Synrehabilitering Umeå

Akutvägen 2A

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

090-785 74 70
Besöksadress:
Akutvägen 2A
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, 90185 Umeå

Välkommen till Synrehabilitering Umeå. Kontakta oss med e-tjänsterna eller ring vårt telefonnummer. Här loggar du in i våra e-tjänster

  • Tillsammans kartlägger vi behov och gör en plan för det stöd vi kan ge dig. I kartläggningen går vi igenom behoven i din vardag.

    Stödet från oss kan vara att ge kunskap om din synnedsättning, synhjälpmedel, stödsamtal, krisbearbetning och strategier för att du bättre ska klara din vardag. Vi kan också informera om dina ekonomiska rättigheter, samhällets stöd och service och brukarorganisationer. Dina anhöriga kan också få stöd av oss.

    Alla som arbetar i synrehabiliteringen har tystnadsplikt. Det betyder att vi bara får prata med andra om dina svårigheter om du tillåter det. Vi kan då samarbeta med till exempel läkare. Vi får prata med varandra inom teamet om sådant som är viktigt för att ditt barn/ungdom/du själv ska få bra hjälp och stöd.

Synrehabiliteringen i Umeå finns till för barn och ungdomar och vuxna som har nedsatt syn eller saknar synförmåga. För personer med kombinerad syn- och hörselnedsättning ges stödet i ett team som är gemensamt med hörselrehabiliteringen.


Du som bor i Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln och Vännäs kan vända dig till Synrehabiliteringen i Umeå.


Synrehabilitering Umeå ingår i Habiliteringscentrum.

Information till patienter

För att få stöd av oss behöver du en remiss från en ögonläkare.

Synrehabiliteringen deltar i kvalitetsregistret SKRS som vi informerar om vid ditt första besök..

Remisskrav

Ja

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region