Unga vuxna Linköping

Repslagaregatan 4, plan 5, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag09.00–12.00
Tisdag09.00–12.00
Onsdag09.00–12.00
Torsdag09.00–12.00
Fredag09.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Repslagaregatan 4, plan 5, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Samtalsmottagningen Unga Vuxna, Gasverksgränd 2, plan 5, 582 22 Linköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Från Resecentrum: Gå snett vänster genom Järnvägsparken in på Repslagaregatan. Vi finns i andra huset på höger sida första porten.

Från Stan: Följ Repslagaregatan som går mellan Åhlénshuset och St:Lars kyrkan i riktning mot resecentrum. Vi finns då på vänster sida, sista porten på näst sista huset innan du kommer fram till Järnvägsparken.

På Samtalsmottagningen Unga Vuxna arbetar psykologer, Legitimerade psykoterapeuter och kuratorer alla med vidareutbildning i KBT. Samtalsmottagningen Unga Vuxna finns till för dig mellan 16-25 år med lindrig till medelsvår psykisk ohälsa. Det kan handla om:

- Ångest/oro

- Nedstämdhet/depression

- Stress


Alla besök på mottagningen Unga vuxna är kostnadsfria.


Unga vuxna tar inte emot remisser från andra vårdgivare utan enbart egenremiss via telefontiden.

Driftsform: Region

Ångestföreläsning: Under en timma och 15 minuter får du information om vad ångest är och vad du själv kan göra för att hantera ångest på kort och lång sikt.


ACT-grupp: Vid fyra tillfällen träffas vi för att få information om och arbeta med tankar och känslor som är hindrande i vardagen. Vi arbetar med olika teman, lyssnar på övningar och diskuterar tillsammans.


Internetbehandling: Du får arbeta med ett strukturerat självhjälpsmaterial som bygger på kognitiv beteendeterapi. Det finns behandlingsprogram som handlar om ångest, oro, depression, stress och sömnproblem. Du följs upp av din behandlare en gång i veckan och vid behov kompletteras detta med samtal.


Fokuserade samtal: Vi arbetar i samtal och genom hemuppgifter med förändringar som höjer livskvalité och fungerande i vardagen.

 

  • Nu finns Ungdomshälsan i appen Din vård. Du som är mellan 13-25 år kan boka tid och träffa Ungdomshälsan direkt i appen. Det är kostnadsfritt. Det som behövs är en e-legitimation, som bank-ID eller Freja eID plus, och bra internetuppkoppling.

Remisskrav

nej

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är från 16 - 25 år.

Välkommen att ringa på vår telefontid där vi tar emot för ett första rådgivande samtal. På vår telefontid tilldelas du en uppringningstid. Se till att avsätta ca 45 minuter för det första samtalet. Observera att tidsbokning endast kan ske via telefontiderna, inte via e-post eller fysiska besök.

Obs! På grund av allergi ber vi dig undvika att bära parfymerade produkter när du besöker vår mottagning.

Till toppen av sidan