Vuxenpsykiatriska mottagningen 3 Västerås

Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 29, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
021-17 51 00
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   • Rådgivning
   • Receptförnyelse
   Telefontider
   • Mån - Fre08:00 - 10:00
   • Mån - Fre13:00 - 16:00
   Öppettider
   • Mån - Fre08:00 - 16:00 lunch 12-13

   Besöksadress:
   Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 29, Västerås
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Västerås
   Postadress:
   Psykiatricentrum, ing 29, 721 89 Västerås
   Webbplats:
   http://www.1177.se/vastmanland/vuxenpsyk-vasteras3

   Vuxenpsykiatriska mottagningen 3 vänder sig till personer med psykiska besvär som kräver psykiatriska specialistinsatser som inte kan behandlas inom primärvården. Hos oss finns en samlad kompetens bestående av olika yrkeskategorier. Det gör att vi kan erbjuda professionellt omhändertagande och gott bemötande.

   Mottagningen är till för invånare i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommun. Vi tar emot patienter utifrån deras födelsedatum, dag 21-31.

   Kontakta oss om du är osäker på var du ska söka vård.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Det är viktigt att du kommer på bokade tider, om du måste lämna återbud gör det i god tid.

   Uteblivna besök debiteras. (Se ovan under länk, prisinformation)

   Kom i god tid om du åker bil då det kan vara svårt att hitta parkering.

   Medtag giltig legitimation.

   Betala ditt besök med kort alternativt välj faktura vid incheckning i självbetjäningsterminal.

   All personal har tystnadsplikt.

   Publicerad: 2021-11-17

   Vill du få din kallelse till besök på Vuxenpsykiatriska mottagningen 3, Västerås digitalt istället för på papper? Skaffa en digital brevlåda.

   De här brevlådorna kan du välja mellan:

   • Digimail
   • Eboks
   • Kivra
   • Min Myndighetspost

   Med en digital brevlåda får du kallelsen snabbt, säkert och miljövänligt. 

   Vi erbjuder planerad bedömning, utredning och behandling till dig som är i behov av psykiatrisk specialistvård. Klicka på nedanstående flikar för att ta del av mer information.

   Psykiska sjukdomar och besvär

   • Vid ditt första besök på mottagningen görs en nybesöksbedömning. Det innebär att du tillsammans med en behandlare gör en grundläggande bedömning och kartläggning av din psykiska hälsa och dina behov. Om vi gör bedömningen att du är i behov av specialistpsykiatrisk vård kommer du att erbjudas detta i någon form. Det kan också vara så att vi bedömer att du bättre skulle bli hjälpt av en annan vårdgivare, om du önskar kan vi bara behjälpliga med att ta de kontakter som är nödvändiga.

   • Ibland behöver man göra en mer omfattande utredning med intervjuer och tester för att kunna föreslå lämplig fortsättning/åtgärd. Utredningen syftar till att få en tydligare bild över dina besvär och kan ibland landa i att du får en eller flera diagnoser. 

   • Vi strävar efter att erbjuda olika behandlingsalternativ. Det behandlingsutbud som finns på vår mottagning är psykologisk samtalsbehandling (individuellt, i grupp eller digitalt), arbetsterapeutiska och fysioterapeutiska insatser samt läkemedelsbehandling. 

    För oss är det viktigt att du känner dig delaktig i din behandling. Om möjligt involverar vi även din familj eller närstående i behandlingen eftersom vi ser dom som en viktig resurs. 

   • Har du frågor och funderingar kring psykisk hälsa? I länken nedan finns svar kring frågor gällande sjukdomar och besvär, kriser och svårigheter och hur det är att vara närstående med mera.

    Läs mer här.

   • Läs om vart du kan vända dig om du behöver hjälp. Läs mer här.

   • Du kan skicka in en egen vårdbegäran till oss där du beskriver dina besvär. Vi kommer att bedöma din vårdbegäran på samma sätt som en remiss från till exempel en familjeläkare. Egen vårdbegäran innebär inte att du är garanterad att få en tid för besök.

    Egen vårdbegäran

    Du kan logga in och skicka din vårdbegäran via våra e-tjänster som du finner högst upp på denna sida. Du kan också fylla i blanketten och skicka den med post till oss:
    Remissgruppen
    Psykiatricentrum ing 29, plan 5
    721 89 Västerås

   Till toppen av sidan