommun:
Stockholms län, Solna
Postadress:
Lövgatan 43, 169 32 SOLNA
Webbplats:
http://rehab.regionstockholm.se/hitta-rehab/solna-sundbyberg/

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållplats är Bokvägen, närmaste tunnelbanestation är Näckrosen. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till vår mottagning. Reser du med Tvärbanan är närmaste station Solna Business Park eller Solna centrum.

Vi har goda parkeringsmöjligheter utanför mottagningen för dig som kommer med bil.

Här arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, dietister och kiropraktorer.


Vi är en regiondriven rehab-mottagning som erbjuder behandling för patienter i alla åldrar på mottagningen och i hemmet. Våra hemrehabteam verkar för dig boende i Solna och Sundbyberg.

Vi gör en individuell bedömning och behandlingsplan. Vid behov samarbetar vi i team för att du ska få bästa möjliga rehabilitering. Vi kan bl.a. erbjuda träning/behandling individuellt eller i grupp.


Vi erbjuder även hemrehabilitering, bassängträning och lymfterapi samt patientutbildning som ex. artrosskola, KOL-skola och livsstilsskola. Vi har höft/knägrupp och medicinsk yoga i grupp både på mottagning och online.

Vid behov av utprovning/hyra av hjälpmedel och/eller bostadsanpassning, kontakta mottagningen.

Boka gärna tid via webben 1177.se, appen Alltid Öppet eller telefon.

Driftsform: Region

Primärvårdsrehabilitering är till för dig med nedsatt funktionsförmåga eller aktivitetsbegränsning till följd av sjukdom eller skada. Alla åldrar tas emot och det behövs ingen remiss.

Hembesök och hemrehabilitering för patienter som skrivs ut från slutenvården prioriteras.

 • Arbetsterapeuten kartlägger aktivitets- och funktionsförmåga hos personer som på grund av sjukdom eller skada har svårt att klara sin personliga vård eller delta i vardagens aktiviteter. Arbetsterapeuten kan också prova ut olika fysiska och kognitiva hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag.

 • Behandling av lymfödem innebär olika typer av kompressionsbehandling, till exempel med stödförband och specialbeställd kompressionsstrumpa. Handledning i rörelsebehandling, egenvård och nödvändig hudvård ingår också. Manuellt lymfdränage kan vid behov ges som tilläggsbehandling. 

 • Rehabilitering i bassäng kan vara en effektiv och skonsam träningsform vid nedsatt rörelseförmåga och smärta. Lederna avlastas samtidigt som vattnets motstånd ger styrketräning. För den som har svårt att klara träning på land kan ibland träning i vatten fungera bättre. 

 • Dietisten bedömer och behandlar kost- och nutritionsrelaterade sjukdomar eller tillstånd. Det kan till exempel vara aktuellt vid diabetes, mag- och tarmproblem och undernäring. Dietisten kan också förskriva speciallivsmedel och nutritionsprodukter.

 • Fysioterapeuten undersöker, bedömer och behandlar sjukdomar och skador inom rörelsesystemet och har även kompetens inom neurologiska sjukdomar, äldres hälsa, mental hälsa, smärtrehabilitering mm. Fysioterapi syftar till att återvinna eller bibehålla optimal rörelse- och funktionsförmåga hos personer som drabbats av sjukdom eller skada.

 • Hemrehabilitering innebär rehabilitering i patientens hem- och närmiljö.  Målet med rehabiliteringen är att göra vardagen så självständig och trygg som möjligt.

  Arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist arbetar ofta i team tillsammans med patienten för att få en helhetsbild av tillvaron. Arbetsterapeuten och fysioterapeuten kan prova ut olika hjälpmedel, bedöma om bostaden behöver anpassas och utfärda intyg till ansökan om bostadsanpassningsbidrag. Dietisten kan tillhandahålla stöd kring mat och måltider för att förbättra förutsättningar för tillfrisknande och rehabilitering.

 • Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och regionens regler för förskrivning.  
  Hjälpmedel - 1177  
   

 • Kiropraktorn undersöker, bedömer och behandlar besvär i framför allt rygg, nacke och axlar. Behandlingen är inriktad på att lindra smärta och stelhet och få en bra funktion i muskler och leder. Olika manuella behandlingsmetoder kombineras med rådgivning och träningsprogram.

 • Neuroteamet erbjuder rehabilitering för dig som är ny- eller återinsjuknad i stroke eller transitorisk ischemisk attack (TIA).

  Neuroteamet tar även emot patienter med annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom, till exempel multipel scleros (MS) och Parkinsons sjukdom, som remitterats från sjukhus eller specialistläkare och är i behov av neuroteamets specifika kompetens. Vanligast är att rehabiliteringen sker i patientens hem men den kan även ske på mottagningen. Teamet ser även till att patient och närstående får den information de behöver.

  I neuroteamet ingår arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut och kurator.

 • Primärvårdsrehabiliteringar erbjuder patientutbildningar och grupper, det kan till exempel vara artrosskola, smärtskola, KOL-skola och balans- och styrketräning i grupp.

Remisskrav

Ingen remiss behövs.

Åldersregler

Vi tar emot patienter i alla åldrar.

Vi ber dig undvika att ha parfym och andra starka dofter när du kommer till oss med omtanke om patienter som är allergiska.

Till toppen av sidan