Barnmorskemottagning Sollefteå

Lasarettsgatan 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Besöksadress:
Lasarettsgatan 1
Län, kommun:
Västernorrlands län, Sollefteå
Postadress:
Lasarettsgatan 1, 881 04 Sollefteå

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Våning 4

Välkommen till Sollefteå Barnmorskemottagning!.

På vår mottagning arbetar barnmorskor med lång erfarenhet och bred kompentens inom mödrahälsovård och preventivmedelsrådgivning. Vi finns på Sollefteå sjukhus, våning 4.

Det är bra om Du som behöver förnya recept på dina preventivmedel gör detta i god tid innan sommaren eftersom det är begränsad tillgång på barnmorskor under semesterperioden v. 25-32.

Driftsform: Region

Välkommen till barnmorskemottagningen i Sollefteå!

På vår mottagning arbetar barnmorskor med lång erfarenhet och bred kompentens inom mödrahälsovård och preventivmedelsrådgivning. Besök hos oss är kostnadsfria men uteblivna besök debiteras. Alla som jobbar på barnmorskemottagningen har tystnadsplikt.

Just nu pågår ett projekt med utökad tillgänglighet inom mödrahälsovården i Ådalen och Västraområdet för dig som är gravid och nyligen fått barn.

På barnmorskemottagningen i Sollefteå träffar du barnmorskor som sköter dina mödravårdskontroller och BB-eftervården för dig som nyförlöst och ditt nyfödda barn. Exempelvis du som är gravid eller nyförlösta kan få råd och vissa undersökningar under del av kvällen, helgen samt röda dagar. Hembesök kan erbjudas vid tidiga hemgång och vid behov under graviditeten och amningsperioden, frågar din barnmorska.

Utöver detta kan vissa specialistvårdsbesök under graviditeten ske i Sollefteå av samma barnmorskor, vilka besök som är aktuella för det avgörs av barnmorska eller läkare utifrån situation och den gravida.

 • På våra graviditetkontroller undersöker barnmorskan dig för att se att du och barnet mår bra.

  Kontakta oss tidigt i graviditeten så att vi kan prata om din och barnets hälsa samt om fosterdiagnostik.

  Fosterdiagnostik

  Graviditet

 • Under graviditeten får du stöd av din barnmorska för att förbereda dig inför förlossningen och föräldraskapet. Vi anordnar även gruppträffar där du har möjlighet att träffa andra blivande föräldrar.

  Barn och gravid

  Att vara förälder

 • Vi erbjuder dig rådgivning om preventivmedel för att förebygga oönskade graviditeter.

  Under andra halvan av juni, hela juli och första halvan av augusti är det mycket begränsad service gällande preventivmedelsrådgivning. Kolla upp så du har preventivmedel så du klarar dig under sommaren.

  Sexuell hälsa - 1177

 • Vi erbjuder provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar och viss behandling. Vid påvisad könssjukdom kommer du att kontaktas av regionens smittspårare.

  Könssjukdomar och sexuellt överförda infektioner.

  Du kan också beställa ett klamydia- och gonorrétest hem till dig via 1177 e-tjänster. Du gör sedan testet hemma.

  Klamydia- och gonorréprovtagning i Västernorrland

 • Vi erbjuder gynekologiska hälsoundersökningar. Alla kvinnor som är mellan 23 år och 70 år kallas med jämna mellanrum till gynekologisk cellprovtagning för att man ska kunna upptäcka cellförändringar och förebygga livmoderhalscancer. Utifrån provsvaren kan sedan en del kvinnor bli fortsatt kallade på ytterligare kontroller.

  Vi byter kallelse- och svarssystem för cellprovskontrollen och om- och avbokning kommer då vara möjlig via 1177 e-tjänster. Information kommer uppdateras. 

  Du kan alltid ringa och boka om din tid via telefon:

  telefonnummer: 060-18 13 15

  • måndag – onsdag 11.00-12.00
  • torsdag – fredag 08.30-09.00

  Gynekologisk cellprovtagning

Mottagningen har ett telefonsystem 0620- 19155 där du blir uppringd på en angiven tid och på önskat telefonnummer.

Önskar du avboka din tid kan du lämna ett meddelande på vår telefonsvarare eller använd våra e-tjänster.

Till toppen av sidan