Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism

Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 A, Uppsala

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag09.00–12.00(Ej helgdagar)
Tisdag09.00–12.00(Ej helgdagar)
Onsdag09.00–12.00(Ej helgdagar)
Torsdag09.00–12.00(Ej helgdagar)
Fredag09.00–12.00(Ej helgdagar)
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
Måndag
08.00–16.30
Tisdag
08.00–16.30
Onsdag
08.00–16.30
Torsdag
08.00–16.30
Fredag
08.00–16.30
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt

Besöksadress:
Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 A, Uppsala
Län, kommun:
Uppsala län, Uppsala
Postadress:
Habiliteringen i Uppsala län, 751 85 Uppsala

Vägbeskrivning

Hitta hit:

För att få aktuell vägbeskrivning till oss, gå till www.eniro.se eller www.hitta.se. Vill du få information om busslinjer och tidtabeller, kontakta Upplandslokaltrafik eller sök på www.ul.se.

Vi ger råd, stöd, utbildning och behandling till personer med funktionsnedsättning. Hos oss får man dessutom möjlighet att träffa andra i samma situation, träna tillsammans, utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Vi stöttar även familjer och andra nära och samarbetar med personal inom exempelvis förskola, skola och gruppbostäder.


Verksamhetschef Anett Andersson

Driftsform

Driftsform: Region

På Habiliteringen ger vi insatser till barn och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning, autism, flerfunktionsnedsättning, förvärvad hjärnskada samt rörelsenedsättning på grund av cerebral pares, ryggmärgsbråck och vissa neuromuskulära sjukdomar.

  • På Habiliteringen arrangerar vi flera kurser, grupper och utbildningar. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med habiliteringen, är anhörig eller ingår i nätverket kring någon som har funktionsnedsättning. 
    Läs om våra kurser och anmäl dig

    På regionuppsala.se finns en webbkurs för dig som vill lära dig använda tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Där finns även en webbutbildning i tidig intervention - att komma igång med lek och kommunikation.

  • Barn och unga
    När det gäller barn och unga ska du som är förälder kontakta barnhälsovården eller skolans elevhälsa. Elevhälsa gör en bedömning av ditt barns svårigheter och ett underlag för eventuell remiss till habiliteringen. Ditt barn kan också remitteras till habiliteringen från barnsjukhuset eller barn- och ungdomspsykiatrin om deras utredningar visar att barnet har behov av habiliteringens stöd. Om ditt barn har en diagnos som tillhör habiliteringens målgrupper kan du även göra en egen ansökan, där du bifogar utredning som styrker diagnos.

    Vuxna
    Du som är vuxen kan få kontakt med habiliteringen om din funktionsnedsättning ger stora konsekvenser i vardagen och du har omfattande behov av stöd. Remiss kan skrivas av personal inom hälso- och sjukvård.
    Som vuxen kan du även själv ansöka om att få insatser från habiliteringen. I ansökan ska du beskriva vilka svårigheter du har i vardagen, till exempel hur du klarar boende, sysselsättning och sociala kontakter. Du behöver också beskriva vad du skulle vilja förändra. När du skickar in din ansökan behöver du bifoga utredning som styrker att du har en funktionsnedsättning som vi har i uppdrag att ge habilitering till. Om du vill ha en utredning måste du skicka med bedömning/utredning från till exempel socialtjänst eller arbetsförmedling som beskriver dina svårigheter. På ansökningsblanketten står vad som måste finnas med.

     

    Ansök om stöd

Till toppen av sidan