Folktandvården Hällefors, Hällefors

Stationsvägen 1, Hällefors

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0591-685 70
Öppet idag
 • 08:00 - 16:00
Telefontid idag
 • 07:20 - 15:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån07:20 - 16:30
 • Tis07:20 - 15:30
 • Ons - Tor07:20 - 16:00
 • Fre07:20 - 13:00
Öppettider
 • Tis08:00 - 16:00
 • Ons08:00 - 16:30
 • Fre07:00 - 13:00

Besöksadress:
Stationsvägen 1, Hällefors
Län, kommun:
Örebro län, Hällefors
Postadress:
Folktandvården, Box 1613, 701 16 Örebro
Webbplats:
https://www.regionorebrolan.se/folktandvarden

Personal på Folktandvården Hällefors

Vi tar emot patienter i alla åldrar och kan erbjuda allt från en vanlig undersökning till mer komplicerad tandbehandling. På vår klinik samarbetar tandsköterskor, tandhygienister och tandläkare i team, för att du ska få ett så bra omhändertagande som möjligt. Vi har ett nära samarbete med Folktandvårdens specialisttandvård.


På vår klinik är det lätt att ta sig fram med till exempel barnvagn, rullator eller rullstol.

Vid behov har vi tillgång till lyft och andra hjälpmedel.


Välkommen till oss!

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Om du inte kan komma på din bokade tid, kontakta din klinik så fort som möjligt genom våra e-tjänster eller telefon. Då slipper du betala för uteblivet besök eller sent återbud.

Om du inte kommer till den bokade tiden eller avbokar när det är mindre än 24 timmar kvar till besöket, får du betala. Blir du akut sjuk eller har symtom som hosta, feber, halsont eller snuva kan du avboka senare än 24 timmar innan besöket utan att behöva betala. Då måste avbokningen göras via telefon.

För barn och ungdomar med fri tandvård kostar uteblivande 300 kr och sent återbud 200. För vuxna kostar uteblivande 500 kr och sent återbud 350 kr.

 • Inför din undersökning vill vi att du svarar på några frågor kring din hälsa.
  Därför kan du några dagar innan ditt bokade besök få ett sms eller e-post med en länk till en hälsodeklaration.

  Det är viktigt att du har aktiverat aviseringar på 1177, så att du får ett sms eller e-post när vi skickar ett meddelande till dig. Aviseringar aktiverar du under "Inställningar" på 1177.se

  Gör så här:

  1. Klicka på länken i ditt sms eller din e-post och logga in på 1177, hälsodeklaration finns i din inkorg under "Se meddelanden".
  2. Svara på frågorna om din hälsa och ange om du använder några mediciner.
  3. När du har svarat på alla frågor, tryck på "Bekräfta dina svar".
  4. Dina uppgifter sparas nu direkt i din patientjournal.

  Om du inte kan ta emot sms, e-post eller saknar möjlighet att logga in på 1177, då hjälper behandlaren dig att fylla i hälsodeklarationen när du kommer till ditt besök.

  Om du behöver ändra dina inskickade svar i hälsodeklarationen, prata med din behandlare när du kommer till ditt bokade besök.

 • Visste du att du åker kostnadsfritt till Folktandvården med kollektivtrafik eller att du kan få sms-påminnelser inför ditt besök?

  Läs mer om det och andra saker som är viktiga att veta innan du kommer till oss

 • Du reser kostnadsfritt till och från ditt bokade besök med kollektivtrafiken.
  När du har ett bokat besök hos oss kan du få en kostnadsfri bussbiljett genom appen "Länstrafikens Örebro". Du får ett sms med en länk till biljetten senast 4 timmar innan ditt besök.

  Läs mer på sidan "Inför ditt besök" under rubriken "När du reser till oss".

 • Om du får tandvärk eller andra akuta problem med dina tänder ska du i första hand kontakta din vanliga klinik. Om din vanliga klinik eller tandläkare inte kan hjälpa dig är du välkommen att ringa till Folktandvårdens jourklinik. Jourkliniken tar emot alla, även dig som inte är patient hos Folktandvården. Kliniken är öppen alla dagar, även helger och storhelger.

  Du hittar kontaktuppgifter till Folktandvården jourklinik under rubriken Relaterade mottagningar längst ner på sidan.

 • Hos oss kan du teckna Frisktandvårdsavtal, det är ett smart sätt att hålla tänderna friska till en rimlig kostnad. Du får regelbunden tandvård till en i förväg bestämd månads- eller årskostnad.

  Flyttar du från Örebro län kan du ta med dig ditt Frisktandvårdsavtal till en valfri Folktandvårdsklinik i Sverige.

  Läs mer
  Frisktandvård - Folktandvården Region Örebro län webbplats

 • För barn och ungdomar är tandvården avgiftsfri till och med det år du fyller 23 år. När du är vuxen får du betala för tandvården själv.

  Vi är en kontantfri klinik. Hos oss kan du betala med kort, Swish eller faktura. Vid fakturering tillkommer inga avgifter. Vi kan också erbjuda delbetalning genom Resurs Bank.

  Läs mer om delbetalning genom Resurs Bank

  Du har rätt att få veta vad en behandling kommer att kosta innan den påbörjas, prata med din tandläkare eller tandhygienist.

  Här finns vår prislista

  Kostnader och ersättningar inom tandvård

 • Med Region Örebro läns app "Digital mottagning" kan du träffa en tandläkare och få hjälp och råd via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och en e-legitimation t.ex. mobilt BankID eller Freja eID Plus.

  Läs mer om Folktandvårdens digitala mottagning

Till toppen av sidan