Barnmottagning LiM, H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus

Lasarettet, Motala

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-105 98 60
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Fre06:45 - 11:45
   Öppettider
   • Mån - Fre08:30 - 15:30

   Besöksadress:
   Lasarettet, Motala
   Län, kommun:
   Östergötlands län, Motala
   Postadress:
   H.K.H Kronprinsessan Victorias, barn- och ungdomssjukhus, Lasarettet, 591 85 Motala

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   OBS! Anmälan i självbetjäningsterminal, B-huset plan 7. Gå sedan till barn- och ungdomskliniken på plan 9. Kom gärna 15 minuter före utsatt tid för vägning och mätning.

   Öppenvården på lasarettet i Motala är en del av H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn och ungdomssjukhus. Här tar vi emot barn och ungdomar 0- 18 år för specialistvård. Hos oss finns möjlighet till dagvårdsbesök och också en LAH verksamhet. För oss är nära vård för barnen och deras familjer viktig.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   På Barn-och ungdomsmottagningen i Motala har vi team inom de flesta specialiteterna inom barn och ungdomsmedicin. Vi har även ett team som arbetar med lasarettsansluten hemsjukvård för de svårt sjuka barnen i hemmet.

   Till hjälp inom de olika teamen har vi sjukgymnast, kurator, dietist och psykolog.

    

   • Är du gravid? Har du, barnets pappa eller syskon allergi?

    Fiskolja och mjölksyre bakterier/probiotica som förebyggande kostfaktor vid utveckling av allergiska sjukdomar tidigt i livet.

    Forskare på barn och ungdomssjukhuset har under många år intresserat sig för olika faktorer som skulle kunna förebygga utvecklingen av allergiska sjukdomar hos barn tidigt i livet. Vi har kunnat visa bland annat att tillskott av omega -3 fetter (från fet fisk) och mjölksyre bakterier till mor under graviditeten och/eller barnet första levnadsåret var för sig kan minska risken för utveckling av födoämnesallergi och eksem tidigt i livet. I ett samarbete med Allergicentrum studerar vi nu huruvida en kombination av kosttillskott med både omega-3 fetter och mjölksyre bakterier till modern under graviditeten (från tjugonde graviditetsveckan) och till barnet under det första levnadsåret påverkar utvecklingen av födoämnesallergi och allergisk eksem hos barnet de första två levnadsåren.

    Är du intresserad? 

    Läs mer på Regionostergotland.se

     

    Har du ett barn med atopiskt eksem och födoämnesallergi?

    Fisk – risk eller frisk faktor vid allergi?

    Forskning på Barn- och ungdomssjukhuset har tidigare rapporterat att kosttillskot med omega-3 fetter (från fet fisk) till modern under graviditet och amning skulle kunna förebygga utvecklingen av födoämnesallergi och eksem tidigt i livet hos barnet. Vi vet att barn med födoämnesallergi (ägg, mjölk, vete) tidigt i livet utvecklar andra allergier (hund, katt, pollen) och allergisk astma senare i livet i stor utsträckning. Vi studerar nu huruvida kosttillskott med omega-3 fetter (fiskolja) till barnen i åldern 3-18 månader, med ägg-, mjölk- eller annan födoämnesallergi och eksem, lindrar symtomen vid eksem och förebygger utvecklingen av andra allergier (pälsdjur och pollen) samt allergisk astma i skolåldern.

    Är du/ni intresserade?

    Kontakta forskningssköterska Erika.Hallberg@regionostergotland.se, Allergicentrum i Linköping eller Petra.Bergqvist@regionostergotland.se, Barnmottagningen i Motala.

     

   Till toppen av sidan