Barnmorskemottagningen Åhus

Sandvaktaregatan 15, Åhus

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

077-115 15 16

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre08:00 - 11:30
   • Mån - Fre13:00 - 13:30

   Öppettider

   • Mån - Tis08:00 - 12:00 Tidsbokad mott
   • Mån - Tis12:30 - 16:00 Tidsbokad mott
   Besöksadress:
   Sandvaktaregatan 15, Åhus
   Län, kommun:
   Skåne län, Kristianstad
   Postadress:
   Sandvaktaregatan 15, 296 35 ÅHUS
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O13795
   • Vi erbjuder Annas Profylax för dig och din partner. Annas Profylax är en förberedelse inför förlossningen där andning, avslappning och mental träning ingår.

    Vi erbjuder även magplasket. I magplasket ingår vattengympa, förlossningsförberedelse och avslappning.

   • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

    Rutinultraljud utförs på Ultraljudsmottagning gravida på Centralsjukhuset Kristianstad.

   • Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

    Du behöver inte avboka ditt besök om du har fått en kallelse till en tid som inte passar.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

   • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

    Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

    Sexolog
    Om du har särskilda frågor eller problem kring sexualitet, intimitet eller relationer kan du boka en tid hos vår sexolog på Barnmorskemottagningen Riksens Ständer i Kristianstad. Du är välkommen oavsett ålder, kön, sexuell läggning, om du är singel eller har en eller flera partners.

    Sexologen kan bland annat hjälpa till i frågor som rör lust- och erektionsproblem, orgasmsvårigheter, för tidig utlösning, samlagssmärta eller andra sexuella besvär, oavsett vad de beror på.

   Entré till barnmorskemottagningen Åhus

   Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


   När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


   Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region