Bra Liv Vaggeryd vårdcentral

Lundavägen 23, Vaggeryd

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–17.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–11.30Provtagning
Måndag08.00–17.00vårdcentralen
Tisdag08.00–11.30Provtagning
Tisdag08.00–17.00vårdcentralen
Onsdag08.00–11.30Provtagning
Onsdag08.00–17.00vårdcentralen
Torsdag08.00–11.30Provtagning
Torsdag08.00–17.00vårdcentralen
Fredag08.00–11.30Provtagning
Fredag08.00–17.00vårdcentralen
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Lundavägen 23, Vaggeryd
Län, kommun:
Jönköpings län, Vaggeryd
Postadress:
Lundavägen 23, 567 31 Vaggeryd

Bra Liv Vaggeryd vårdcentral arbetar för patienternas bästa, har god tillgänglighet och ett hälsofrämjande arbetssätt. Vårt team består av läkare, distriktssköterskor,specialutbildade sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnaster, kurator, undersköterskor och vårdadministratörer. Vi tar emot barn och vuxna som är sjuka och behöver råd eller vård. Vi arbetar förebyggande och erbjuder hälso- och livsstilsrådgivning. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård, rehabilitering och uppföljning.

Driftsform: Region

Välkommen att kontakta Bra Liv Vaggeryd vårdcentral via våra e-tjänster eller telefon 010-244 05 70. Du kan även kontakta någon av vårdcentralens mottagningar direkt, telefonnummer och tider har du nedan.

 • Här kan du söka vård digitalt eller ställa administrativa frågor till oss. Du får svara på frågor om dina symtom och får antingen råd om vad du kan göra själv eller chatta med vårdpersonal. Vid behov kan chatten övergå till ett videosamtal, röstsamtal eller att du får ett bokat besök. Du kan söka vård både för dig själv och som vårdnadshavare för barn från 1 år och fram till att barnet fyller 13 år.

  Du kan påbörja ditt ärende och svara på de förberedande frågorna när som helst under dygnet. Chatten med vårdcentralen är öppen vardagar klockan 08:00-16:30.

  1177 direkt - Bra Liv Vaggeryd vårdcentral

  Läs mer om 1177 direkt

 • Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

  Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

  Läs mer om Bra Liv nära

 • Telefonsvar. Tala in namn, telefonnummer och ett meddelande om ärendet så ringer vi upp så snart vi kan.

  Arbetsterapeuten hjälper dig till en väl fungerande vardag efter sjukdom, skada eller om du har ett medfött funktionshinder. Vi arbetar också förebyggande för att förhindra ohälsa.

  Hos arbetsterapeuten kan du bland annat få hjälp med
  Handskador, frakturer, ledbesvär och övriga problem med händer och fingrar. Träningsprogram, ergonomiska råd, behandling och uppföljning. Vid behov tillverkas eller provas färdiga ortoser (stödförband) ut, för att ge stöd vid olika problem i händer och fingrar. 

  Arbetsterapeut ingår i minnesteamet som vid behov gör demensutredningar och uppföljningar av tidigare demensutredningar. Upplever du eller din anhörig att ditt minne börjar svikta så hör av dig. 

  Behöver du hjälp med hjälpmedel och bostadsanpassningar, kontakta kommunens arbetsterapeut på telefonnummer 0393-67 85 99.

 • Vi ger dig råd om astma, kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och allergi, vi ger dig tips om medicinering. Vi gör även lungfunktionskontroller.

 • Telefontid måndag–onsdag klockan 8:30–9:00

  På diabetesmottagningen ger vi dig råd, information och följer upp din diabetes. Vi hjälper dig dessutom att prova ut lämpliga hjälpmedel.

 • Telefontid måndag–torsdag 8:00–17:00.

  Distriktsläkaren behandlar sjukdomar och lättare skador som inte kräver sjukhusvård. Du kan även få hjälp med remisser till specialistvård och rehabilitering.

 • Telefontid måndag - fredag mellan 08.00 - 17.00.

  På distriktssköterskemottagningen får du råd och stöd om egenvård. Distriktssköterskan utför vissa behandlingar och bedömningar.

  Exempel på vad distriktssköterskan gör:

  - Tar bort stygn.
  - Lägger om sår.
  - Provar ut och skriver ut hjälpmedel vid inkontinens.
  - Provar ut kompressionsstrumpor.
  - Gör hälsobedömningar.
  - Ger råd om egenvård.
  - Resevaccination/vaccination

  Du kan även själv kontrollera ditt blodtryck hos oss utan kostnad. Blodtrycksmätare finns i receptionen på Vaggeryds vårdcentral.

 • Boka tid via telefon 010-244 05 70 alternativt på 1177.se.
  Att lämna blodprov, 1177 Vårdguiden

 • Telefontid måndag–fredag 11:00 - 11:45

  Vi arbetar för att du ska kunna hantera och bearbeta svårigheter och problem i livet på ett sådant sätt att livskvaliteten ökar. Det kan handla om krisutlösta besvär, stressymptom, sömnproblem, nedstämdhet och oro/ångestproblematik som bidrar till psykisk ohälsa. Teamet består av legitimerad psykoterapeut inom KBT samt arbetsterapeut.

 • Telefontid måndag–fredag 7:30–9:30

  Om du har ont i muskler, leder eller har rörelseproblem kan du vända dig till oss på sjukgymnastiken. Vi finns på rehabenheten i anslutning till Vaggeryds vårdcentral. Sjukgymnasten utför en grundlig undersökning och bedömning av dina besvär. Därefter lägger vi gemensamt upp en behandlingsplan bestående av till exempel manuella behandlingar, akupunktur, anpassad träning och/eller råd om hur du själv kan hantera dina besvär. Vid behov arbetar vi i team med övrig personal på vårdcentralen.

 • Du kan också kontakta oss på vårdcentralen för mer information om hjälp med tobaksavvänjning.

  Oavsett var i länet du bor så kan du alltid själv kontakta Sluta-röka-linjen.
  Telefonnummer 020-840000
  Mån-tor 09:00-20:00
  Fre 09:00-16:00

   

 • Telefontid måndag – fredag 8:00 – 17:00.

  Här kan du få hjälp med bland annat suturtagning, öronspolning och hörseltest.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 1 år eller äldre.

Om du skadat dig eller inte mår bra, kontakta oss på vårdcentralen. Använd våra e-tjänster eller ring oss för att exempelvis boka tid, av- och omboka tid, förnya recept på läkemedel eller fråga oss om något.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Sjuksköterskorna bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

Vårdcentralen har endast öppet helgfria dagar. När vårdcentralen är stängd, och ditt tillstånd inte kan vänta, kan du vända dig någon av länets tre kvälls- och helgöppna närakuter. Du når närakuten på telefon genom att ringa 1177.

Gäller det ett livshotande tillstånd - ring alltid 112!

Till toppen av sidan