Rehabiliteringsmedicinavdelning

Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
026-27 84 47

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Lasarettsleden 4, 811 60 Sandviken
Län, kommun:
Gävleborgs län, Sandviken
Postadress:
Sandvikens närsjukhus, Rehabiliteringsmedicinavd, Lasarettsleden 4 -203-, 811 60 Sandviken

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Rehabiliteringsmedicinavdelning finns på Sandvikens sjukhus, huvudentré, plan 2. För att resa kollektivt besök xtrafik.se.

Rehabiliteringsmedicins vårdavdelning finns på Sandvikens sjukhus. Till avdelningen kommer personer med traumatisk hjärnskada, stroke, ryggmärgsskada, neurologiska sjukdomar och multitrauma som är i behov av omfattande rehabiliteringsinsatser.


Behovet av vård varierar från totalt behov av hjälp till stödjande hjälp för att klara vardagsaktiviteter, familjeliv, fritidsaktiviteter och delaktighet i samhället.


I anslutning till avdelningen finns träningslokaler och närhet till fina miljöer utomhus för träning. Det finns tillgång till bassäng, träningslägenhet, datarum och trädgård. Viss del av träningen sker ute.

Driftsform

Driftsform: Region

Remisskrav

Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdavdelningen som om den vore en remiss från läkare, men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

Besöksregler

  • Under pandemin gäller besöksförbud.
  • Parfym, eteriska oljor och starkt doftande rakvatten ska inte användas eftersom många är allergiska och känsliga för starka dofter.
  • I Region Gävleborgs lokaler råder nötförbud vilket betyder att det är förbjudet att ha nötter på sjukhuset och på avdelningen.
  • Avdelningens besökstider är vardagar 16.00-20.00 och helger 13.00-20.00. Var vänlig att respektera besökstiderna.
  • Sjukhusets entré är öppen vardagar 7.00-16.30. På helger är dörrarna låsta. Vid ingång Rosenträdgården på sjukhusets södra gavel finns en porttelefon som du kan använda.

Till toppen av sidan