Psykiatrisk mottagning Sandviken

Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

026-27 80 48

Telefontider

  • Mån-Fre08:00 - 14:00

Öppettider:

  • Mån-Tor08:00 - 14:00
  • Fre08:00 - 11:30

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken
Län, kommun:
Gävleborgs län, Sandviken
Postadress:
Sandvikens närsjukhus, Psykiatrisk mottagning, Lasarettsleden 4 -200-, 811 60 Sandviken

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Psykiatriska mottagningen finns på Sandvikens sjukhus, ingång via huvudentrén, gå höger till hissar, plan 8. För att resa kollektivt besök xtrafik.se.

Mottagningen erbjuder utredning och behandling till patienter med måttliga till svåra depressioner, bipolär sjukdom, svåra ångesttillstånd inklusive tvångssyndrom (OCD), ADHD/ADD samt psykossjukdomar. Även autismspektrumtillstånd utreds.


Vårdinsatser

Mottagningen erbjuder psykiatrisk utredning, medicinsk behandling, terapier med olika inriktningar och stödjande samtalskontakt i kombination med annan behandling. Det finns även gruppbehandlingar och psykopedagogiska insatser riktade till vissa målgrupper. Vårdplaneringen och innehållet i behandlingen sker utifrån medicinska bedömningar och i samråd med patient och närstående.


På mottagningen arbetar ett team runt patienten. Teamet kan bestå av läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, skötare och arbetsterapeut. För patienter med psykossjukdom finns ett särskilt team.


I Sandviken finns också behandlingsenheten "Villan". Enheten bedriver dagsjukvård och kan ibland vara ett alternativ till slutenvård.

Information till patienter

Remisskrav

För att komma till oss kan din familjeläkare skicka en remiss. Du kan också själv göra en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är viktigt att du svarar så utförligt du kan på frågorna, så att en korrekt bedömning görs av ditt vårdbehov. När en remiss eller egen vårdbegäran tagits emot görs en bedömning om vården ska erbjudas på mottagningen eller av en annan vårdgivare. Har du frågor angående detta kan du vända dig till mottagningens telefonrådgivning.

Ålder

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region