Barnmorskemottagningen Åhus

Sandvaktaregatan 15, Åhus

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0771-15 15 16

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån-Fre08:00 - 11:30
  • Mån-Fre13:00 - 14:30
  Besöksadress:
  Sandvaktaregatan 15, Åhus
  Län, kommun:
  Skåne län, Kristianstad
  Postadress:
  Sandvaktaregatan 15, 296 35 ÅHUS
  Webbplats:
  https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O13795
  • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

   Vi erbjuder Annas Profylax för dig och din partner. Annas Profylax är en förberedelse inför förlossningen där andning, avslappning och mental träning ingår.

   Vi erbjuder även Magplasket. Vattengympa, förlossningsförberedelse och avslappning ingår i Magplasket.

   Rutinultraljud utförs på Förlossningsavdelningen på Centralsjukhuset Kristianstad.

  • Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

   Du behöver inte avboka ditt besök om du har fått en kallelse till en tid som inte passar.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

   Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

  • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

   Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

   Sexolog:
   Om du har särskilda frågor eller problem kring sexualitet, intimitet eller relationer kan du boka en tid hos vår sexolog på Barnmorskemottagningen Riksens Ständer i Kristianstad. Du är välkommen oavsett ålder, kön, sexuell läggning, om du är singel eller har en eller flera partners.

   Sexologen kan bland annat hjälpa till i frågor som rör lust- och erektionsproblem, orgasmsvårigheter, för tidig utlösning, samlagssmärta eller andra sexuella besvär, oavsett vad de beror på.

  Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa - oavsett ålder.


  När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. Vi anordnar också olika typer av föräldrakurser. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


  Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov, få råd kring klimakteriet eller testa dig för könssjukdomar (vi utför provtagning på både kvinnor och män).


  Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

  Drop-in för receptförnyelse, cellprov, graviditetstest och test för könsjukdomar

  tisdagar kl. 08.00 - 09.00. För övrigt har vi tidsbokad mottagning.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region