Barn & gravid

Graviditet

Här kan du läsa mer om vad som händer under graviditeten. Du kan bland annat läsa om hälsa, undersökningar, besvär och vad som händer i livmodern vecka för vecka.

Innehåll - Graviditet

Visa innehåll som:
 • Om graviditeten

  Hur går befruktningen till? När har man gått över tiden? Och vad händer egentligen i livmodern vecka för vecka? Läs mer om graviditeten här.

 • Besöksprogram för gravida i Västernorrland

  Mödrahälsovårdens mål är att ge blivande föräldrar och deras barn den bästa möjliga starten. Syftet är att främja det blivande föräldraskapet och erbjuda ett medicinskt, psykologiskt och socialt stöd under graviditeten. Barnmorskan har ett nära samarbete med t.ex. obstetriker, primärvårdsläkare, psykolog, kurator, socialtjänst och BVC. Mödrahälsovården, förlossning/BB, barnklinik och barnhälsovården(BVC) är delar av samma vårdkedja.

 • Information för dig som ska föda barn i Västernorrland

  Här finns övergripande information för dig som ska föda barn i Västernorrland. Lördag den 29 juni stängs intagningen av nya förlossningspatienter vid sjukhuset i Örnsköldsvik för att sedan öppna igen måndag den 29 juli. Under denna period hänvisas patienter till sjukhuset i Sundsvall istället.

 • Livsstil och hälsa under graviditeten

  Här kan du läsa mer om livsstil och hälsa under graviditeten.

 • Undersökningar under graviditeten

  Här kan du läsa mer om fosterdiagnostik och undersökningar under graviditeten.

 • Graviditetsbesvär och sjukdomar

  Här kan du läsa mer om besvär och sjukdomar som du kan få under graviditeten.

 • Avbruten graviditet

  Här kan du läsa mer om missfall och om abort.

 • Föräldrastöd och information till blivande föräldrar

  Som blivande förälder är det vanligt att ha frågor och funderingar. Här har vi samlat en del texter som kan vara bra att ta del av. Informationen kan bli ett stöd inför förlossningen och den första tiden med ett nyfött barn. Se gärna materialet som en utbildning.

 • Föräldraskapsstöd i Västernorrland

  Här hittar du viktig information som ger dig stöd i ditt föräldraskap inför förlossningen.

mer på 1177.se

Patientlagen

Patientlagen är en lag som har tagits fram för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Till toppen av sidan