Palliativt team Gävle

Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

026-15 52 41

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån - Fre08:00 - 16:00
  Besöksadress:
  Lasarettsvägen 1, 801 88 Gävle
  Län, kommun:
  Gävleborgs län, Gävle
  Postadress:
  Gävle sjukhus, Palliativt team, Lasarettsvägen 1 -38-, 801 87 Gävle

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Palliativt team finns på Gävle sjukhus, ingång 14, plan 3. För att resa kollektivt besök www.x-trafik.se.

  Teamets upptagningsområde är hela Gästrikland och våra lokaler finns på Gävle sjukhus.


  I palliativa teamet arbetar sjuksköterskor, läkare och medicinsk sekreterare. Teamet arbetar dagtid på vardagar med hembesök och telefonrådgivning. Övriga professioner som kurator, sjukhuskyrkans personal och dietist finns kopplande till teamet och kan konsulteras vid behov.


  Vår målgrupp är patienter med obotbar cancer och ALS (amyotrofisk lateral skleros) i ett sent palliativt skede med symtom som kräver insatser av ett specialiserat palliativt team. Patienter med andra diagnoser som har komplexa behov i form av symtomlindring och psykosocialt stöd från ett team kan i undantagsfall skrivas in i teamet.


  För att bli ansluten till vårt palliativa team krävs en remiss av läkare. En individuell bedömning görs och inskrivning sker efter ett första hembesök.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Information till patienter

  Remisskrav

  Din läkare kan skicka en remiss till oss. Du kan också själv skicka en så kallad egen vårdbegäran. En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt av vårdmottagningen som om den vore en remiss från läkare. Men det är viktigt att komma ihåg att en egen vårdbegäran inte betyder att du verkligen har rätt att få specialistvård. Som vårdsökande kan du då istället bli hänvisad till din hälsocentral eller till egenvård. Egen vårdbegäran kan inte göras till alla verksamheter.

  Ålder

  Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

  Till toppen av sidan