2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se

2021-01-18 mellan 23:00-24:00 utför vår leverantör service som kan påverka 1177.se. Prova att återkomma till våra tjänster efter 15 minuter om du upplever störningar.

Barn och ungdoms­mottagningen, Barn- och ungdomskliniken VIN

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-105 91 60
Öppet idag
 • 08:00 - 16:30
Telefontid idag
 • 07:00 - 14:55

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre07:00 - 14:55
Öppettider
 • Mån - Tor08:00 - 16:30
 • Fre08:00 - 15:00

Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Barn- och ungdomskliniken, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Anmäl er i centralreceptionen vid huvudentrén eller i våra självbetjäningsterminaler.

På barnmottagningen vänder vi oss i första hand till barn och ungdomar 0-18 år med behov av barnmedicinsk specialistsjukvård. Vi har både allmänpediatrisk mottagning och olika specialistmottagningar som tex allergimottagning, diabetsmottagning och hjärtmottagning.


Inom varje specialitet har vi också specialistsjuksköterskor med fördjupad kunskap inom området för att kunna erbjuda bra service och kvalitet.


Vi har dietist, sjukgymnast, kuratorer och lekterapeuter som träffar barn, ungdomar och föräldrar som är inneliggande på vårdavdelning och ibland på mottagningsbesök.

Driftsform

Driftsform: Region

Publicerad: 2018-08-19

Webbtidboken för provtagning får bara nyttjas om ditt barn är patient på barn- och ungdomsmottagningen. Ditt barn måste ha ordinerats provtagning av den läkare som du träffat på mottagningen. Du får inte på eget initiativ boka en tid för provtagning på ditt barn utan att läkare eller annan vårdpersonal sagt att du ska göra det. Tänk på att gå in i 1177 via ditt barns personnummer. Kom ihåg att anmäla dig i centralreceptionen innan ditt besök.

 

 • Provtagning bokas efter överenskommelse med barnmottagningen via 1177, måndag, tisdag och torsdag 08:15 – 09:15.

  OBS! Var noga med att boka tiden i barnets personnummer.

   

 • ÄR DU GRAVID? HAR DU, BARNETS PAPPA ELLER SYSKON ALLERGI?

  Fiskolja och mjölksyre bakterier/probiotica som förebyggande kostfaktor vid utveckling av allergiska sjukdomar tidigt i livet.

  Forskare på barn och ungdomssjukhuset har under många år intresserat sig för olika faktorer som skulle kunna förebygga utvecklingen av allergiska sjukdomar hos barn tidigt i livet. Vi har kunnat visa bl.a. att tillskott av omega -3 fetter (från fet fisk) och mjölksyre bakterier till mor under graviditeten och/eller barnet första levnadsåret var för sig kan minska risken för utveckling av födoämnesallergi och eksem tidigt i livet. I ett samarbete med Allergicentrum studerar vi nu huruvida en kombination av kosttillskott med både omega-3 fetter och mjölksyre bakterier till modern under graviditeten (från 20.e graviditetsveckan) och till barnet under det första levnadsåret påverkar utvecklingen av födoämnesallergi och allergisk eksem hos barnet de första 2 levnadsåren.

  ÄR DU INTRESSERAD?

  Läs mer på Regionostergotland.se

   

  Har du ett barn med atopiskt eksem och födoämnesallergi?

  Fisk – risk eller frisk faktor vid allergi?

  Forskning på Barn och ungdomssjukhuset har tidigare rapporterat att kosttillskot med omega-3 fetter (från fet fisk) till modern under graviditet och amning skulle kunna förebygga utvecklingen av födoämnesallergi och eksem tidigt i livet hos barnet. Vi vet att barn med födoämnesallergi (ägg, mjölk, vete) tidigt i livet utvecklar andra allergier (hund, katt, pollen) och allergisk astma senare i livet i stor utsträckning. Vi studerar nu huruvida kosttillskott med omega-3 fetter (fiskolja) till barnen i åldern 3-18 månader, med ägg-, mjölk- eller annan födoämnesallergi och eksem, lindrar symtomen vid eksem och förebygger utvecklingen av andra allergier (pälsdjur och pollen) samt allergisk astma i skolåldern.

  Är Du/Ni intresserade?

  Kontakta forskningssköterska Erika.Hallberg@regionostergotland.se, Allergicentrum i Linköping eller Petra.Bergqvist@regionostergotland.se, Barnmottagningen i Motala..

   

Till toppen av sidan