Lätt svenska

Graviditet

Graviditet - svenska lättläst

Current articles

Visa innehåll som:
 • Graviditetsdiabetes - för mycket socker i blodet när du är gravid - lättläst

  Graviditetsdiabetes - för mycket socker i blodet när du är gravid - svenska lättläst

  När du är gravid kan det bildas för mycket socker i blodet. Då kan du få så kallad graviditetsdiabetes. När barnet är fött brukar det bli mindre blodsocker igen. Det finns mycket du kan göra för att minska risken för att få diabetes.

 • Svårt att få barn

  Svårt att få barn - svenska lättläst

  När en spermie träffar ett ägg kan kvinnan bli gravid och det kan bli ett barn. Men ibland funkar det inte och det blir inget barn. Det kan kallas för ofrivillig barnlöshet. Det finns behandling som kan hjälpa.

 • Vanliga besvär under en graviditet

  Vanliga besvär under en graviditet - svenska lättläst

  När du är gravid påverkas kroppen på olika sätt. Det kan ge olika besvär. Besvären brukar försvinna efter förlossningen.

 • Abort

  Abort - svenska lättläst

  Abort betyder att avbryta en graviditet. Du som är gravid bestämmer själv om du vill göra abort. Det kallas för fri abort.

 • Att må illa under graviditeten

  Att må illa under graviditeten - svenska lättläst

  Det är vanligt att må illa och kräkas när man är gravid. Även om det kan vara jobbigt är det inte skadligt för dig eller fostret. Det finns en del du kan göra för att må bättre.

 • Att ha ont i bäckenet under graviditeten

  Att ha ont i bäckenet under graviditeten - svenska lättläst

  När du är gravid blir lederna i kroppen rörligare. Du kan då få ont runt bäckenet. Det är vanligt och brukar försvinna efter förlossningen.

 • Havandeskapsförgiftning

  Havandeskapsförgiftning - svenska lättläst

  Havandeskapsförgiftning är en sjukdom som du kan få när du är gravid. Du får högt blodtryck. Det kan påverka både dig och barnet. För att sänka blodtrycket kan du behöva vila och få läkemedel.

 • Sammandragningar och värkar

  Sammandragningar och värkar - svenska lättläst

  Livmodern är en muskel. Ibland under graviditeten spänns livmodern. Det kallas för sammandragningar. När det är dags för förlossning spänns livmodern också. Det kallas för värkar.

 • Alkohol och graviditet

  Alkohol och graviditet - svenska lättläst

  Drick inte alkohol när du är gravid. Alkohol innehåller farliga ämnen som kan skada barnet i magen. Du som tycker att det är svårt att sluta dricka alkohol kan få hjälp.

 • Tobak och graviditet

  Tobak och graviditet - svenska lättläst

  Det är skadligt om du använder tobak när du är gravid. Barnet i magen får i sig farliga ämnen från tobaken. Använd därför inte tobak när du är gravid. Om det är svårt att sluta kan du få hjälp. Tobak finns bland annat i cigaretter.

 • Besök på barnmorskemottagningen

  Besök på barnmorskemottagningen - svenska lättläst

  När du är gravid får du besöka en barnmorskemottagning. Besöken är till för att se hur du och barnet i magen mår. Du får råd och hjälp att förbereda dig inför förlossningen. Besöken är gratis för dig.

Mer innehåll på lätt svenska

Lätt svenska

Här kan du se det innehåll på 1177.se som finns på lätt svenska. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller för dig.

1177 på andra språk

Här kan du se en lista med andra språk där det finns översatt material. Sidan är på engelska.

Till toppen av sidan